Kimov pancierový vlak. Čo skrýva? (VIDEO)
14 | 09 | 2023 I Milan Laca

Kimov super vlak: super chránený, plný radosti, práce a „jadrovej energie“.

Vodca Severnej Kórey Kim Čong-un pricestoval do Ruska a cez Rusko sa presúva po železnici, vo svojom obrnenom vlaku.

Prečo?

Mnoho ľudí sa pýta: „Prečo sa tak bojí, že nelieta ani aerolinkami KĽDR? Odpoveď dávajú experti Stratforu, ktorí uviedli, že „neexistuje jediný dôvod, prečo by Kimovo lietadlo nebolo za každú cenu zničené v záujme Spojených štátov, Japonska a Južnej Kórey a v rozpore so záujmami ČĽR a Ruska“.  

Putin a Kim Čong-un diskutovali o spolupráci a situácii v Európe
Kim Čong-un diskutoval s Putinom o situácii v Európe a na Kórejskom polostrove Vladimir Putin a Kim Čong-un na rokovaniach diskutovali o taktickej a strategickej spolupráci, situácii na Kórejskom polostrove a situácii v Európe, povedal... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Čo je v ňom?

Odborníci z The New York Times, juhokórejské médiá a špecialisti na dopravu BuroX sa pozreli na to, aký je „Kimov supervlak“ zvnútra. Ide o špeciálny obrnený vlak, ktorý sa v domovine Kim Čong-una nazýva „vlak s vysokou bezpečnosťou“, hoci v skutočnosti je to pancierový vlak, palác, miesto radosti a potešenia a zároveň sídlo. Vozne vlaku sú silne pancierované zo všetkých strán, vrátane spodnej časti. Preto je ich hmotnosť mnohonásobne väčšia ako obvykle. Vlak teda ide pomalšie. Jeho maximálna rýchlosť nepresahuje 60 kilometrov za hodinu.

Kim čong-unov vlak

O vybavení

Zahraničné médiá študovali vlak a podarilo sa im nájsť vzácne fotografie

  1. Počas návštevy Číny v roku 2018, sa Kim Čong-un stretol s vysokým čínskym predstaviteľom vo vozni pre audienciu, vybavenom ružovými pohovkami.
  2. Na druhej fotke šéf KĽDR sedí pri dlhom bielom stole v konferenčnej miestnosti.
  3. Na tretej je jeho kancelária so sakom, čižmami na vysokom opätku, moderným komunikačným vybavením a „riadiacim“ stolom.
  4. screenshot videa youtube | Kimov pracovňa vo vlaku
Gurmán...

Jednou z Kimových požiadaviek pre seba a cestujúcich „hlavného vlaku KĽDR“ je dostupnosť lahôdok a vín počas ciest (lekári Kim Čong-unovi odporučili piť červené víno). Ako povedali ruskí predstavitelia, ktorí mali „šťastie“, že cestovali s Kim Čong-unom, kuchári pripravujú „výnimočne chutné jedlá ruskej, čínskej, kórejskej, japonskej alebo francúzskej kuchyne“ a „putovná“ vinotéka „Air Force No. 1” má najlepšie vína zo všetkých krajín sveta a syry. Vodca KĽDR, aj ktokoľvek z jeho hostí si môžu kedykoľvek objednať akékoľvek jedlo. Kuchyňa ho musí pripraviť okamžite, či už je to omeleta s čiernym kaviárom a homármi, mäso z mušlí a somára, knedle z jesetera alebo špagety s omáčkou z hľuzoviek a vodka.

Vozne
Medzi vozňami sú:
  • konferenčná miestnosť s veľkým snehovo bielym stolom,
  • vozeň na prijímanie hostí;
  • vozeň, banketová sála,
  • úrad vodcu KĽDR;
  • lôžkové vozne s obrovskými sedadlami a posteľami
  • vozeň dieselovej elektrárne
  • vozeň s limuzínou Kim Čong-una a pre špeciálnu komunikáciu (vrátane jadrových síl)
  • vlakové zabezpečenie a sprievodné vozne.

Dnes sú všetky časti vlaku vybavené modernou elektronikou, vrátane plazmových obrazoviek a moderných notebookov, internetu, satelitnej komunikácie a severokórejských riadiacich systémov jadrových zbraní.

screenshot videa youtube | Vlak - pracovný stôl

Má aj "kufrík"

Juhokórejskí novinári dokonca videli, že Kim mal „jadrový kufrík“,  podobný z čias ZSSR, alebo Ruska po roku 1991. Autori článkov napísali, že teraz sa vlak Kim Čong-una stal „jadrovým“. "Kkufríl“ a špeciálne komunikačné vybavenie dáva vodcovi KĽDR takúto možnosť. "Kim môže spustiť jadrový útok bez toho, aby opustil priestor".

Obsluha 

Podľa dopravného projektu BureauX, sa na životnej podpore vlaku počas ciest vodcov KĽDR podieľa celý štáb zamestnancov. Samozrejme ide o ochranku (vrátane ostreľovačov), čašníkov, kuchárov, upratovačky atď. Juhokórejské médiá píšu, že vedenie KĽDR má na palube vlaku údajne „tradične ženskú skupinu, ktorú považujú za „skupinu piesní“,  hoci juhokórejské médiá hovoria, že ide o „zábavný tím krásnych a vysokých dievčat."

Bezpečnosť 

Je tiež známe, že pred „vlakom č. 1“ vždy prechádza „skautský“ rušeň, kontrolujúci cestu. Za ním ide celý vlak s ďalšími bodyguardmi a zásobami. "Na území KĽDR je všetko pozdĺž cesty vlaku "vyčistené". Vojaci stoja každých 15-50-100 metrov (v Ruskej federácii a v Číne žiadajú zabezpečiť kordón mostov a staníc). Je známe, že vozne, v ktorých žije Kim Čong-un, sú vybavené systémami na podporu života (vrátane ochrany pred útokmi rádiovými, chemickými a biologickými zbraňami,“ píšu autori článku.

V Číne bol bývalý šéf poisťovne odsúdený na smrť za úplatky
V Číne ľudový súd strednej inštancie mesta Jinan, provincia Shandong, odsúdil Wang Wenbina, bývalého tajomníka Čínskej komunistickej strany a predsedu Čínskej životnej poisťovne, na smrť za prijatie úplatkov v hodnote približne 45,7 milióna dolárov... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik