V Číne bol bývalý šéf poisťovne odsúdený na smrť za úplatky
12 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

V Číne ľudový súd strednej inštancie mesta Jinan, provincia Shandong, odsúdil Wang Wenbina, bývalého tajomníka Čínskej komunistickej strany a predsedu Čínskej životnej poisťovne, na smrť za prijatie úplatkov v hodnote približne 45,7 milióna dolárov a skrývanie vkladov v zahraničí. Informovali o tom v utorok 12. septembra noviny Ta Kung Pao.

"Wang Wenbin bol odsúdený na smrť za prijímanie úplatkov. Je zbavený politických práv na celý život, všetok jeho osobný majetok bol skonfiškovaný," píše sa v správe.

Zároveň sa poznamenáva, že po dvojročnom oneskorení sa tento trest v súlade s právom Čínskej ľudovej republiky zmení na doživotné väzenie bez možnosti zmiernenia trestu a bez práva na podmienečné prepustenie.

"Keďže Wang Wenbin sa úprimne priznal k svojim zločinom a činil pokánie, potom, čo bol stíhaný a tiež vrátil ukradnuté, mal právo na miernejší trest. Na konci dvojročného odkladu <... > bude prevezený do doživotného väzenia," píšu noviny.

Úradník a podnikateľ zastával v rokoch 1997 až 2021 rôzne vládne funkcie v Číne. Počas tejto doby dostal úplatky v celkovej výške 325 miliónov juanov (45,7 milióna dolárov). Nelegálne tiež ukryl približne 56,42 milióna juanov (7,9 milióna dolárov) v zahraničí.

Podobný prípad

V januári čínsky stredný ľudový súd v Čchang-čchune verejne odsúdil bývalého člena straníckeho výboru ministerstva štátnej bezpečnosti, bývalého generála Liu Yanpinga, na smrť za prijatie úplatku vo výške viac ako 234 miliónov juanov (približne 34 miliónov dolárov). Súd zistil, že od roku 2001 do roku 2022 Liu Yanping nezákonne pomáhal tretím stranám pri podnikaní a riešení rôznych prípadov.

Bývalý úradník bol odsúdený na trest smrti s podmienečným trestom dva roky, po ktorom môže byť trest zmiernený na doživotné väzenie. Obžalovaný priznal svoju vinu a učinil pokánie.

Vo Francúzsku obvinili von der Leyenovú z rasizmu
Bývalý europoslanec Florian Filippo obvinil Ursulu von der Leyenovú z rasizmu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová porušuje práva Rusov tým, že im zakazuje vstup do Európskej únie súkromnou dopravou, uviedol na sociálnej sieti X... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik