ÚTOKY NA SÚSOŠIE SV. CYRILA, METODA A GORAZDA! Môže za to aj Čaputová s Ódorom
15 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Zápas o národnú identitu sa nekončí! Areál Bratislavského hradu sa oficiálne pýši súsoším svätých Cyrila, Metoda a Gorazda. Toto súsošie symbolizuje nielen prítomnosť kresťanstva na Slovensku, ale je taktiež symbolom jednoty nášho národa a vzdelania, umenia a kultúry, ktorú na našom území tieto významné osobnosti zanechali. No udalosti, ktoré sprevádzajú inštalovanie súsošia svätcov na Bratislavskom hrade ukazujú, že zápas o národnú identitu sa neskončil!

Pri príležitosti 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi SR a Svätou stolicou, 20. výročia návštevy pápeža Jána Pavla II. a druhého výročia návštevy pápeža Františka pricestoval na Slovensko štátny sekretár Vatikánu kardinál Pietro Parolin, ktorý súčasne s predsedom NR SR Borisom Kollárom toto súsošie vo štvrtok 14.9. slávnostne odhalili.

,,Som veľmi rád, že kardinál Parolin prišiel na Slovensko symbolicky po dvoch rokoch od návštevy Svätého Otca a požehnal súsošie sv. Cyrila, Metoda a Gorazda. Práve pápež František tomuto zámeru udelil pápežské požehnanie a požiadal nás, aby sme tento projekt zrealizovali. Po dvoch rokoch práce sme dnes mali tú česť súsošie slávnostne odhaliť,” uviedol šéf parlamentu.

KARDINÁL PAROLIN POŽEHNAL SÚSOŠIE SV. CYRILA, METODA A GORAZDA, foto: FB/B. Kollár

Občianske združenie organizuje protest

"Ak som povedala, že zápas o národnú identitu sa neskončil, udalosti, ktoré sprevádzajú inštalovanie súsošia svätcov na Bratislavskom hrade, mi dávajú za pravdu. Opäť sa objavujú kritické hlasy, opäť nejaké občianske združenie, Verejný podstavec, organizuje dokonca protest," upozorňuje Ľubica Laššáková z Hlasu.

KARDINÁL PAROLIN POŽEHNAL SÚSOŠIE SV. CYRILA, METODA A GORAZDA, foto: FB/B. Kollár

Čaputová s Ódorom odignorovali

Laššáková otvorene hovorí, že k tomuto napätiu prispela aj prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Ľudovít Ódor. "Odignorovali slávnosť, ktorej sa, mimochodom, zúčastnil aj popredný predstaviteľ Vatikánu a tým vyslali signál, že spoločnosť nespájajú, ale zbytočne rozdeľujú."

"Hovorím to nahlas. Slovensko potrebuje premiéra a vládu, ktorá si ctí vlastnú históriu a prezidenta, ktorého budovanie národnej identity je súčasťou jeho každodennej politiky. Máme šancu na zmenu. Nedovoľme si ju vziať!," uzavrela Ľubica Laššáková.

Parolin: Prosíme Pannu Máriu, aby udržala Slovensko jednotné
Tisícky pútnikov sa v piatok zišli v Šaštíne na národnej púti pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Jej vyvrcholením bola svätá omša, ktorú za prítomnosti slovenských biskupov aj predstaviteľov spoločenského a... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik