Asociácia amerických lekárov a chirurgov: RÚŠKA SÚ NEÚČINNÉ proti respiračným vírusom!
15 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Vyhlásenie, ktoré prichádza trochu „s krížikom po funuse,“ však očividne reaguje na úvahy Bidenovej administratívy nariadiť rúška aspoň v uzavretých priestoroch a na niektoré trochu aktívnejšie štáty či inštitúcie, ktoré už podobné nariadenia znova vydávajú, informuje Brownstone Institute.

Znova si potrebujú zarobiť?

Vzhľadom na to, že tie isté hlasy sa už ozývajú aj u nás, by bolo dobré, keby si vyhlásenie prečítali aj tí, ktorí sa chystajú podobné nariadenia zaviesť. Chápeme, že si politici a ich kamaráti potrebujú nejako zarobiť – a na prachových respirátoroch si podľa všetkého politická zberba z celej strednej Európy namastila vrecká skutočne kvalitne –, avšak teraz by si mohli radšej nájsť iný zdroj príjmov…

Spochybnená účinnosť

Asociácia amerických lekárov a chirurgov (AAPS) vydala vyhlásenie, v ktorom spochybňuje účinnosť a etickosť nariadenia nosenia rúšok pre respiračné vírusy, vrátane COVID-19.

AAPS tvrdí, že tieto mandáty sú nielen neúčinné pri zastavení šírenia respiračných vírusov, ale tiež predstavujú potenciálne zdravotné riziká a porušujú práva jednotlivcov na informovaný lekársky súhlas.

AAPS je nestranické profesijné združenie lekárov vo všetkých typoch praxí a špecialít po celej krajine, vytvorené v roku 1943.

Nová vakcína bola testovaná na 20 myšiach, bez kontrolnej skupiny a bez ľudí
Varovanie od Petra McCullougha zverejnil portál uncutnews.ch. Píšu, že nová vakcína Pfizer bola testovaná na 20 myšiach, bez kontrolnej skupiny a bez ľudí Núdzové povolenie malo byť udelené bez núdzových alebo ľudských údajov. V súčasnosti je... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Pacienti majú právo byť informovaní o rizikách a prínosoch

„Vyhlásenie AAPS o slobodách pacientov stanovuje, že pacienti majú právo byť informovaní o rizikách a prínosoch akéhokoľvek lekárskeho zákroku a majú právo odmietnuť lekársku starostlivosť,“ uvádza tlačová správa.

„Používanie rúšok a iných tvárových krytov, ako opatrenia v oblasti verejného zdravia alebo inak, je typom lekárskeho zásahu, na ktorý sa vzťahujú vyššie uvedené práva na informovaný súhlas.“

„Vládne odporúčania a nariadenia týkajúce sa zakrývania tváre boli protichodné, poskytnuté verejnosti ako smerodajné bez dôkazov, sú v rozpore s dostupnými dátami a zabúdajú spomenúť akúkoľvek potenciálnu ujmu spôsobenú používaním krytov alebo rúšok,“ dodala asociácia.

Rúška sa stali povinnou výbavou. S novým koronavírusom sa musíme naučiť žiť. Ilustračný obrázok: Pixabay

Žiadne jasné dôkazy

Pri spochybňovaní účinnosti rúšok pri prevencii šírenia respiračných vírusov, ako je COVID-19, AAPS citovala systémové preskúmanie Cochrane.

Preskúmanie nenašiel žiadne jasné dôkazy naznačujúce, že lekárske alebo chirurgické rúšky boli účinné pri znižovaní respiračných vírusových infekcií medzi zdravotníckymi pracovníkmi.

Potenciálne škody

Vyhlásenie AAPS sa tiež ponorilo do potenciálnych škôd, ktoré môžu vyplynúť z dlhodobého používania rúška. Na základe viac ako 60 štúdií a správ uviedla niekoľko problematických oblastí:

  • Dlhodobé používanie rúška nie je neutrálnou udalosťou av skutočnosti môže spôsobiť škodu. „Dlhodobé používanie N95 (respirátory) a chirurgických rúšok zdravotníckymi pracovníkmi počas COVID-19 spôsobilo u väčšiny opýtaných nepriaznivé účinky, ako sú bolesti hlavy, vyrážka, akné, rozpad kože a zhoršené rozpoznávanie.“
  • Zistenia naznačujú, že nosenie respirátora N95 (obdoba FFP2) počas 14 hodín významne negatívne ovplyvnilo fyziologické, biochemické a percepčné parametre.
  • Možnosť, že rúšky bránia učeniu reči a jazyka u detí, existuje. „Celkovo doterajší výskum ukazuje, že viditeľné artikulácie, ktoré deti normálne vidia, keď ostatní hovoria, hrajú kľúčovú úlohu pri získavaní komunikačných zručností. Výskum tiež ukazuje, že deti, ktoré viac odčítajú z pier, majú lepšie jazykové zručnosti, keď sú staršie. To naznačuje, že rúšky pravdepodobne bránia deťom osvojiť si reč a jazyk.“
  • Experimentálne údaje ukázali, že „obsah oxidu uhličitého vo vdychovanom vzduchu stúpa v priemere na 13 000 až 13 750 ppm bez ohľadu na to, či deti nosia chirurgickú alebo FFP2 rúšku. To je ďaleko za úrovňou 2 000 ppm, ktorá je považovaná za maximálnu hranicu prijateľnosti, a za hranicu 1 000 ppm, ktoré sú normálne pre vzduch v uzavretých miestnostiach. Tento odhad je skôr podcenený, pretože sme to merali už po krátkom čase bez fyzickej námahy.“
  • Spoločnosť vyžaduje rozpoznávanie tváre ako najzákladnejšiu súčasť interakcie a komunikácie. Štúdie u jedincov s vekom podmienenou makulárnou degeneráciou (AMD)  ukázali, že  „zlé vnímanie tváre u AMD je dôležitou doménou prispievajúcou k narušeniu sociálnych interakcií a kvality života.“ Nariaďovanie rúšok bez zisku prispieva k odcudzeniu spoločnosti.

Asociácia uzatvára vyhlásením, že jednotlivci by mali byť oprávnení robiť vlastné rozhodnutia o zdraví, vrátane voľby nosiť rúško alebo nie, na základe dostupných dôkazov a vlastného posúdenia rizík.

V rozpore so základným lekárskym princípom informovaného súhlasu

„Vzhľadom na to, že nariadenie o rúškoch je v rozpore so základným lekárskym princípom informovaného súhlasu, musia byť všetky v súčasnosti zavedené nariadenia o rúškach zrušené a nemali by byť uložené žiadne budúce nariadenia,“ uzatvára asociácia.

„Okrem toho, vzhľadom na to, že rúška pre vírusové ochorenia neposkytujú žiadne jasné výhody a zároveň vytvárajú potenciál pre poškodenie, jednotlivci by mali mať možnosť rozhodnúť sa, že nebudú dodržiavať také nariadenia, ktoré buď v súčasnej dobe existujú, alebo ktoré môžu byť uložené v budúcnosti,“ dodala asociácia.
 
Takto FUNGUJE Európsky parlament! Detail, ktorý vás POSADÍ
Naozaj si už všetci politici robia čo chcú? Poberať kráľovský plat a počas prejavu šéfky predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej sa venovať pleteniu ponožiek, je absolútne cez čiaru. Tento absurdný počin pritiahol pozornosť... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Ivan Mihale
 
Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik