Kyjev udrel na Krym britskými raketami
13 | 09 | 2023 I Milan Laca

Sky News: Ukrajina použila Storm Shadow na raketový útok na Sevastopoľ.

Ukrajinské ozbrojené sily použili britské riadené strely Storm Shadow na útok na Sevastopoľ v noci 13. septembra, uvádza Sky News s odvolaním sa na západné a ukrajinské zdroje.

Čo sa stalo

Televízia tvrdí, že išlo o útok na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily. Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že námorný závod v Sevastopole bol zasiahnutý raketou a boli poškodené dve ruské lode, ktoré sú tam v oprave. Podľa Sky News, bola v dôsledku úderov poškodená ponorka a vojnová loď.

NATO nečaká útok Ruska na Rumunsko
NATO vyhlásilo, že v Rumunsku nevidí žiadne známky ruskej vojenskej hrozby. Zástupca generálneho tajomníka NATO: Aliancia nevidí žiadne známky ruskej vojenskej hrozby pre Rumunsko. Spadli tam drony NATO nevidí hrozbu v dôsledku pádu trosiek... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Milan Laca

O útoku

Ruské Ministerstvo obrany vo vyhlásení uviedlo, že Ukrajina zaútočila desiatimi raketami na elektráreň a tromi bezpilotnými člnmi na lode Čiernomorskej flotily, počas ich plavby. Sily protivzdušnej obrany zostrelili sedem riadených striel a všetky člny zničila hliadková loď Vasilij Bykov.

Škody 

Guvernér Sevastopoľa Michail Razvožajev povedal, že Sevastopoľ bol napadnutý okolo tretej hodiny ráno. Z 24 obetí sú 4 v stredne ťažkom stave. V dôsledku útoku došlo k požiaru v južnej časti Sevastopoľského námorného závodu a poškodených bolo osem obytných budov. Veliteľ ukrajinských vzdušných síl Nikolaj Oleščuk sa  poďakoval ukrajinskej armáde za ich „dobrú prácu“ na telegrame a dodal, že ruské sily na Kryme sú „v panike“ po „nočnom výbuchu v Sevastopole“.

Koniec vojny na obzore? Budú rokovania, alebo čo je v hre?
Blinken oznámil pripravenosť ukrajinských úradov na mierové rokovania s Ruskom. Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vyhlásil, že ak Moskva prejaví záujem o rokovania o Ukrajine, Kyjev bude súhlasiť s ich začatím a Washington podporí... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!