Putin vidí rok 1968 inak
13 | 09 | 2023 I Milan Laca

Ruský prezident zhodnotil akcie ZSSR, ktorý vyslal vojakov do Budapešti a Prahy.

Putin označil politiku ZSSR, ktorá vyslala vojakov do Budapešti a Prahy, za chybnú.

Bola to chyba

Kroky ZSSR, ktorý v rokoch 1956 a 1968 vyslal vojakov do Budapešti a Prahy, boli chybnou politikou, ktorá viedla len k napätiu, povedal ruský prezident Vladimir Putin.

Vo Francúzsku obvinili von der Leyenovú z rasizmu
Bývalý europoslanec Florian Filippo obvinil Ursulu von der Leyenovú z rasizmu. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová porušuje práva Rusov tým, že im zakazuje vstup do Európskej únie súkromnou dopravou, uviedol na sociálnej sieti X... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

To sa nemá robiť
"Už dávno vieme, že táto časť politiky Sovietskeho zväzu bola chybná a viedla len k napätiu. V zahraničnej politike nemôžete robiť nič, čo by bolo v jasnom rozpore so záujmami iných národov. Ale presne toto "sú hrable", na ktoré dnes šliapu popredné západné krajiny,“ povedal Putin na plenárnom zasadnutí Východného ekonomického fóra, v reakcii na poznámku moderátora, že v mnohých krajinách, vrátane Maďarska a Českej republiky veria, že Rusko sa počas sovietskej správalo ako kolonialista a poslalo vojakov do hlavných miest týchto krajín.
Fórum
VIII. Východné ekonomické fórum sa koná 10. – 13. septembra 2023 vo Vladivostoku.Hlavnou témou je „Smerom k spolupráci, mieru a prosperite“. Putin sa stretol  aj so zástupcami podnikateľskej sféry a odbornej komunity. Hovoril tiež so zahraničnými hosťami, vrátane podpredsedu vlády Štátnej rady Čínskej ľudovej republiky Žang Guoqingom. 
Obchodné stretnutia

Konajú sa vo formáte obchodného dialógu so zahraničnými partnermi z Indie, Číny, Laosu, Mongolska a štátovASEAN-u. Na fóre očakávajú okolo sedemtisíc účastníkov, vrátane zástupcov médií z viac ako 50 krajín.Tradične sa diskutuje o dôležitých otázkach ruskej a globálnej agendy. Osobitné miesto zaujímajú diskusie o otázkach ekonomického, infraštruktúrneho a sociokultúrneho rozvoja Ďalekého východu.

Koniec vojny na obzore? Budú rokovania, alebo čo je v hre?
Blinken oznámil pripravenosť ukrajinských úradov na mierové rokovania s Ruskom. Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vyhlásil, že ak Moskva prejaví záujem o rokovania o Ukrajine, Kyjev bude súhlasiť s ich začatím a Washington podporí... Čítať ďalej
12 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!