Ukrajinci nas**li Orbána
15 | 09 | 2023 I Milan Laca

Orbán povedal, že je nahnevaný na Ukrajinu kvôli zvýšeniu poplatkov za tranzit ropy.

Maďarský premiér v rádiu Kossuth povedal, že je nahnevaný na ukrajinské spoločnosti, ktoré zvyšujú poplatky za tranzit ruskej ropy. Preto v Maďarsku rastie inflácia, ale „nešťastní“ Ukrajinci bojujú bez peňazí a takmer bez zbraní, takže sú nútení pýtať peniaze všade.

Robia problémy
"Ukrajinci zvyšujú poplatky za tranzit ropy potrebnej na benzín. Pohonné látky sme nútení kupovať za 3,5-krát vyššiu cenu. Podľa rýchlych prepočtov je to o 48 miliárd forintov (125 miliónov eur) viac," povedal Orbán. Poznamenal, že maďarské spoločnosti boli nútené zvýšiť ceny benzínu, čo v posledných mesiacoch viedlo k zvýšeniu inflácie o 0,5 %.
 
Maďarsko: EÚ rozšírila vojnu na Ukrajine do sveta
Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó uviedol, že namiesto toho, aby Európska únia "izolovala" vojnu na Ukrajine na miestny konflikt, svojimi rozhodnutiami vojnu globalizovala. „Európska reakcia je dôvodom rastúceho rozdelenia medzi Východom... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková
Preštedrá únia 
Orbán zároveň zdôraznil, že EÚ už za rok a pol pridelila Ukrajine viac ako 730 miliónov eur, čo spolu s chybnými protiruskými sankciami vážne zhoršilo ekonomickú situáciu v Európe. Podľa neho „rozhodujúce nástroje sú v rukách Spojených štátov“ a veľa bude závisieť od tamojších prezidentských volieb. „Podľa mňa sa Amrika ešte nerozhodla, s čím chce ísť súčasný prezident do volieb, s programom ďalšieho pokračovania ukrajinskej vojny s podporou Západu, ani s politickým úspechom jej ukončenia,“ dodal Orbán.
Kyjevskí špekulanti
Orbán už predtýžm povedal, že Kyjev žiada o pomoc jedinečným spôsobom, ktorý nie je slušný a používa morálne vydieranie.
A čo s vojnou?
Maďarský premiér už viackrát vyhlásil, že mier na Ukrajine príde, keď si to budú želať Spojené štáty. Celý svet sa, podľa neho čuduje, prečo to Washington nechce. Povedal tiež, že Európa ešte nie je pripravená zmeniť svoj postoj ku konfliktu na Ukrajine a sankciám, ale „chvíľa pravdy“ príde, pretože súčasná politika ničí európsku ekonomiku a bezpečnosť. Obyvatelia Európy sa, podľa neho, usilujú o mierové urovnanie na Ukrajine. Preto vlády, ktoré sú vo veľkej miere zapojené do konfliktu a dodávajú do Kyjeva peniaze a zbrane, budú po výsledkoch volieb vymenené.
 
Prečo Ukrajinci zasiahli objekty na Kryme? Zlyhala ruská obrana? (VIDEO)
„Diera“ v obrane Krymu. „Žiadny systém protivzdušnej obrany nezabezpečí 100-percentnú ochranu“. Ukrajinci útočili Ukrajinské ozbrojené sily podnikli ďalší masívny útok na Krymský polostrov. Vo verejnosti sa šírili sa fámy, že niečo nie je v... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!