Filan hovorí o nepríjemnej roztržke pred Patejdlovou smrťou. "Popletený dedko", reaguje okolie
16 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Relácia RTVS Do kríža sa zväčša venuje politickým témam, pri určitých príležitostiach však robia jej tvorcovia výnimku. Takou udalosťou bol aj náhly skon legendy slovenského popu, Vaša Patejdla. Hosťami boli choreograf Ján Ďurovčík a textári Ľuboš Zeman a Boris Filan. Všetci traja sa okrem profesného života môžu pochváliť aj tým, že boli s Vašom priateľmi.

A práve Boris Filan hovorí o jednej spomienke, ktorú Ján Baláž, Jožo Ráž a manažérka Elánu Karotka Halenárová zažili len nedávno s Vašovou manželkou Miluškou. Tá ich podľa Filana vyhodila kvôli Jožovej otvorenosti. Zdroj z Patejdlovho blízkeho okolia však túto verziu odmieta. Roztržku síce pripúšťa, no nestala sa vraj tak, ako ju vyrozprával Filan. Ako sa celá udalosť v luxusnej vile odohrala, sa zrejme už nedozvieme.

Muzikant je ako potápač

„Predchádzalo to jeho odchodu. Vašo sa dostal do situácie mojich kamarátov muzikantov, ktorí v istom veku nedokážu obmedziť to hranie a naopak hrajú čoraz viac, dvakrát aj trikrát denne. Lebo keď to obmedzia, tak cítia prázdno. Lebo robiť v ich veku niečo iné, je neskoro. Ale keď príde do toho Martina, alebo tej Plzne, tak je ako potápač. Všetci ho rešpektujú a keď niečo povie tak ho počúvajú,“rozpráva tradične pútavo Filan s tým, že aj dva mesiace pred smrťou sa Vašovi nahrnulo až nebezpečne veľa príležitostí.

Srdcervúce slová Joža Ráža na poslednej rozlúčke s Vašom Patejdlom (VIDEO)
S Vašom odišiel kus Elánu, ale v Eláne zase s nami navždy zostane kus Vaša. Na poslednej rozlúčke hudobníka Vaša Patejdla v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahove to v stredu uviedol spevák skupiny Elán Jožo Ráž. Informuje... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Manažér ho uháňal

„Dva mesiace pred jeho odchodom sa stalo to, že u seba usporiadal záhradnú slávnosť a Jožo, Jano a Karotka tam boli a stretli sa prvýkrát s manažérom, ktorý Vaša hnal z kšeftu do kšeftu. Večer bol v Prahe, poobede v Košiciach a večer v Prešove. Stále bol výborný,“ pokračoval Filan. Zo zmienenej slávnosti však trojica odišla predčasne – dostali sa do konfliktu s novým manažérom.

„Jožo povedal tomu manažérovi. Počúvaj, veď ty ho zabiješ. To bol taký konflikt, že Vašova manželka toho Jána, Joža a Karotku vyhodila z domu,“šokuje Filan v relácii.

Popletený ujo

„Boris Filan je popletený ujo, ktorý nehovorí pravdu a púšťa do sveta nezmysly. Napadol tých, čo Vaša, naopak, chránili pred ľuďmi, ktorí ho dostávali do úzkych,“povedal pre Plusku zdroj z Patejdlovho okolia. Ku konfliktu, ktorý skončil vyhodením trojice došlo aj podľa neho, no vidí to inak.

„To, že to Filanovi porozprával Jožo Ráž, ešte nič neznamená. Lebo Jožo Ráž klame. Nebudem hovoriť, prečo boli z tej oslavy vykázaní nie Vašovou ženou, ale Vašom a Vašovou ženou. Nebola to záhradná slávnosť, ale oslava päťdesiatky pani Patejdlovej,“ upresnil.

Diskrétny zdroj

„Boris Filan si neuvedomuje, že to, čo teraz povedal, Vaša poškodilo. A on sa nemôže brániť,"uzatvára zdroj s tým, že čo bolo príčinou roztržky prezradiť nechcel.

Po Patejdlovi zostala luxusná nehnuteľnosť: Vila aj s bazénom za milióny! (FOTOGALÉRIA)
Muzikant Vašo Patejdl (†68), ktorý pred pár dňami pomerne nečakane podľahol rakovine slinivky brušnej, po sebe zanechal nemalý odkaz. Nielen ten hudobný, ale aj materiálny. Zostala po ňom napríklad luxusná vila v Kunraticiach, informuje český... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Usadil sa v Prahe

Vašo Patejdl sa narodil v Karlových Varoch. Osem rokov pred smrťou sa vrátil do Česka. Po tom, ako sa druhýkrát oženil, sa usadil v Prahe.

„V živote niekedy nastane situácia, kedy sa musíte zásadne rozhodnúť, ako ďalej. V roku 2015 som sa druhýkrát oženil a s manželkou sme riešili, kde sa usadíme. Nakoniec sme sa rozhodli pre Prahu. Hlavnú úlohu hralo to, že som tu v poslednej dobe mal a stále mám viac pracovných príležitostí ako v Bratislave,“ prezradil Vašo pred rokmi v rozhovore. Neďaleko od českého hlavného mesta si postavil vilu, ktorá má hodnotu viac, ako štyristotisíc eur.

Vašo Patejdl, foto: FB/Elán
Patejdl a Gombitová kratučko v 2. polovici 70-tych rokov tvorili pár
Patejdl a Gombitová kratučko v 2. polovici 70-tych rokov tvorili pár
Facebook Marika Gombitová official
Elán, FB/Elán
Jožo Ráž, foto: FB/Ján Baláž
Jožo Ráž netají, že z Ruska strach nemá, zato z Ameriky Áno. Zdroj: www.mediatech.sk
Facebook / Boris Filan
Boris Filan
Boris Filan
Relácia Do kríža
Patejdl a Gombitová kratučko v 2. polovici 70-tych rokov tvorili pár
Boris Filan

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!