Monika Beňová TVRDO o Ursule von der Leyenovej a pár slov k Matovičovi
14 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Europoslankyňa Monika Beňová si v súvislosti s pôsobením Ursuly von der Leyenovej na sociálnej sieti nedávala servítku pred ústa. Beňová informovala aj o snahách amerického senátora a vyzvala ho, aby sa nezasahovalo do do predčasných parlamentných volieb na Slovensku. Beňová sa vyjadrila aj k incidentu s Igorom Matovičom a je presvedčená, že každý solídny chlap by urobil to isté, čo urobil jej kolegovia.

Európska komisia pod vedením Ursuly von der Leyenovej je najslabšou a najmenej kompetentnou za uplynulých 20 rokov, píše Monika Beňová.

Zároveň žiadna Komisia EP podľa nej takým fatálnym spôsobom nepodceňovala sociálne dopady svojich legislatívnych návrhov.

"Predsedníčka Komisie dnes v Európskom parlamente predniesla svoju poslednú správu o stave Únie, ktorú však môžeme vzhľadom na jej doterajší výkon považovať za absolútne irelevantnú," vysvetľuje Beňová.

"Pôsobenie Komisie pod jej vedením totiž sprevádzali podozrenia z korupcie (treba si pripomenúť absolútne netransparentný nákup vakcín za niekoľko miliárd eur), preukázateľne zle nastavené priority, ktoré často poškodzovali priemysel a konkurencieschopnosť členských štátov, chýbajúca profesionalita pri príprave legislatívnych návrhov, či zasahovanie do vnútorných záležitostí členských štátov, v ktorých nemá Komisia absolútne žiadne kompetencie," dodáva Beňová.

"Je preto najvyšší čas, aby dvoch neúspešných zástupcov európskych ľudovcov po desiatich rokoch konečne vystriedal na čele Európskej komisie predstaviteľ inej politickej frakcie," konštatuje v závere príspevku Beňová.

Beňová sa obracia na Ambasádu USA

"Obraciam sa týmto na Ambasada USA, aby informovali politikov USA, že zasahovanie do volieb členského štátu EU je nepakceptovateľné. Keď odpočúvali európskych lídrov, už vtedy sme hovorili o tom, že partnerstvo je o dovere. Zasahovaním do volieb nejakými výzvami či komentármi je neprijateľné," myslí si Monika Beňová.

Beňová reaguje na amerického senátora, ktorý METU, aby pred voľbami na Slovensku nešírila ruské dezinformácie.

"Mne je napr.jedno, kto vládne v USA. Verím, že je to záležitosť Američanov. Rovnako očakávam od politikov USA, že nebudú ovplyvňovať naše voľby. Sme menšia krajina, ale hrdá a suverénna Slovenská republika," dodala Beňová.

Facebook@Monika Beňová

Beňová sa kvôli Matovičovi ospravedlnila ľuďom

"Do kampane začali najnovšie, žiaľ, vstupovať aj extremne neetické “aktivity”, napríklad včerajší incident na našej tlačovej konferencii. Ospravedlňujem sa ľuďom, ten včerajší incident sme nevyvolali my a mrzí nás. Igor Matovič prišiel nadávať, urážať a provokovať hrubým a vulgárnym sposobom, preňho takým typickým počas celých rokov čo przní a vulgarizuje politický priestor. Atmosféra je posledné týždne už veľmi emočne vypatá. Moji kolegovia zareagovali presne tak, aká tá atmosféra je. Kvoli nám všetkým, kvoli Smeru, kvoli našim voličom ale aj kvoli všetkým normálnym ľuďom na Slovensku," uviedla Beňová na sociálnej sieti.

"Politickým oponentom, ktorí to okamžite “využili” proti nám chcem len odkázať, že nikomu z nich neprajem, aby boli konfrontovaní s takým vulgarizmom a hystériou, akú včera predviedol I. Matovič. Moji kolegovia urobili len to, čo by urobil každý solídny chlap keby niekto matovičovsky vrieskajúc a nadávajúc urážal jeho priateľov a kopal do nich," myslí si Beňová.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik