Danko predpovedá: Pozrite si progresívnu Bratislavu a uvidíte, ako to tu bude vyzerať za vlády PS (VIDEO)
15 | 09 | 2023 I Eka Balašková

V predvolebnom dueli relácie Analýzy Na hrane sa stretli aj Andrej Danko (SNS) s Mikulášom Dzurindom (Modrí). Danko trval na svojom postoji, prečo je nutné spájať sily a aj pri Dzurindovi, ktorý Mečiara porazil len vďaka Mečiarovým chybám upozornil Roberta Fica, aké je to spájanie veľmi dôležité.

Danko pritom tvrdí, že tak, ako vyzerá Bratislava pod progresívnym vedením, tak bude pod ním vyzerať aj celé Slovensko, pričom PS „nahráva“ aj prezidentka. Danko vysvetlil, prečo spájaním zariskoval a čo tým chcel dosiahnuť. Vládu jednej strany pritom odmieta, lebo to podľa neho nie je správna cesta. Odmieta polarizáciu spoločnosti, zvlášť cez témy, ktoré sa nás netýkajú. Riešiť by sme mali to, na čom sa vieme spojiť. Okrem ekonomického pozadia SNS hovoril aj o fakte, že Ukrajina sa nevie spájať ku svojim menšinám, ale pripomenul aj svoj dlhodobý názor, že Bratislava by mohla byť miestom vyrokovania mieru.

Zastavme ich

Andrej Danko tvrdí, že to aké je dôležité, aby sa PS nedostalo do vlády, sa ukazuje napríklad aj na Vajanského nábreží v Bratislave. To, čo PS urobilo so svojim progresívnym prístupom k cyklotrasám, totiž podľa neho urobí aj s celým Slovenskom.

„Som zhrozený z toho, ako sa správa prezidentka Čaputová, ktorá je ich politické dieťa,“dodáva Danko, ktorého filozofiou je spájanie.

Aha ho, už sú aj starí politici dobrí?
Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) roky hovorí o tom, ako sa so starými politikmi nedá, pretože Slovensko len ťahajú do minulosti a on s jeho PS je predsa budúcnosť. Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) však upozorňuje na jeho stretnutie s Mikulášom... Čítať ďalej
13 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Spájaním zariskoval

„Chcel som, aby vzniklo niečo, ako v Poľsku Právo a spravodlivosť,“ hovorí Danko na margo spájania síl a toho, že ak bude Robert Fico tvrdohlavý, dopadne ako Mečiar pred 25 rokmi a nezostaví vládu s nikým. Práve v mene spájania síl SNS zariskovala a vzala na kandidátku aj strany, ktoré nemajú vždy rovnaké názory, no dostali šancu zabojovať o svoj mandát.

Nechce vládu jednej strany

Andrej Danko tiež nechce, aby tu tak, ako do roku 1989 vládla jedna strana a ako vo volebnom období 2012-16 vládol Smer. Nie je to podľa neho dobré pre Slovensko, ale pre Slovensko nie je dobré ani vláda PS, pričom pripomína slová staršieho Šimečku, ktorý sa o Slovákoch vyjadril ako o „postsedliakoch“.

„Ja si to od neho vyprosím, aby tu hovoril, že postsedliaci rozhodujú o Slovensku. My musíme roztrhať PS, pretože ono rozbíja naše základné princípy a hodnoty,“ hovorí Danko s tým, že PS aj so svojimi sponzormi je pre Slovensko nebezpečné.

SNS je transparentná

Danko pritom pripomína, že Slovenská národná strana nemá žiadneho sponzora a žije z príspevku za voľby.

„Tri a pol roka nám kontrolovali ešte aj čísla topánok. Keby len euro nebolo v súlade s účtovníctvom. Sme jediná politická strana, ktorá má jediný účet, je zakázaná akákoľvek hotovosť a v zákone o politických stranách sme presadili, aby Matovič a Kollár neodlievali peniaze,“ dovysvetlil Danko.

Matovičovci opäť vyrazili! PROVOKOVAŤ NA MÍTING HLASU (VIDEO)
Matovičovci si nedajú pokoja! Tentoraz zamierili so svojím špeciálne upraveným autom do Trnavy na míting Hlasu. Tak sa zdá, že potom, čo v stredu prišiel Igor Matovič provokovať na tlačovú konferenciu Smeru pred Úrad vlády, kde padali kopance i... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Nepolarizujte nás

„Ja chcem z Ruska lacný plyn, z Ameriky možno I-phone, ako stále hovorím. Ja chcem dobré vzťahy na západ, aj na východ a je slebomyseľnosť myslieť si, že jeden, alebo druhý je absolútny spojenec,“ konštatuje Danko na margo moderátorkinej otázky, či nie je takáto vyváženosť oportunizmom. Danko pripomína obdobie pred rokom 1989, kedy sme sa absolútne obracali na východ a tiež to nebolo normálne. Namiesto polarizácie spoločnosti témami, ktoré sa nás netýkajú, ako je konflikt Rusko-Ukrajina, sa potrebujeme rozprávať o témach, ktoré nás spájajú a vieme ich riešiť.

„Poďme sa baviť o výstavbe diaľnic, o nemocniciach,“ radí Danko.

Vidíme všetky konflikty?

Danko pripomína, že v európskom priestore nie je rusko-ukrajinský konflikt jediný, pripomenul napríklad Grécko a Cyprus, pričom Grécko je dokonca členom NATO. S humanitárnou pomocou Ukrajine Danko nemá najmenší problém, ale nesmieme tam podľa neho dodávať zbrane a keďže je každému jasné, že to celé musí skončiť za rokovacím stolom, Bratislavu považuje za ideálne miesto pre vyrokovanie mieru medzi mocnosťami.

„Amerika s Rusmi, čo sa týka tohto konfliktu, sa musia dohodnúť a Zelenský to bude rešpektovať,“ myslí si predseda SNS 

Ukrajina sa nevie správať k národnostným menšinám

Predseda SNS považuje kvôli historickým súvislostiam za nereálne, že by sa Rusko dobrovoľne stiahlo z Donbasu či Luhanska.

„Aj z úst Rusínov teraz zaznelo, že Ukrajina sa nevie správať k národnostným menšinám,“ tvrdí Danko a jedným dychom dodáva, že my tu nie sme na to, aby sme sa vyjadrovali k ich  vnútorným problémom, ale k problémom Slovenska, na čo sa aj spoludiskutér Dzurinda, aj moderátorka Krescanko Dibáková zhodli, že je tu „obrovské riziko, že budeme mať Rusa na svojich hraniciach“.

Zaujímavý postoj moderátorky

Krescanko Dibáková zase raz dokázala, že nestrannosť a nezaujatosť, ktorú by mal mať redaktor s jej praxou a jej formátu „v krvi“, jej je cudzia. Kým na Roberta Fica, ktorý v štúdiu nebol, sa sama pýtala, od témy Progresívneho Slovenska maximálne odkláňala Dankovu pozornosť.

HROZNÁ POTUPA ŠIMEČKU: Matovič mladého úplne VYGUMOVAL! A on chce byť premiér?
Hľadá sa líder. Značka: Rýchlo! Predseda PS nevie diskutovať v našich politických dueloch. A nie, nebude to lepšie. Zabudnite! Presne toto si myslí známy moderátor a redaktor Braňo Dobšinský po štvrtkovej relácii Na hrane TV JOJ, kde boli v dueli... Čítať ďalej
15 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!