Ak by mal Sorosov vplyv tvár, tak by nevyzeral inak, ako hlava štátu (VIDEO)
14 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Kandidát za poslanca do NR SR, za stranu Smer-SSD Ján Mažgút, promoval na Fakulte medzinárodných vzťahov, odbor politológia v Banskej Bystrici a svoju kariéru začal v novo vznikajúcej automobilovej fabrike v Žiline. Práca s ľuďmi – PR, komunikácia, ho podľa jeho slov vždy bavili. Pre portál Online tu a teraz hovoril aj o Matovičovom výstupe na verejnej tlačovej besede Smeru.

Podľa Jána Mažgúta sa Slováci potrebujú vrátiť ku svojim koreňom, čo nám s Progresívnym Slovenskom nehrozí. Pripomína, že aj situácia s migrantami sa vyvíja už od začiatku roka s tým, že všetko je "pod palcom" prezidentky a ľudí s pôvodom v mimovládkach. Navyše migrantov nám sem začínajú vracať Poliaci, rovnaký scenár nás bude čakať s Čechmi, následne Nemcami. 

Súhlasí s Majerským

Mažgút sa tiež zúčastnil demonštrácie pred DPOH, ktorá bola na rozdiel o Matovičovho výstupu pokojná, až na incidenty, ktoré vyvolávali tzv. slušní ľudia.

„Možno sa na mňa znesie rovnaká vlna kritiky, ako na predsedu KDH, ale je to tzv. PP. To nie je PS, ktoré okrem iného ja volám Proti Slovensku, ale je to PP – Progresívna...,“naznačuje Mažgút. Ten si počas kampane na predsedu VÚC prešiel celý Bratislavský kraj a prišiel k poznatku, že Bratislava nereflektuje slovenské reálie. Ani v Bratislave však nežijú len majetní ľudia, ale aj tí so sociálno-demokratickým, či národniarskym cítením. A Mažgútovi je blízke aj toto – pripomína, že kto si neváži svoje korene, ten nedbá na budúcnosť ani len svojich detí. PS nás teda podľa Mažgúta k prosperite určite nepovedie.

Mažgút: Ešte stále niekto pochybuje o tom, že hlavné mesto riadi progresívna mafia?
Mnohým z nás, keď si predstavia parkovanie v centre mesta, kde raz za čas každý potrebujeme niečo vybaviť, pri predstave krúženia uličkami a parkoviskom s nedostatočnou kapacitou, obrazne povedané vstávajú vlasy dupkom. Známa je tým aj Bratislava,... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Stratili sme suverenitu

„Slovenská republika za posledné roky okrem suverenity stratila aj svoju hrdosť,“ myslí si Mažgút a konštatuje, že aj tu ide o prezentáciu absolútne zvrátených postojov PS – legalizácia drog, či ovplyvňovanie detí v školách Slovensku sebavedomie nevráti.

Mažgút tvrdí, že cesta uvoľňovania zákonných noriem nie je dobrá cesta. Hovorí napríklad o zmierňovanie pohľadu na pedofíliu, či už zmieňované drogy.

„Aj v každej škole visí Preambula Ústavy, ktorá odkazuje na Cyrila a Metoda a oni tu neprišli preto, aby nám odkázali tri toalety,“uviedol príklad Mažgút. V súvislosti s kresťanstvom prišla na rad aj migrácia. To nie je len náš súčasný problém, ale niečo, čo presahuje desiatky rokov. Ako príklad uvádza Nemecko, kde s prijímaním menej kvalifikovanej pracovnej sily začali niekedy v 70-tych rokoch a dnes už tureckí Nemci tvoria veľkú časť obyvateľstva.

Pizza pre migrantov

Hoci Hamran a Ódor tvrdia, že na Slovensku je v oblasti nelegálnej migrácie všetko v poriadku, ani jedného tu nevideli, Mažgút spomína na začiatok leta, kedy bol v obľúbenej pizzerii svedkom toho, ako policajti brali pizzu pre migrantov do Čunova. Už vtedy tamojší policajti odchytávali aj 150 migrantov denne, o ktorých sa navyše z vlastných prostriedkov postarali. Policajti mu vtedy povedali, že migranti Slovensku robia „dobré meno“ – funguje to tak, že migranti si medzi sebou odovzdávajú informáciu, ak niekto chce ísť do Nemecka, nech sa vydá cez Slovensko.

„Tam vám vydajú papiere, ešte vám aj dajú najesť. Ja som v tom čase nevedel, o akých papieroch hovoria, až teraz, keď sa situácia zdramatizovala, mi je jasné, že oni to riešili už na začiatku prázdnin,“ konštatuje Mažgút.

Fico: Šokujúci večer na hraničnom priechode ŠAHY!
Na pozadí dnešného konfliktu medzi Igorom Matovičom (OĽaNO) a Robertom Kaliňákom (Smer-SSD) migračná kríza pretrváva. Počty zachytených migrantov by mali stúpať, migranti by sa tu nemali premávať po uliciach, obsadzovať parky, detské ihriská a... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Začína to pri „náčelníčke“

Hovorca Smeru si myslí, že všetko to začína pri prezidentke Čaputovej, od ktorej to smeruje cez Ódora, či Hamrana a Spišiaka a ešte jedného človeka, s ktorým ich sprája Open found society (OFS) – Nadácia otvorenej spoločnosti. Tým je šéf migračného úradu Orlovský.

„Veď to je bývalý šéf OFS na Slovensku, chceme ešte niečo iné? Ak by Sorošov vplyv mal mať meno a tvár, tak by nevyzeral inak,“ myslí si Mažgút.

Voľby vôbec nemusia byť zmanipulované

Ján Mažgút sa neobáva ani tak manipulácie volieb, skôr uvažuje nad povolebným dianím. Napriek tomu, že prezidentka deklarovala, že zostavením vlády poverí ich víťaza, realita môže byť iná.

„Nechcem si pripustiť scenár, že by tie voľby neboli. Máme pripravený proces, ako zabezpečiť paralelné sčítavanie hlasov,“ avizuje Mažgút s tým, že okrskové komisie majú pokryté. Ak by bol Smer súčasťou novej vlády, tak prvá vec, ktorou sa bude nová vláda zaoberať, budú podľa Mažgútovho šéfa Roberta Fica hypotéky. V súvislosti s voľbami sa mu však nepáči fakt, že od roku 1998 sú voľby vždy proti niekomu, nie o programe.

História sa opakuje

Keď už sme pri tom pamätnom roku 1998, Mažgút pripomína výrok staršieho Šimečku, ktorý sa vtedy vyjadril, že nebyť peňazí Georgea Soroša, nepodarilo by sa im odstaviť Mečiara od moci.

„To je história, ktorá sa opakuje aj v 2023-ťom roku,“ hovorí Mažgút, ktorý sa teší, že alternatívne médiá prežili ten tlak, ktorý tu bol na ne zvlášť od začiatku minulého roka vyvíjaný.

ňLen vďaka alternatíve sa k ľuďom dostávajú reálne informácie či už o očkovaní, alebo aj o aktuálnej migrácii a tých tém je neúrekom. Pritom kým pri covide sme mali policajtov všade, kontrolovali nás na výpadovkách z okresov, teraz sú hranice štátu podľa Mažgúta deravé, ako ementál.

Situácia je KRITICKÁ! Po Bratislave sa túlajú STOVKY migrantov
Čaputová rieši samu seba. Hamran tvrdí, že Slovensko-maďarskú hranicu nemožno hermeticky uzavrieť. Ódor zase o neefektívnosti uzatvárania hraníc. Medzičasom sa migranti nasťahovali do hlavného mesta a sú ich tam stovky. Kríza na spadnutie a strach... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Poliaci nám migrantov vracajú

Mažgút sa ešte vracia k migrantom – už sa deje to, čo aj Smer avizoval, Poliaci cez Kysuce začínajú vracať migrantov na Slovensko, kde im boli pridelené doklady.

„A keď toto urobia Česi, lebo im to urobia Nemci a oni sa budú oháňať dokladom vydaným na Slovensku, tak aj v Česku im povedia – nech sa páči, čelom vzad na Slovensko,“ pripomína Mažgút s otázkou, čo budeme robiť potom.

Smer poslúchať nebude

Mažgút pripomína to, čo už avizoval Robert Fico, že Smer sa nebude cítiť zaviazaný ani navýšením rozpočtu na zbrojenie. Mažgút to vysvetľuje tým, že podpisy pod touto dohodou nie sú oprávnené, pretože na to nemala mandát ani prezidentka a vláda premiéra Ódora nemá dôveru parlamentu.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik