Kocúr Šimečka s provokatérom Matovičom v OSTREJ HÁDKE: AKO ODSTAVIŤ FICA!
15 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Predvolebná atmosféra hustne! V dueli Na hrane televízie JOJ sa stretli Igor Matovič (OĽaNO) a Michal Šimečka (PS). Takmer celá relácia bola na tému "Preboha, len nie Fico!". Lídri PS a OĽaNO však majú diametrálne odlišné názory na to, ako zabrániť, aby šéf Smeru-SSD zostavoval po voľbách vládu. A tak aj celá relácia vyzerala...

Politický Mortal Kombat

Igor Matovič musel hneď v úvode čeliť (preňho) nepríjemným otázkam o bitke na Námestí Slobody v hlavnom meste. Práve na tomto mieste sa dostal do ostrej potýčky s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SDD). "Viem, že niektorí ľudia, ktorí plávajú len po povrchu by za tým chceli vidieť video z Cannes," reagoval Matovič, ktorý je presvedčený, že pravda sa ich dotkla natoľko, že sa nedokázali ovládať. 

"Mám právo, ako občan Slovenskej republiky ísť na verejnú tlačovú konferenciu a prejaviť svoj názor?" pýtal sa Matovič, ktorý nechcel odpovedať, či je tento incident aj jeho hanba. Zároveň priznal, že to, čo sa stalo na tlačovej konferencii nečakal. Podľa vlastných slov si myslel, že predstavitelia Smeru vydržia tri minúty pravdy a budú pokračovať v tlačovej besede. 

Podľa lídra PS je situácia nedôstojná a nevypovedá nič dobré o slovenskej politickej kultúre. Hanba je to však nielen doma, ale aj v zahraničí. "Celý tento incident najviac pomôže Robertovi Ficovi," poznamenal Šimečka a pripomenul, že oni protestami v minulom predvolebnom období, pomohli ĽSNS. Vtedy tieto protesty označil Matovič "za cestu do pekla"

"Ja verím, že to myslíte zo srandy," odpovedal Matovič na otázku, či jeho výroky nie sú pokrytecké. PS vtedy podľa neho robila fašistov aj z voličov ĽSNS.

Reakcie na rannú bitku: Ako mohol byť tento pacient premiérom? (VIDEO)
Slovenská politika je čistá psychiatria! Ako mohol byť tento pacient premiérom? Primitívna reality show jedného človeka. Presne takto to nemá vyzerať! Takéto boli reakcie zo všetkých strán na rannú bitku Matoviča so Smerom. Lietali kopačky, päste a... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Šimečka vs Matovič

Matovič Šimečku, ktorého na sociálnej sieti nazval kocúrom, obvinil, že Slovensko predá mafii. "Progresívne Slovensko je jedinou stranou, ktorá tú šancu, poraziť mafiu má. Vy ste tú šancu mali a premrhali ste ju. Pustili ste mafiu do SIS," obul sa doňho Šimečka s tým, že Matovič sa nesnaží posunúť, alebo si priznať, že takto sa nevládne. Po Matovičových útokoch kade-tade ho Šimečka vyzval, "aby sa konečne prestal schovávať za iných"

Nízky koaličný potenciál

Na pretras prišlo aj stretnutie s Mikulášom Dzurindom. Šimečka potvrdil, že sa na nedávnom stretnutí Mikuláša Dzurindu spýtal, či sa koalícia Modrí-Most Híd zúčastní septembrových parlamentných volieb. Dzurinda mu potvrdil, že koalícia do volieb ide, čo Šimečka akceptuje. Nepovažuje za slušné vyvíjať tlak na menšie strany, aby sa vzdali.  Dodal, že stretnutie bolo dôverné, ale keď sa rozhodol expremiér o tom hovoriť, tak môže aj on.

Aha ho, už sú aj starí politici dobrí?
Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) roky hovorí o tom, ako sa so starými politikmi nedá, pretože Slovensko len ťahajú do minulosti a on s jeho PS je predsa budúcnosť. Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) však upozorňuje na jeho stretnutie s Mikulášom... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

"Určite by som to nenazval zradou," reagoval na Andreja Kisku, ktorý upozorňoval, že PS bude mať nižší koaličný potenciál, než Smer-SSD. S Kiskom Matovič súhlasil, lebo podľa neho zablokoval spájanie pred minulými parlamentnými voľbami. 

"Vy mimoriadne podceňujete vašich voličov," zaútočil Matovič, ktorý povedal, že o čo viac hlasov bude mať PS, o to pravdepodobnejšie bude, že nebude mať s kým vládnuť a "dopadne ako Mečiar". Fico bude podľa neho vládnuť s koaličnou väčšinou. 

Idem do Na hrane s Kocúrom a vonku ma čaká takáto krásna cica, okomentoval Matovič účasť v relácii, zdroj: FB/I. Matovič

"Ak je to niekto, kto robí politiku na seba a kvôli svojmu egu, tak je to Matovič," reagoval Šimečka s tým, že Matovič nechce bojovať s mafiou, ale zachraňovať svoje percentá. Šimečka dodal, že práve PS je tým politickým subjektom, ktorý má reálnu šancu opozičný Smer poraziť.

Matovič je však presvedčený, že čím viac hlasov PS dostane, tým bude väčšia šanca na ústavnú väčšinu mafie. 

Blaha: Denník SME vyzýva pravicu k otvoreným klamstvám proti Smeru
Denník SME, podľa poslanca NR SR, Ľuboša Blahu (SMER - SSD) vyzýva pravicu k otvoreným klamstvám proti Smeru. Otvorene sa podľa Blahu, SME prihlásilo k tomu, že o SMER-e treba šíriť hoaxy! Z komentára Petra Schutza, ktorý publikuje v denníku SME... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik