Situácia je KRITICKÁ! Po Bratislave sa túlajú STOVKY migrantov
13 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

Čaputová rieši samu seba. Hamran tvrdí, že Slovensko-maďarskú hranicu nemožno hermeticky uzavrieť. Ódor zase o neefektívnosti uzatvárania hraníc. Medzičasom sa migranti nasťahovali do hlavného mesta a sú ich tam stovky. Kríza na spadnutie a strach je cítiť zo všetkých strán.

Problém s nelegálnymi migratmi riešia nielen na hraniciach v obciach pri Veľkom Krtíši, ale už aj v Bratislave. Najviac sa ich pohybuje vo Vajnoroch, kde sídli pracovisko cudzineckej polície. Chodia však aj do centra Bratislavy, informuje TV Joj na svojom portáli Noviny.sk.

Migranti sa v hlavnom meste zdržujú údajne 24 hodín a potom sa presúvajú ďalej na Západ. Celkové počty však neklesajú. Aktuálne sa po Bratislave pohybuje približne 400 migrantov. Podľa starostu mestskej časti Vajnory Michala Vlčeka začína byť situácia kritická.

Čakajú na tranzit

„Prichádzajú autobusy, ktoré sú políciou zvážané ku nám do Vajnôr na cudzineckú políciu. A potom následne už migranti po získaní dotyčného papiera sú voľne v uliciach. Čakajú na odvoz a tranzit do západných krajín Európskej únie,“ ozrejmil starosta Vajnôr.

Ako ďalej dodáva, v spolupráci s magistrátom hlavného mesta vytvorili v okolí cudzineckej polície zázemie, kde pre migrantov zabezpečili s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou cisternu vody, aby mali možnosť sa opláchnuť alebo umyť. Nechýbajú tam ani toalety.

Skúsenosti z Maďarska hovoria, že ide o riešenie s vysokými nákladmi, ktoré nezastaví príchod migrantov. Tvrdí to premiér Ľudovít Ódor. Dodal, že Slovensko posilní hliadky na hraničných priechodoch a bude robiť aj náhodné kontroly. Za dôležité považuje nájsť európske riešenie na problém nelegálnej migrácie.

NESTRANNÁ PREZIDENTKA UROBÍ NIEČO TAKÉ PÁR DNÍ PRED VOĽBAMI?!!!!
Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu podala na súd žalobu na poslanca Národnej rady SR Roberta Fica (Smer-SD) na ochranu osobnosti. Dôvodom sú hrubé klamstvá a vymyslené obvinenia, ktoré o nej neustále šíri. TASR o tom informoval prezidentkin... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Hamran hranicu zavrieť nevie

"Hraničné kontroly nenavrhujeme preto, lebo nedávajú zmysel a technicky to nemáme zabezpečené dlhodobo a nemáme na to personálny stav," uviedol Hamran v reakcii na politické vyjadrenia. Na stráženie 517-kilometrovej zelenej hranice každých 50 metrov a hraničných priechodov s Maďarskom by podľa šéfa polície bolo potrebných 113.795 policajtov. Nezabudol opätovne odsúdiť zneužívanie témy nelegálnej migrácie v predvolebnej kampani.

Migrantom nemôže podľa Hamrana polícia ani odoprieť vstup, keďže idú cez zelenú hranicu. Za nezákonné a nezrealizovateľné považuje aj zaisťovanie migrantov. Tento rok by ich museli zaistiť 30.000, pričom kapacity na útvaroch predstavujú necelých 500 miest. Na zlepšenie situácie s migrantmi treba podľa neho zabezpečiť lepšiu ochranu vonkajšej hranice Schengenu.

Viceprezident Policajného zboru Damián Imre podotkol, že polícia sa snaží vytvoriť pocit bezpečia u občanov, politici však svojimi vyjadreniami tomu škodia. Potvrdil, že migranti dosiaľ nespáchali na Slovensku žiadny trestný čin ani priestupok. Ako dodal, medializované varovné výstrely použila polícia len voči prevádzačom.

Kéry o otcovi šéfa progresívcov: POKRYTEC a NAMYSLENÝ CHUDÁK! Slovo "pokora" je mu neznáme
Martin Šimečka urazil nielen veriacich, ale aj štyri pätiny Slovákov žijúcich na vidieku. Pokora je zjavne slovo, ktoré je mu neznáme, vyjadril sa poslanec Národnej rady SR Marián Kéry (Smer-SSD). Šimečka urazil Slovákov z vidieka Poslanec v... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!