Vláda predĺžila zákaz dovozu štyroch komodít z Ukrajiny, vrátane pšenice
15 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Vláda predĺžila zákaz dovozu štyroch komodít z Ukrajiny, ide o pšenicu, kukuricu, repku a slnečnicové semená. Zákaz bude platiť do konca roka. Vyplýva to zo stanoviska premiéra Ľudovíta Ódora, ktoré TASR poskytol jeho hovorca Peter Majer.

"Európska komisia nepredĺžila zákaz dovozu štyroch komodít z Ukrajiny, vrátane pšenice, po 15. septembri, preto vláda rozhodla o zákaze ich dovozu na národnej úrovni. A to do konca roka a na rovnaké štyri komodity, teda pšenicu, kukuricu, repku a slnečnicové semená. Musíme zabrániť nadmernému tlaku na slovenský trh, aby sme zostali féroví aj voči domácim farmárom," priblížil premiér.

Tento krok vlády je podľa jeho slov aj reakciou na rovnaký postup Poľska a Maďarska. Zdôraznil, že vláda SR bude aj počas platnosti národného zákazu dovozu štyroch komodít intenzívne pracovať s Európskou komisiou a členskými štátmi Európskej únie pri hľadaní celoeurópskeho a systémového riešenia. Deklaroval pripravenosť vlády zrušiť zákaz v takomto prípade.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR dodalo, že rozhodnutie súvisí s ochranou domáceho trhu a je logickou reakciou na postup okolitých krajín, ktoré pristupujú k jednostranným zákazom na dovoz. "Zákaz neplatí pre transport tovaru cez naše územie, čím vyjadrujeme solidaritu s Ukrajinou a umiestňovaním jej tovaru na cieľové trhy," priblížil rezort.

AKTUALIZOVANÉ: POSLEDNÝ KLINEC DO POLICAJNEJ RAKVY ČURILLOVCOV! (VIDEO)
Od 11:00 v piatok predpoludním sa uskutočňuje tlačová konferencia predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, člena predsedníctva strany Roberta Kaliňáka, bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a advokáta Mareka Paru na tému: Posledný klinec do... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik