Murín: Takto skončia všetky dohody so Západom, vážení
17 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Vedec a spisovateľ Gustáv Murín starostlivo sleduje aj situáciu okolo vývozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny. Slovenská vláda síce predĺžila zákaz štyroch komodít na národnej úrovni, no Murín sa na vec pozrel cez európske súvislosti a na Facebooku hovorí o dvoch povážlivých javoch.

Hoci Európska komisia zákaz dovozu "obilia" z Ukrajiny nepredĺžila, slovenská vláda aj so svojimi susedmi tak v rámci ochrany domáceho trhu urobila. Gustáv Murín hovorí, že reči o uchránení Afriky pred hladomorom bola lož a lžou sú aj dohody so Západom, ktorý ich poruší, kedy sa mu zažiada. Na druhej strane je ale Ukrajina, ktorej líder nemá nikdy dosť a ak nedostane, čo žiada, vyhráža sa. 

Napriek zrušeniu zákazu

„Európska komisia nepredĺžila zákaz dovozu štyroch komodít z Ukrajiny po 15. septembri, preto vláda rozhodla o zákaze ich dovozu na národnej úrovni. A to do konca roka a na rovnaké štyri komodity, teda pšenicu, kukuricu, repku a slnečnicové semená. Musíme zabrániť nadmernému tlaku na slovenský trh, aby sme zostali féroví aj voči domácim farmárom," priblížil premiér s tým, že tento postup zvolili aj Poliaci a Maďari.

Počas tohto zákazu mieni vláda spoločne s EK a ostatnými členmi EÚ hľadať systémové riešenie. Ak ho nájdu, Ódor a prezidentkina vláda sú pripravení zákaz zrušiť. Zo zákazu je vyňatý transport, čím podľa ministerstva pôdohospodárstva jednak vyjadrujeme solidaritu s Ukrajinou pri umiestňovaní jej tovaru na cieľových trhoch.

Vláda predĺžila zákaz dovozu štyroch komodít z Ukrajiny, vrátane pšenice
Vláda predĺžila zákaz dovozu štyroch komodít z Ukrajiny, ide o pšenicu, kukuricu, repku a slnečnicové semená. Zákaz bude platiť do konca roka. Vyplýva to zo stanoviska premiéra Ľudovíta Ódora, ktoré TASR poskytol jeho hovorca Peter... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Pozor na dohody so Západom

„Pani Leyenová a jej bruselská banda nás ochotne obetuje, aby naplnila ciele vojnových štváčov spoza oceánu. Veď aj preto klamali za pomoci žltej tlače, že ukrajinské obilie "zachráni hladomor v Afrike". Bola to kardinálna lož! A ruské obilie, ktoré si Afrika naozaj objednala, nedovolili bruselskí papaláši na čele s korupčníčkou Leyenovou vyviezť. Preto skončila falošná "obilná dohoda", ktorá bola od počiatku porušovaná Západom, tak ako Minské dohody a čokoľvek, čo sa im nehodilo, ale sľúbili to,“ pripomína spisovateľ.

Vydierač Zelenskyj

„Ukrajinský nacionalizmus v podobe Zelenského v požiadavkách pozná len dve krajnosti: pýtať donekonečna a vyhrážať sa. Na nevďačnosť Zelenského sa sťažovali už Nemci, aj Briti. Aj teraz zabudol na to všetko, čo mu nastrkala naša koalícia plagiátorov a vyhráža sa nechutne, keď sa konečne aj naša úradnícka vláda odhodlala čeliť likvidácii nášho poľnohospodárstva v cudzom záujme,“ upozorňuje Murín

To ešte nie je koniec

„A uvidíme, ako sa tieto dva povážlivé javy ešte stretnú v ďaleko väčších špinavostiach, ktorým budeme čeliť,“uzatvára Gustáv Murín, ktorý sa aj do budúcnosti obáva dohôd so Západom a Zelenského spôsobov.

Kaliňák pre HD: To je Matovičov život, robiť ľuďom zle (VIDEO)
Stredajšia potýčka vyvolaná Igorom Matovičom na verejnej tlačovej besede Smeru rezonovala aj medzi respondentami ankety Hlavného denníka a portálu Online tu a teraz. K incidentu sa vyjadril aj jeden z jeho nedobrovoľných aktérov, Robert... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik