Prúser Pamely Záleskej? Nekonala, pochybila? Obvinený je na slobode!
12 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

O veľkom pochybení sudkyne Pamely Záleskej informoval denník Korzár Košice. Ide o kauzu košickej nebankovej spoločnosti Axe Capital, v prípade ktorej Polícia koná pod krycím názvom Investor a obvinení boli predseda predstavenstva Peter Béreš a advokát Ján Šofranko, ktorý aktuálne tlieska, pretože na slobodu sa dostal iba preto, že sa nekonalo! Prieťahy sa mali uskutočniť približne v čase, keď bola Záleská na dovolenke, na ktorej ju spoločne s novinárkou Tódovou odhalil novinár a aktivista Martin Daňo. 

Advokát Šofranko sa podľa denníka Korzár dostal na slobodu vďaka verdiktu Najvyššieho súdu SR z 23. augusta tohto roku a že má k dispozícii uznesenie súdu k tomuto rozhodnutiu.

Dôvodom prepustenia advokáta z väzby bolo podľa Najvyššieho súdu pochybenie ŠTS.

V uznesení sa píše o “závažnom manažérskom, logistickom a najmä procesnom pochybení” Špecializovaného trestného súdu. Sudkyňou pre prípravné konanie na ŠTS bola v tomto prípade známa Pamela Záleská.

Záleská mala 20. mája súhlasiť s návrhom prokurátora ÚŠP na väzobné stíhanie dvojice Béreš a Šofranko. Tí stáli za pyramídovou hrou a podvodom za milióny eur.

Sudkyňa 9. augusta mužom predĺžila väzbu, ich obhajca namietal a uspel. 

Prokurátor ešte v júli uviedol, že na pokračovaní väzby trvá. Považoval to za potrebné vzhľadom na rozsah podozrenia a počtu už známych obvinených i podozrivých osôb, poškodených, listinných dôkazov, už vypočutých aj potenciálnych svedkov. Sudkyňa Záleská súhlasila a stotožnila sa s návrhom prokurátora ÚŠP.

Šofranko podal na mieste sťažnosť priamo do zápisnice a prípad sa dostal na Najvyšší súd SR, ten prípad preskúmal a dospel k záveruu, že Šofrankova sťažnosť je čiastočne dôvodná.

NS SR o neakceptovateľne dlhej dobe

Šofranko doručil ÚŠP žiadosť o prepustenie z väzby 13. júla a prokurátor ju predložil ŠTS v zákonnej lehote 20. júla.

Najvyšší súd považoval za problém, že ŠTS nekonal hneď, ale až 9. augusta 2023.

To označil NS SR za “neprimerane dlhú dobu”, neakceptovateľnú dobu s tým, že ak je sudca neprítomný, má rozhodnúť službukonajúci.

Podľa NS SR špecializovaný súd nerešpektoval lehoty.

Z nepochopiteľných dôvodov určil termín výsluchu obvineného až o 20 dní po získaní spisu.

Podľa NS SR ide o závažné manažérske, logistické a najmä procesné pochybenie zo strany súdu prvého stupňa, ktoré svojou povahou predstavuje výnimočnú okolnosť“.

Denník informuje aj o tom, že prieťahy sa uskutočnili približne v čase, keď bola Záleská na dovolenke, na ktorej ju spoločne s novinárkou Tódovou odhalil novinár a aktivista Martin Daňo. 

Korzár spresnil, že NS SR nekonkretizoval, ktorý sudca rozhodol, že Šofrankov výsluch sa uskutoční až 9. augusta, teda až 20 dní od doručenia spisu na špecializovaný súd, zároveň však opakuje, že sudkyňou pre prípravné konanie bola v tomto prípade práve Záleská.

“Verejne známe bolo to, že počas víkendu, ktorý predchádzal vypočúvaniu košického advokáta v súvislosti s jeho žiadosťou o prepustenie na slobodu v stredu 9. augusta, trávila táto sudkyňa masívne medializovanú dovolenku vo Vysokých Tatrách,” píše denník.

TOTO bola bomba a zatriaslo to celým Slovenskom

Lipšicova opička Mončiči a sudkyňa Špecializovaného trestného súdu boli spolu na dovolenke! A je to vonku, šíri sa to celým internetom, toto nezastavia... Už ste videli, s čím prišiel novinár Martin Daňo? Sudkyňa Pamela Záleská a novinárka Denníka N Monika Tódová načapané v Tatrách na dovolenke. Takto vyzerá nezávislé súdnictvo a objektívna žurnalistika v praxi, písal na sociálnej sieti bývalý policajný prezident Tibor Gašpar.

TOTO JE BOMBA! Zatrasie to celým Slovenskom (VIDEO)
Lipšicova opička Mončiči a sudkyňa Špecializovaného trestného súdu spolu na dovolenke! A je to vonku, šíri sa to celým internetom, toto nezastavia... Už ste videli, s čím prišiel novinár Martin Daňo? Sudkyňa Pamela Záleská a novinárka Denníka N... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik