Zastrelenie, obesenie, otrava, výbuch... Proruskí Ukrajinci sú vraždení, zistili novinári
13 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Udalosti súvisiace s rusko-ukrajinským vojnovým konfliktom boli hlavnou témou v programe Jany Bobošíkovej Aby bolo jasno. Bobošíková tentoraz českým divákom ukázala, ako sa Ukrajinci vyhýbajú vojenskej službe alebo ako ukrajinské tajné služby fyzicky likvidujú Ukrajincov, ktorých považujú za kolaborantov s Rusmi, informujú české Parlamentní Listy.

Situáciu na ukrajinsko-maďarskej hranici zmapoval týždenník The Economist

Tisíce ľudí podľa jeho informácií ušli do zahraničia. Muž, ktorý sa chce na Ukrajine vyhnúť mobilizácii, môže odísť pred svojimi osemnástymi narodeninami. Starším mužom ukrajinskí úradníci predávali povolenie vycestovať až za desať tisíc dolárov. 

Ďalší variant, ako sa vyhnúť mobilizácii, je podľa týždenníka aj ten, že sa študenti masívne zapisujú na univerzity. Jednou z ďalších možností je tiež zaregistrovať sa ako opatrovateľ zdravotne postihnutého člena rodiny, a to bez ohľadu na to, či starostlivosť člen rodiny skutočne potrebuje.

Niekto tiež využíva účelový sobáš s osobou so zdravotným postihnutím. Hodí sa aj rozvod alebo rozchod páru, pričom deti sú zverené do plnej starostlivosti muža. "Je vidieť, že fantázia k tomu, ako sa vyhnúť boju za politiku prezidenta Zelenského, nemá hraníc," dodáva k informáciám z týždenníka moderátorka Jana Bobošíková.

zdroj: YouTube/Jana Bobošíková

Likvidácia kolaborantov

Odkazuje tiež na informácie z  The Economist o tom, ako tajné služby Ukrajiny likvidujú Ukrajincov, ktorých považujú za kolaborantov s Rusmi. Voči starostovi mesta Velykyj Burluk napríklad použili bombu. 

Týždenník ďalej uvádza, že ľudia podozriví z kolaborácie s Ruskom boli zastrelení, vyhodení do povetria, obesení alebo otrávení prevareným koňakom. Denník cituje slová dôstojníka ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby, ktorý tvrdí, že „každý, kto zradí Ukrajinu, by mal pochopiť, že je sledovaný a bude postavený pred súd“.

Poliaci na tvrdo! NIE ukrajinskému obiliu!
Poľský premiér poslal ultimátum o zákaze dovozu ukrajinského obilia. Morawiecki poslal Európskej Komisii ultimátum o predĺžení zákazu dovozu obilia z Ukrajiny. Nedopustia dovoz Poľský premiér Mateusz Morawiecki v tejto súvislosti vyhlásil:... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Milan Laca

Ukrajinská verzia Mossadu

Generál tejto služby potvrdil, že na Ukrajine existuje vlastná verzia Mossadu, ako približuje Bobošíková, jedná sa o spravodajskú službu Izraela, ktorá má operovať mimo územia štátu Izrael. To znamená, že táto tajná služba vykonáva svoje operácie mimo územia Ukrajiny.

Zároveň The Economist uvádza, že ukrajinská vražedná kampaň môže byť riadená impulzmi, nie logikou, a niektoré zabitia údajne prorusky zmýšľajúcich Ukrajincov majú „užitočnú psychologickú úlohu“.

Česká vláda plánuje predĺžiť dočasnú ochranu pre utečencov z Ukrajiny do roku 2025

V súvislosti s vojnou na Ukrajine bude v stredu prerokúvať návrh zákona z dielne ministra vnútra Víta Rakúšana (STAN) o predĺžení dočasnej ochrany utečencov z Ukrajiny v súvislosti s ozbrojeným konfliktom na Ukrajine do roku 2025.

V Českej republike ide najmenej o tristo tisíc osôb, ktoré si oprávnenie na dočasnú ochranu predĺžili už teraz a majú garantované práva s ním spojené. Tí, ktorí majú záujem zdržiavať sa na území Českej republiky za účelom dočasnej ochrany, na ňu budú mať podľa novely zákona nárok až do 31. marca 2025,“ glosuje Jana Bobošíková zákon lex Ukrajina.

Putin a Kim Čong-un diskutovali o spolupráci a situácii v Európe
Kim Čong-un diskutoval s Putinom o situácii v Európe a na Kórejskom polostrove Vladimir Putin a Kim Čong-un na rokovaniach diskutovali o taktickej a strategickej spolupráci, situácii na Kórejskom polostrove a situácii v Európe, povedal... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!