MINISTERSTVO VNÚTRA SA PREBUDILO! Stanoviská k Imlejovi a Santusovej
15 | 09 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Vyšetrovateľka Diana Santusová podala sťažnosť na svojho nadriadeného Juraja Svítoka, okrem iného ho obviňuje zo sexuálneho obťažovania. Santusovej bývalý priamy nadriadený Ľubomír Imlej pomery v inšpekcii popísal v liste premiérovi Ódorovi. Za to, že nebol ochotný “zbaviť sa” Diany Santusovej, ho profesne a kariérne degradovali. A poverený minister vnútra Ódor sa konečne prebral...

Vyjadrenie MV SR prinášame v plnom znení.

Vami menovaný policajt bol personálnym rozkazom Ministra vnútra SR zo dňa 30.8.2023 v zmysle § 35 ods. 2 zákona č. 73/1998 Z.z., prevedený ku dňu 14.9.2023 na Krajské riaditeľstvo PZ v Košiciach a to na základe odôvodneného návrhu Riaditeľa ÚIS povereného výkonom dočasne neobsadenej riadiacej funkcie z dôvodu, že si dlhodobo a na viacerých úsekoch riadiacej a kontrolnej pôsobnosti svedomito neplnil povinnosti ustanovené zákonmi, ďalšími všeobecne záväznými právnymi predpismi, služobnou prísahou, rozkazmi, nariadeniami, príkazmi a pokynmi nadriadených.

Samotné neplnenie povinností bolo konštatované opakovane na poradách vedenia ÚIS a bolo konštatované aj riaditeľom Odboru ochrany a prevencie Útvaru ochrannej služby a prevencie Úradu inšpekčnej služby. Menovaný policajt zastával funkciu vedúceho oddelenia Východ, odboru ochrany a prevencie, útvaru ochrannej služby a prevencie Úradu inšpekčnej služby od 1.1.2022. Riaditeľ ÚIS odmieta účelové obvinenia zo strany tohto policajta.

OTVORENÝ LIST PREMIÉROVI ÓDOROVI! Odpadnete, čo píše príslušník Policajného zboru
Do redakcie Hlavného denníka bol doručený otvorený list, ktorý premiérovi Slovenskej republiky adresoval príslušník Policajného zboru zaradený ako vedúci oddelenia Východ, odboru ochrany a prevencie útvaru ochrannej služby a prevencie Úradu... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Na ÚIS momentálne prebieha konanie o služobnom hodnotení menovanej policajtky, nakoľko táto nesplnila povinnosť absolvovať detektor lži pri odôvodnenom podozrení z protiprávneho konania. Túto povinnosť nesplnila spomedzi ôsmich policajtov vyslaných na základe pokynu nadriadeného iba ona, žiadny iný policajt zaradený na ÚIS v tíme Oblúk nemal problém toto vyšetrenie absolvovať.

Vzhľadom na túto nesplnenú povinnosť vyplývajúcu z príslušných právnych predpisov, rozhodol príslušný nadriadený o tom že v zmysle zákona o štátnej službe príslušníkov policajného zboru nespĺňa podmienky na ďalšie zotrvanie na určenom útvare ktorým Útvar ochrannej služby a prevencie Úradu inšpekčnej služby je.

NA ŤAHU JE ÓDOR! Bude riešiť sexuálne obťažovanie v policajnej inšpekcii?
Vyšetrovateľka Diana Santusová podala sťažnosť na svojho nadriadeného Juraja Svítoka, okrem iného ho obviňuje zo sexuálneho obťažovania. Santusovej bývalý priamy nadriadený Ľubomír Imlej pomery v inšpekcii popísal v liste premiérovi Ódorovi. Za to,... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Samotné konanie ešte nie je právoplatné, tak bližšie informácie k tomu momentálne neposkytujeme. V každom prípade je potrebné uviesť, že ňou oznámené skutočnosti, ktoré sa mali udiať v lete 2022, oznámila až po tom ako jej bolo doručené toto pre ňu negatívne rozhodnutie nadriadeného, ktorého priamo obvinila z ňou spomínaného konania, čo preukazuje zjavnú účelovosť jej konania.

Samotný funkcionár ÚIS toto obvinenie rázne odmietol. Predmetné oznámenie je evidované na Úrade inšpekčnej služby a bolo postúpené v zmysle obsahu viacerým organizačným zložkám ÚIS, ktoré predmetné skutočnosti preverujú.

Úrad inšpekčnej služby a jeho príslušníci si vykonávajú svoju činnosť v rámci zákona a odmietajú akékoľvek zaťahovanie do politického súboja.

AKTUALIZOVANÉ: POSLEDNÝ KLINEC DO POLICAJNEJ RAKVY ČURILLOVCOV! (VIDEO)
Od 11:00 v piatok predpoludním sa uskutočňuje tlačová konferencia predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, člena predsedníctva strany Roberta Kaliňáka, bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a advokáta Mareka Paru na tému: Posledný klinec do... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik