Bývalý člen SaS, kritizuje SaS! Najhorší možný scenár!
14 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Martin Klus, bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, aj bývalý člen strany SaS, ktorý materskú stranu vymenil za hnutie Borisa Kollára, Sme rodina, kritizuje stranu SaS a hovorí o najhoršom možnom scenári po 1. októbri. Naznačuje tým Klus, že hnutie Borisa Kollára, nepôjde do vlády s Robertom Ficom (SMER - SSD) a s opozičnými stranami? 

Najnovší prieskum podľa Martina Klusa (Sme rodina) naznačuje najhorší scenár, čo sa môže so Slovenskom po 1. októbri stať.

"Pamätám sa ako dnes, keď som takto pred rokom sedel takmer vo všetkých štúdiách a rozprával o tom, že odchod SaS z vlády vyroluje červený koberec k moci SMERu presne ako v roku 2012. A doslova som prosil všetkých, aby sa podľa možnosti spájali do blokov presne ako v Česku, lebo to dopadne katastrofou," vysvetľuje Martin Klus na sociálnej sieti.

"Prví čo takéto spájanie odmietli boli PS a SaS. Gratulujem. Verím, že sú teraz spokojní a ešte spokojnejší budú spolu s 0,1-2 % stranami 1. októbra ráno," vysvetľuje Klus a myslí, si že stále ešte nie je neskoro a že za dva týždne do volieb je možné ešte všeličo stihnúť.

"...hoc už to bude len na úkor mnohých osobných ambícií, či vidiny štátneho príspevku za 3 %. Uvidíme, či sa niekto nájde," komentuje Klus.

Martin Klus je sklamaný, že vedie strana SMER - SSD

Prvý septembrový volebný prieskum! Na základe najnovšieho merania agentúry NMS Market Research pre denník SME by sa do parlamentu nedostaliKDH, SaS ani koalícia OĽaNO-KÚ-ZĽ. Voľby by vyhral Smer s 22 percentami a Robert Fico by ako jediný vedel zostaviť vládnu koalíciu. Prvý septembrový prieskum verejnej mienky ukazuje, ako môžeRobertovi Ficovi pomôcť prepadnutie väčšej časti demokratických strán.

NMS sa reprezentatívnej vzorky respondentov pýtala medzi 5. a 10. septembrom kombinovanou formou on-line a telefonického prieskumu. Výsledky teda zaznamenávajú nálady voličov v období 20 dní pred voľbami.

V parlamente len šesť strán!

Podľa NMS by sa do parlamentu dostalo len šesť strán. Výrazne sa tak nadhodnocuje počet mandátov, ktoré by získali, keďže by si 150 parlamentných kresiel rozdeľoval menší počet strán, píše denník SME.

Na základe najnovšieho merania agentúry NMS Market Research pre denník SME by sa do parlamentu nedostaliKDH, SaS ani koalícia OĽaNO-KÚ-ZĽ. Voľby by vyhral Smer s 22 percentami, a aj keď medzimesačne klesol, Robert Fico by ako jediný vedel zostaviť vládnu koalíciu.

Progresívne Slovensko síce rástlo a dosiahli doteraz najlepší výsledok od vyhláseniepredčasných volieb, v úvode septembra by ho volilo už 18,1 percenta voličov, no na zostavenie vlády by nemalo partnerov.

Líder Smeru Robert Fico by mal k dispozícii tri rôzne kombinácie zloženia vládnej väčšiny - tesnú majoritu hlasov sSNS a Republikou, pohodlnú väčšinu sHlasom a SNS alebo ústavnú väčšinu, ak by sa k Smeru, Hlasu a SNS pridala aj Sme rodina.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik