VLNA HORÚČAV v Británii: V Londýne zaznamenali historický rekord
13 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

V Londýne sedem dní za sebou namerali teploty nad 30 stupňov Celzia, pričom ide o historický rekord pre tento mesiac.

O téme informovala BBC.

Tohtoročný september je v Londýne najteplejší od roku 1884. Zatiaľ najteplejším dňom tohto roka bola sobota (9. 9.), kedy v londýnskom Heathrowe namerali 32,7 stupňov Celzia.

Obyvatelia Londýna neboli na takéto horúčavy pripravení. V britskej metropole je len málo verejných vidieckych kúpalísk a tie sú preplnené. V minulosti sa ľudia zvykli kúpať aj v Temži, to je však dnes zakázané pre značné znečistenie vody.

Londýnčania sa počas aktuálnych horúčav snažia vyhľadať akýkoľvek kúsok tieňa či osvieženia, ktorý je k dispozícii. Vyhľadávajú napríklad verejné parky.

Pokiaľ budú podobné horúčavy pokračovať aj v ďalších rokoch, mesto sa im bude musieť prispôsobiť. „Britániu určite ovplyvňuje zmena klímy, ale aj ďalšie ukazovatele. Jednoducho to, ako príroda reaguje na meniace sa životné prostredie,“ upozornila meteorologička Clare Nasirová.

Smrtiace zemetrasenie: Maroko už hlási viac ako 2-TISÍC obetí (GALÉRIA)
Mŕtvych, ktorých si vyžiadalo piatkové zemetrasenie v Maroku, je už vyše 2-tisíc. Zranených je približne rovnaký počet, pričom mnohí z nich utrpeli kritické zranenia. V noci na nedeľu to oznámilo tamojšie ministerstvo vnútra, informuje TASR podľa... Čítať ďalej
10 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik