V Portugalsku zamestnali na radnici psa. Zmluva je na dobu neurčitú
17 | 09 | 2023 I Mária Sliacka

So zvieratami má  aj história svoje skúsenosti. Veď aj rímsky cisár Caligula  urobil zo svojho koňa senátora. A ozaj, možno by svet bol lepší , keby úrady namiesto niektorých tiež ľudí zamestnávali zvieratá. 

Portugalská obec  Gondomar uzavrela  začiatkom  septembra zmluvu na dobu neurčitú s netradičným zamestnancom.

Tým zamestnancom  je psík s menom Boris Baguim. Ide o trojročného kríženca plemena šarpej. Jeho úlohou bude okrem stráženia radnice dávať "lásku a priazeň" všetkým úradníkom.

Borisova  majiteľka poprosila  radnicu o pomoc, pretože  majiteľ domu, v ktorom býva,  jej domáceho miláčika zakázal. Pokusy o adopciu Borisa cez sociálne siete zlyhali a tak sa o psíka  striedavo starali zamestnanci radnice.

Napokon ktosi z nich prišiel s nápadom  psíka  na úrade „zamestnať“.

Plat síce Boris nedostane, ale bude mať zaistenú chutnú stravu a veterinárnu starostlivosť. No a predovšetkým to, čo najviac potrebuje - lásku. 

Keďže  psík je dobrý, prítulný, čistotný a navyše miluje deti, Marco Teixeira z radnice povedal: „O dva roky budú voľby a chceme, aby tu zostal aj po nich.“ Teixeira vyzval  aj ostatné miestne úrady, aby príklad ich  radnice nasledovali a adoptovali si psa, alebo mačku.

Filan hovorí o nepríjemnej roztržke pred Patejdlovou smrťou. "Popletený dedko", reaguje okolie
Relácia RTVS Do kríža sa zväčša venuje politickým témam, pri určitých príležitostiach však robia jej tvorcovia výnimku. Takou udalosťou bol aj náhly skon legendy slovenského popu, Vaša Patejdla. Hosťami boli choreograf Ján Ďurovčík a textári Ľuboš... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!