NA ŤAHU JE ÓDOR! Bude riešiť sexuálne obťažovanie v policajnej inšpekcii?
15 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Vyšetrovateľka Diana Santusová podala sťažnosť na svojho nadriadeného Juraja Svítoka, okrem iného ho obviňuje zo sexuálneho obťažovania. Santusovej bývalý priamy nadriadený Ľubomír Imlej pomery v inšpekcii popísal v liste premiérovi Ódorovi. Za to, že nebol ochotný “zbaviť sa” Diany Santusovej, ho profesne a kariérne degradovali. Na ťahu je teraz premiér a minister vnútra Ľudovít Ódor, píše na sociálnej sieti novinárka Anka Žitná.

Bude premiér Ódor riešiť sexuálne obťažovanie a bossing v policajnej inšpekcii? O téme v novej epizóde relácie TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou hovorí bývalý policajný prezident Tibor Gašpar.

Vyšetrovateľku Santusovú mal sexuálne obťažovať a profesne ničiť jej nadriadený. "Ide o človeka, ktorý je ženatý a má manželku, ktorá je politicky aktívna v strane Demokrati," tvrdí bývalý policajný prezident Tibor Gašpar.

V polícii to vrie

Ozývajú sa aj hlasy policajných odborárov, že policajtov je málo a nedokážu pokryť ani základné hliadky. Policajný prezident Štefan Hamran tvrdí, že nedokáže strážiť hranicu a zastaviť tak migračnú vlnu. Témou dňa je opäť aj vojna v polícii, píše portál pluska.sk.

Vyšetrovateľka Diana Santusová podala sťažnosť na svojho nadriadeného Juraja Svítoka, okrem iného ho obviňuje zo sexuálneho obťažovania. Santusovej bývalý priamy nadriadený Ľubomír Imlej pomery v inšpekcii popísal v liste premiérovi Ódorovi. Za to, že nebol ochotný “zbaviť sa” Diany Santusovej, ho profesne a kariérne degradovali. Na ťahu je teraz premiér a minister vnútra Ľudovít Ódor.

Vypovedajú policajti poslušnosť vedeniu polície?

“Niektorí policajti hovoria, že pokiaľ dôjde k zmenám po voľbách, budú ochotní rozprávať o veciach, ktoré sa v polícii diali posledné tri roky,” hovorí bývalý policajný prezident Tibor Gašpar o tom, že klíma v polícii je veľmi zlá a niektoré útvary sa de facto rozpadli. Tvrdí, že policajtov zo základných útvarov mu hovoria, že často musia chodiť vypomáhať kolegom na iné útvary. 

“Základné útvary sú obvodné oddelenia, ktoré majú na starosti územie, kde majú vykonávať obchôdzky. Dnes nedokážu postaviť vzhľadom na podstav policajtov ani základné hliadky. Poukázalo na to aj Združenie miest a obcí Slovenska, že obecné polície nemôžu suplovať úlohu polície.”

Kocúr Šimečka s provokatérom Matovičom v OSTREJ HÁDKE: AKO ODSTAVIŤ FICA!
Predvolebná atmosféra hustne! V dueli Na hrane televízie JOJ sa stretli Igor Matovič (OĽaNO) a Michal Šimečka (PS). Takmer celá relácia bola na tému "Preboha, len nie Fico!". Lídri PS a OĽaNO však majú diametrálne odlišné názory na to, ako... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vojna v polícii

Témou je opäť aj vojna v polícii. Vyšetrovateľka policajnej inšpekcie z tímu Oblúk, ktorý vyšetroval takzvaných Čurillovcov z elitnej NAKA prostredníctvom svojho advokáta podala sťažnosť na svojho nadriadeného Juraja Svítoka, ktorý  sa voči nej mal správať ako sexuálny predátor a zároveň robil kroky smerujúce k spochybneniu jej práce, ktoré by mohli vyústiť do trestnoprávnych dôsledkov.

“Santusová tento mobing a šikanu, ktoré zažíva na pracovisku, popísala v sťažnosti. Bola atakovaná osobami, ako je Ďurka, či zástupca riaditeľa inšpekcie Svítok, ktorý ju dokonca sexuálne obťažoval. Ona predložila aj dôkazy vo forme sms správ. Ide o človeka, ktorý je ženatý, má manželku, ktorá je politicky aktívna v strane Demokrati. A preto je Svítok tam, kde je, pretože plnil úlohy na ochranu Čurillovcov,” nekladie si servítku pred ústa bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Ten si myslí, že na tvrdenia Santusovej a jej bývalého šéfa Imleja, ktorý sa sťažoval v liste premiérovi Ódorovi existujú dôkazy.

“Na nahrávkach z kancelárií, ktoré vytvoril tím Oblúk, sa Čurillovci rozprávajú aj o Svítokovi, aj o ďalších. Dnes je inšpekcia plne pod kontrolou Čurillovcov a nie je to nezávislý orgán, ktorý by Čurillovcov mal vyšetrovať. Inšpekcia je v stave rozkladu, ľudia, ktorí ju riadia, si dovoľujú absolútne všetko. Sexuálne obťažovanie, nezákonné postupy. Lebo majú krytie,” dodáva Tibor Gašpar.

Mal by premiér konať? A prečo okolo sexuálneho obťažovania a bossingu Santusovej vládne také zarážajúce ticho? 

OTVORENÝ LIST PREMIÉROVI ÓDOROVI! Odpadnete, čo píše príslušník Policajného zboru
Do redakcie Hlavného denníka bol doručený otvorený list, ktorý premiérovi Slovenskej republiky adresoval príslušník Policajného zboru zaradený ako vedúci oddelenia Východ, odboru ochrany a prevencie útvaru ochrannej služby a prevencie Úradu... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

ČO HOVORÍTE PANI BITTO CIGÁNIKOVÁ, NICHOLSONOVÁ, LETANOVSKÁ A PLAVÁKOVÁ NA TIETO ZVRHLOSTI KRYTÉ PROGRESÍVNYM SPIŠIAKOM, ÓDOROM A PREZIDENTKOU?!

K téme sa vyjadril aj Robert Kaliňák (Smer): "Vyšetrovateľka Diana Santusová bola za trest, že vyšetruje kriminálne správanie čurillovcov, prevelená na Úrad inšpekčnej služby na východ, ale to im nestačilo. Jej priamy nadriadený v Košiciach pán Imlej dostal príkaz od vedenia inšpekcie Juhása, Ďurku a Svítoka, aby ju zničil. Keď s tým pán Imlej nesúhlasil, bol odvolaný. Posledný z trojice menovaných J. Svítok dokonca zašiel až tak ďaleko, že v podnapitom stave dával D. Santusovej sexuálne návrhy a fyzicky ju obťažoval.

O týchto skutočnostiach sa už vie dlhšie, no žiadna z menovaných politických bojovníčiek za práva žien sa jej nezastali ani slovkom. Oni totiž o právach žien iba hovoria. Za tou celou obludnosťou stojí kandidát na poslanca za Progresívne Slovensko J. Spišiak, ktorý navrhol za policajného prezidenta svojho kamaráta Hamrana, s ktorým všetky tieto zvrátenosti v polícii riadili a spolu s premiérom Ódorom a prezidentkou Čaputovou aj kryli!"

Viac vo videu:

Zareagovala Nicholsonová

"Vážený pán Kaliňák, vidim, že aktuálne sa namiesto s Matovičom, bijete za práva pani Santusovej. Pani Santusovú nepoznám, nikdy sa na mňa neobrátila kvôli politickému prenasledovaniu, o ktorom píšete, ani kvôli sexuálnemu obťažovaniu. Akékoľvek tlaky na akéhokoľvek vyšetrovateľa odmietam. Váš post som už preposlala bývalému elitnému vyšetrovateľovi NAKA, JUDr. Paľovi Milanovi, ktorého ste vy politicky odpratali hneď po tom, ako odkryl medzinárodnú sieť DPHčkarov a zaprotokoval výpoveď korunného svedka, ktorý označil ako jej šéfov vás a vášho kamoša Počiatka," odpovedala na výzvu europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

"Pokiaľ ide o sexuálne obťažovanie žien na pracovisku či mimo neho - dlhodobo proti nemu bojujem a aktuálne som tieňovou spravodajkyňou smernice EÚ o boji proti násiliu páchanému na ženách. Špeciálne som sa zamerala na sexuálne obťažovanie žien na pracovisku, lebo v tomto sme zaspali dobu. Žiadna vláda, vrátane tých niekoľkých vašich, neurobila dostatočné legislatívne zmeny, aby sa obete mohli domôcť spravodlivosti. Pokiaľ by sa na mňa pani Santusová obrátila s detailami, poskytnem jej spolu s mojim spolupracovníkom JUDr. Pavlom Milanom súčinnosť," uzavrela politička.

AKTUALIZOVANÉ: POSLEDNÝ KLINEC DO POLICAJNEJ RAKVY ČURILLOVCOV! (VIDEO)
Od 11:00 v piatok predpoludním sa uskutočňuje tlačová konferencia predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, člena predsedníctva strany Roberta Kaliňáka, bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a advokáta Mareka Paru na tému: Posledný klinec do... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik