Vláda schválila zonáciu bez odbornej diskusie! Takáč i Kollár varujú: Naše lesy v rukách vybraných mimovládok (VIDEO)
15 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Vláda SR schválila zonáciu bez odbornej diskusie. Konštatuje to podpredseda Smeru-SD Richard Takáč. Spomína zonáciu Národného parku Slovenský kras, chránený areál Stolické vrchy a prírodnú rezerváciu Devínska Kobyla. Kollár ide ešte ďalej: My to tak nenecháme!

Vláda svojvoľne bez diskusie

"Chýbajú akékoľvek vyhodnotenia dosahov na národné hospodárstvo a zamestnanosť," reaguje Takáč s tým, že nová vláda by na svojom prvom riadnom zasadnutí mala tieto uznesenia zásadne a razantne prehodnotiť.

Rozhodnutie mala podľa neho vláda spraviť napriek zásadným rozporom zo strany Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR i nesúhlasu súkromných vlastníkov, samospráv a štátneho správcu, teda všetkých dotknutých. Pripomína, že v niektorých prípadoch došlo k zvýšeniu prvého alebo druhého stupňa ochrany na piaty stupeň ochrany, poväčšine len na základe jediného kritéria, a to štátne vlastníctvo.

"Každé vládne rozhodnutie, ktoré ovplyvňuje život v regiónoch, musí prejsť odbornou debatou, diskusiou s tými, ktorých sa priamo dotýka," odkazuje Takáč.

Kocúr Šimečka s provokatérom Matovičom v OSTREJ HÁDKE: AKO ODSTAVIŤ FICA!
Predvolebná atmosféra hustne! V dueli Na hrane televízie JOJ sa stretli Igor Matovič (OĽaNO) a Michal Šimečka (PS). Takmer celá relácia bola na tému "Preboha, len nie Fico!". Lídri PS a OĽaNO však majú diametrálne odlišné názory na to, ako... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Ani na krok na Devínsku Kobylu!

Zonáciu Národného parku Slovenský kras schválila vláda v stredu (13. 9.). Jeho výmera sa zvýši na 35.522 hektárov. Piaty najprísnejší stupeň ochrany bude tvoriť 24,18 percenta výmery, čo je 8591 hektárov. Ochrániť sa majú nížinné a podhorské kosné lúky, porasty borievky obyčajnej, penovcové prameniská či kyslomilné bukové lesy, ale tiež viaceré rastliny a živočíchy.

Bratislavská Devínska Kobyla má byť od januára prírodnou rezerváciou. Bude mať 651 hektárov. Stupeň ochrany sa tam zvýši na najvyšší, piaty. Dôvodom na zvýšenie stupňa ochrany je zabezpečenie priaznivého stavu viacerých lesných biotopov európskeho a národného významu. Hospodárske využívanie lesných pozemkov by bolo ukončené a lesy by boli ponechané na prirodzený vývoj s výnimkou nutnej údržby značených chodníkov. Ochrániť sa majú viaceré lesy a porasty, Sandberg, príbojová jaskyňa, kremencové skaly, krasová tiesňava a kameňolom či viaceré živočíchy.

Richard Takáč, TASR

VŽDY BUDEME STÁŤ NA STRANE BEŽNÝCH ĽUDÍ!

Na zámery Ódorovej vlády ešte pred schválením upozorňoval aj predseda parlamentu Boris Kollár. "Žiadame úradnícku vládu, aby stiahla zonáciu národných parkov, ktorá ľuďom ukradne lesy a dá ich do rúk vybraných mimovládok."

"Ba čo viac, ak by TOTO prešlo, rozvráti to hospodárstvo a normálny život na veľkej časti nášho vidieka, nevraviac o protiústavnosti takejto samozvanej “reformy”."

Viac vo videu:

Ficova reakcia na žalobu prezidentky: Čaputová je POLITICKÁ MŔTVOLA! (VIDEO)
ZUZANU ČAPUTOVÚ SI BUDEME UŽ NAVŽDY PAMÄTAŤ AKO PREZIDENTKU, KTORÁ SA BOJÍ VLASTNÉHO NÁRODA A SLÚŽI CUDZÍM ZÁUJMOM! Toto skonštatoval vo videu na sociálnej sieti líder strany Smer-SSD Robert Fico. Reaguje v ňom na rozhodnutie prezidentky podať na... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik