Budú nás opäť nútiť do OČKOVANIA proti koronavírusu?
12 | 09 | 2023 I Ivan Mihale

V Česku opäť stúpa počet prípadov nákazy koronavírusom. Tamojší minister nelení a znova odporúča očkovanie.

Už v minulosti minister zdravotníctva Vlastimil Válek z TOP 09 povedal, že očkovať proti covidu sa budú musieť ľudia opakovane. "Očkovanie sa bude musieť opakovať, kým s nami vírus bude," uviedol v deň, keď začala registrácia k druhej posilňujúcej dávke proti koronavírusu. Už vtedy sa rozbiehala masívna  kampaň na podporu očkovania. Novinárov privítal na ministerstve zdravotníctva slogan: „Očkujeme sa pre život bez strachu.“ Kampaň podporoval aj na sociálnych sieťach, kde ľudí obťažoval statusmi ako napríklad:„Očkovanie. Očkovanie. Očkovanie. Nič iné vás pred vážnym covidom-19 priebehom neochráni. Potvrdzujú to dáta z predchádzajúcich vĺn aj vedecké štúdie. Nepodliehajte nezmyslom šírených maily či na soc. sieťach. Je zbytočné riskovať zdravie pre nejakého proruského trolla rozsievajúceho neduh,“ napísal začiatkom augusta 2022 na Twitteri Válek.

Súčasný stav

Hoci sa v Česku v poslednej dobe zvýšil počet ľudí s covidom-19, epidemiologická situácia je stabilná. V pondelok to uviedol český minister zdravotníctva Vlastimil Válek. Najmä rizikovým skupinám odporučil, aby sa dali zaočkovať, a to aj proti chrípke, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Odporúča očkovanie

„Všetkým, ktorí sú predovšetkým rizikoví, odporúčam, aby sa nechali očkovať proti covidu, ale aj proti chrípke. Najmä ide o seniorov a tých, ktorí majú chronické choroby či poruchy imunity,“ povedal minister s tým, že on sa očkovať určitá dá. Pripomenul, že v ČR bude vždy dostupná najnovšia verzia vakcíny proti covidu-19 rovnako, ako je to pri chrípke.

„Situácia je v tejto chvíli stabilná, ale jej monitorovanie je nutné, pretože koronavírus tu stále je, naďalej sú nakazení pacienti a stále zomierajú pacienti, ktorí sa ním nakazia,“ zdôraznil.

Dodal, že najčastejšie zomierajú nakazení ľudia vo vyššom veku, ktorí majú ďalšie ochorenia.

Vhodné pre všetkých

Podľa predsedu Českej vakcinologickej spoločnosti Romana Chlíbka sa prestáva počítať, o koľké preočkovanie ide. „Bez ohľadu na počet dávok je vhodné dať sa zaočkovať jednou dávkou upravenej adaptovanej vakcíny, ktorá by mala reflektovať kmene, ktoré sa tu objavia na jeseň, a mala by byť dostatočne účinná,“ vysvetlil. Vzhľadom na odlišnosť variantov, ktoré sa už objavili a budú sa objavovať, je podľa jeho slov očkovanie vhodné pre všetkých ľudí, ktorí ho už v minulosti absolvovali.

Očkovacej látky bude podľa Chlíbka dostatok. Obáva sa však nízkeho záujmu, ČR podľa neho patrí medzi štáty s najmenším záujmom o očkovanie. Dodal tiež, že covid-19 sa podľa neho stáva respiračnou sezónnou infekciou – šírenie ochorenia a očkovanie proti nemu bude v budúcich rokoch pravdepodobne sezónne.

Nárast očakávali

Nárast počtu nakazených sa podľa hlavnej hygieničky ČR Pavly Svrčinovej dal v tejto dobe očakávať, pretože začína jeseň, ľudia sa vrátili z dovoleniek a opäť sa vytvárajú kolektívy. Odporúča dodržiavať hygienu, pri nachladnutí obmedziť kontakty, nechodiť do práce ani do školy, pri respiračných infekciách používať respirátory a testovať sa.

Redakcia HD pripomína, že medzi najväčších zástancov vakcinačného obťažovania, patrí Progresívne Slovensko, ktoré dokonca navrhovalo zaviesť celoplošné očkovanie, respektíve plnú úhradu za zdravotnú starostlivosť v súvislosti s ochorením covid-19 v prípade, že pacient očkovaný nie je.

Progresívne Slovensko rozdáva "bozky smrti"
"Viem, ako vznikajú nezmysly. Buď ich píšu slovenskí novinári, áno, tipujete správne, fámu, že nám Zuzanu Čaputovú závidí celý svet, vytvorili naši pisálkovia, ale keď sa píše, že to tvrdí francúzska AFP alebo nemecká ARD, znie to veľkolepejšie.... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik