Progresívca Hellebrandta pochovali, on však máva do kamery
16 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Predčasné parlamentné voľby, ktoré sa konajú 30. septembra, sú už takpovediac za rohom. Prinášajú so sebou aj nevídaný boj súperiacich strán o voličov. Sme svedkami ostrých slovných potýčok, množstva tlačových správ, ale aj fyzických atakov. No a tu je ďalší odvar z toho, čo sa šíri internetom.

„Zomrel“

Reč je o Tomášovi Hellebrandtovi zo strany PS, ktorý začiatkom septembra skolaboval na tlačovke strany pri predstavovaní volebného programu progresívcov. „Potešilo ma, keď s humorom odkázal, že program bol tak dobrý, až z neho odpadol,“ napísal vtedy Šimečka na sociálnej sieti.

Do smiechu mu ale nie je teraz. Tento incident takmer okamžite rozvíril úvahy a jeho odpadnutie sa začalo spájať s informáciou, že Hellebrandt bol štyrikrát očkovaný proti koronavírusu. Dokonca sa začali internetom šíriť spomínané správy o jeho smrti.

Zastal sa ho Šimečka

„Antikampaň proti PS prerazila nové dno. Na internete sa masovo šíri, že náš kolega Tomáš Hellebrandt zomrel. Dokonca vyrobili aj jeho falošné parte. Volajú nám ľudia s plačom, a dostalo sa to aj k Tomášovej rodine. Takúto politiku naozaj odmietam,“ napísal na sociálnej sieti šéf Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka.

Fúka vietor od Matoviča?

„Je toho, samozrejme, oveľa viac. Lucii Plavákovej pripisujú vulgárne citáty, ktoré nikdy nepovedala, zavádza aj desatoro Igora Matoviča o PS, ktorým obsypal schránky po celom Slovensku, o sebe som si prečítal už tony klamstiev. Ale falošná správa o úmrtí človeka – ktorý je mimochodom aktívny športovec vo výbornej forme – je strašné zlo,“ dodal Šimečka.

Hellebrandt žije

Samotný kandidát PS sa však po pár hodinách ozval a snažil sa to vziať humorne. „Ak nemáte čo robiť, choďte v piatok do Žiliny. Vraj tam bude môj pohreb. Ja, žiaľ, nebudem môcť, lebo budem v tom čase kampaňovať v Prievidzi,“ zažartoval si na účet vtipkárov Hellebrandt.

Danko predpovedá: Pozrite si progresívnu Bratislavu a uvidíte, ako to tu bude vyzerať za vlády PS (VIDEO)
V predvolebnom dueli relácie Analýzy Na hrane sa stretli aj Andrej Danko (SNS) s Mikulášom Dzurindom (Modrí). Danko trval na svojom postoji, prečo je nutné spájať sily a aj pri Dzurindovi, ktorý Mečiara porazil len vďaka Mečiarovým chybám upozornil... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!