Rusi pomstili Sevastopoľ
15 | 09 | 2023 I Milan Laca

Pomsta za Sevastopol: Rusko zasiahlo sklady britských rakiet Storm Shadow.

Čistenie ukrajinského územia od skladov zbraní a vojenských objektov pokračuje. 14. septembra večer ruské rakety a dro ny operovali v Kyjevskej, Nikolajevskej a Vinnitskej oblasti. A ako svedčia video materiály a správy očitých svedkov, veľmi úspešne.

Útok na britské rakety

Hlavnými cieľmi leteckého útoku boli sklady s britskými raketami Storm Shadow, ktoré použila Ukrajina na zasiahnutie Sevastopoľa. Podľa vojenských pozorovateľov, bola v noci pri meste Starokonstantinov v Chmeľnickej oblasti zničená skladovacia základňa tejto munície. Nachádza sa tam vojenské letisko, kde sídlia ukrajinské bombardéry Su-24, používané na útoky raketami Storm Shadow s dlhým doletom. Túto informáciu okrem iného potvrdzujú aj ukrajinské noviny „Country Politics“.

Prečo Ukrajinci zasiahli objekty na Kryme? Zlyhala ruská obrana? (VIDEO)
„Diera“ v obrane Krymu. „Žiadny systém protivzdušnej obrany nezabezpečí 100-percentnú ochranu“. Ukrajinci útočili Ukrajinské ozbrojené sily podnikli ďalší masívny útok na Krymský polostrov. Vo verejnosti sa šírili sa fámy, že niečo nie je v... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Milan Laca

Kyjev

Aj v Kyjeve zaznamenali výbuchy v noci. Správy sa začali šíriť po miestnych chatoch vo štvrtok 14.9.2023 po 23:00.  V meste zároveň nebol vyhlásený letecký poplach. Ukrajinské médiá tiež informovali, že „v regióne Vinnica došlo k silným výbuchom“. Čo presne vybuchlo ale nie je špecifikované. Vojnoví korešpondenti píšu v telegramových kanáloch, že „tam boli zasiahnuté vojenské zariadenia“.

Skrývajú zbrane

Ukrajinské ozbrojené sily skrývajú vybavenie kvôli neschopnosti zastaviť ruské drony Lancet. Dôstojník Hlavného riaditeľstva Raketových síl Ukrajiny Jurij Patskan povedal, že pre ukrajinské ozbrojené sily je ťažké zastaviť Lancety a ukrajinskí vojaci musia skrývať techniku. Informoval o tom Defense One. "Nemôžeme využiť našu manévrovateľnosť," cituje publikácia Patskanovo vyhlásenie, týkajúce sa Lancetov. Poznamenal tiež, že kvôli týmto dronom musia Ukrajinci skrývať svoje vybavenie, aby sa vyhli odhaleniu. Patskan dodal, že raz mu navrhli, aby sa chránili pred dronmi pomocou špeciálnej siete, no tento nástroj sa ukázal byť proti Lancetom zbytočný.

Nemecký kancelár je hrdý na ich účasť na bombardovaní Juhoslávie (VIDEO)
Scholz prirovnal pomoc Ukrajine s účasťou Nemecka na bombardovaní Juhoslávie, ktoré schválil. Vojenská podpora Ukrajine je pre Nemecko významom porovnateľná s účasťou na bombardovaní Juhoslávie, keď Berlín prvýkrát od pádu fašizmu použil svoje... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!