TRENČÍN: MIGRANTI vstúpili do areálu školy!
14 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

S nelegálnymi migrantmi už majú skúsenosti aj obyvatelia Trenčína. Ich počet v meste sa v poslednom čase rapídne zvýšil, a to najmä v mestskej časti Zámostie.

O téme informoval Trenčiansky Štandard.

Vstúpili do areálu školy!

Aktuálne je na území mesta približne 20 migrantov. V najbližších dňoch k nám privezú ešte jeden autobus, teda asi 40 ľudí. Nechcú tu zostať, netreba mať strach,“ uviedlo mesto vo svojej aktuálnej správe.

Primátor Trenčína Richard Rybníček uviedol, že  nikto z migrantov nespáchal trestný čin a ani priestupok. Vedenie základnej školy na Veľkomoravskej ulici však uviedlo, že v utorok vstúpilo do areálu školy niekoľko migrantov, pričom jeden z nich vstúpil aj do sociálnych zariadení školy. Potvrdila to aj mestská polícia. Na základe týchto okolností budú základné školy na území mesta monitorované.

TA3 cituje aj vyjadrenie hovorkyne Trenčína k situácii: "Je tu cudzinecká polícia a nevozia ich sem prevádzači. Je to organizovaný prevoz predovšetkým z Veľkého Krtíša, kde sa odchytia a rozvážajú sa do všetkých miest, kde sú oddelenia cudzineckej polície. Dostanú papierik a idú ďalej. Migranti nie sú otázky na samosprávu."

"Migranti zotrvávajú v Trenčíne dobrovoľne na základe toho, že sa im tam chce byť. Nežiadali o azyl. Ak by oň požiadali, boli by prevezení do záchytného utečeneckého tábora v Humennom," vyjadrila sa hovorkyňa PZ SR Denisa Bárdyová.

Fico: Šokujúci večer na hraničnom priechode ŠAHY!
Na pozadí dnešného konfliktu medzi Igorom Matovičom (OĽaNO) a Robertom Kaliňákom (Smer-SSD) migračná kríza pretrváva. Počty zachytených migrantov by mali stúpať, migranti by sa tu nemali premávať po uliciach, obsadzovať parky, detské ihriská a... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Reaguje aj Šutaj Eštok

Poslanec Matúš Šutaj Eštok k téme napísal facebookový status s nadpisom: "NAOZAJ MIGRANTI SLOVENSKOM LEN PRECHÁDZAJÚ?!"

Politik v statuse cituje vyjadrenie hovorkyne polície a pripomína aj tvrdenie vedenia základnej školy a mestskej polície o tom, že do areálu školy vstúpili migranti.

"Pan Ódor, pán Hamran kedy začnete konať?!," obracia sa poslanec v závere svojho príspevku na povereného predsedu vlády a policajného prezidenta.

Situácia je KRITICKÁ! Po Bratislave sa túlajú STOVKY migrantov
Čaputová rieši samu seba. Hamran tvrdí, že Slovensko-maďarskú hranicu nemožno hermeticky uzavrieť. Ódor zase o neefektívnosti uzatvárania hraníc. Medzičasom sa migranti nasťahovali do hlavného mesta a sú ich tam stovky. Kríza na spadnutie a strach... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik