Zas Medvedev: Čo tam po Európskej únii!
11 | 09 | 2023 I Milan Laca

Medvedev navrhol prerušenie diplomatických vzťahov s Európskou úniou.

Pre Rusko by bolo lepšie dočasne prerušiť diplomatické vzťahy s krajinami Európskej únie, tvrdí podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev. Napísal to na kanáli Telegram.
Aspoň na chvíľu... 
"Bolo by lepšie jednoducho na chvíľu prerušiť diplomatické styky s EÚ. A stiahnuť diplomatický personál do našej krajiny. Potom si ješitní idioti v Bruseli hromadne "naložia do nohavíc (a samozrejme do sukní)," napísal Medvedev. Koniec koncov, úspešní lídri Európskej únie. Mimoriadne čestní bruselskí šéfovia. Všetkým Rusom priamo povedali, pre nás ste občania druhej kategórie. Čo s tým robiť? Rozhodne nezavádzať odvetné obmedzenia pre občanov EÚ. Nie sme rasisti, na rozdiel od mnohých vodcov tých krajín, ktorých príbuzní slúžili v SS. A tí, ktorí k nám prichádzajú, zvyčajne milujú a oceňujú Rusko. Bolo by lepšie jednoducho na chvíľu prerušiť diplomatické vzťahy s EÚ. Vysvetlil, že takéto rozhodnutie Moskvy prinúti európskych politikov zamyslieť sa.
Príde veľký zvrat v Poľsku?
Poľská opozícia sľubuje prezidentovi a premiérovi tribunál, ak vyhrajú voľby. Poľská opozícia sľubuje vláde súd, keď zvíťazia vo voľábch. Pôjdu pred súd? Najväčšia poľská opozičná koalícia, Občianska platforma, podľa svojho volebného programu... Čítať ďalej
10 | 09 | 2023 | Milan Laca
Európsky zákaz 
Európska komisia minulý týždeň spresnila, že v rámci uvalených sankcií je zakázaný vstup do krajín EÚ autami, registrovanými v Rusku a preprava niektorých osobných vecí, napríklad aj smartfónov. Podľa Medvedeva toto rozhodnutie neprijali s cieľom potrestať „zločinecký agresívny režim v Kremli“, ale napľuť do tváre každého ruského občana.
Únia spresňuje

Európska komisia reagovala na zákazy pre Rusov v Európe Krajiny EÚ nesmú zabavovať osobné veci turistov z Ruska. Poznamenala, že rozhodnutia o implementácii sankcií prijímajú štáty EÚ, pričom EK dáva len odporúčania. Európska komisia potvrdila výklad sankčnej legislatívy, podľa ktorej majú Rusi zakázané dovážať autá do EÚ. Okrem toho nesmú mať smartfóny, šperky, kozmetiku, kufre, šampóny, notebooky a ďalšie predmety zo špeciálneho zoznamu. Podľa členov EÚ takéto položky a tovar „generujú významný príjem pre Rusko“.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!