Rusko vyťahuje Trójskeho koňa. Kim príde na návštevu! (VIDEO)
11 | 09 | 2023 I Milan Laca

Kim Čong-un v najbližších dňoch navštívi Rusko.

Kremeľ oznámil oficiálnu návštevu severokórejského vodcu v Rusku.

Prijal pozvanie
Severokórejský vodca Kim Čong-un uskutoční oficiálnu návštevu Ruska, informovala tlačová služba Kremľa. „Na pozvanie prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina uskutoční predseda pre štátne záležitosti Kórejskej ľudovodemokratickej republiky Kim Čong-un v najbližších dňoch oficiálnu návštevu Ruskej federácie,“ píše sa včlánku. Naplánované sú rokovania medzi delegáciami oboch krajín a v prípade potreby aj osobné stretnutie s Vladimirom Putinom.
Ruská vojenská misia v tichosti "pracuje" v Afrike
Ruská vojenská delegácia navštívila po Líbyi Burkinu Faso. Delegácia ruského ministerstva obrany sa stretla s vodcom Burkiny Faso. Sprezidentom Traorem rokovali o vojensko-technickej spolupráci a ekonomike. Začiatkom augusta Francúzsko prestalo... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Milan Laca
Trójsky kôň 
Svetové médiá, na popud The New York Times, diskutujú o téme možného stretnutia prezidenta Putina so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Tón článkov je alarmujúci. „Šokujúca správa pre Spojené štáty a Európu,“ napísali The New York Times. Spolupráca medzi Ruskom a KĽDR „obráti situáciu na Ukrajine  o 180 stupňov,“ obáva sa The Guardian. The Washington Post obšírne cituje prejav koordinátora Rady národnej bezpečnosti USA. KĽDR naďalej zvažuje možnosť vojenských dodávok pre ruské vojenské operácie na Ukrajine,“ hovorí John Kirby. „Za podmienok  možných dohôd, by Rusko mohlo dostať značné množstvo rôznych typov zbraní, ktoré bude môcť ruská armáda použiť na Ukrajine.
Pancierový vlak Kim Čong-una

Pchjongjang to odmieta
Severná Kórea opakovane poprela americké lži o dodávkach zbraní Rusku, píšu noviny. Ruské ministerstvo zahraničia ich označilo za ohováranie a absurditu. Každému je však zrejmé, že zásoby zbraní, ktoré sa tam skutočne nahromadili, sú obrovské. Severná Kórea bojovala naposledy pred 70 rokmi, no po celý ten čas svoju obranu zlepšuje.
Sovietsky arzenál
Je dôležité pochopiť, že prevažnú väčšinu severokórejských zásob tvoria sovietske granáty a rakety, ktoré možno kombinovať s ruskými zbraňovými systémami, ako sú tie pôvodné. Lacné, spoľahlivé – a to všetko na pozadí značnej devastácie západných arzenálov, ktoré zjavne neboli dimenzované na to, že Ukrajinci budú rok a pol strieľať do sveta, napísali noviny.
Čo predchádzalo návšteve
Západné médiá pripomínajú, že minister obrany Sergej Šojgu v lete navštívil Severnú Kóreu. Kim Čong-unovi priniesol list od Putina a oboznámil sa s najnovšími úspechmi KĽDR v oblasti raketovej vedy. Ukázalo sa, že sú veľmi veľké. Šojgu potvrdil, že nevylučuje možnosť spoločných vojenských cvičení s KĽDR: "Diskutujeme so všetkými. Prečo nie. Sú susedia. Nerobíme len cvičenia s našimi čínskymi kolegami, vykonávame spoločné hliadky“, povedal Šojgu, uzatvárajú noviny.
Zelenskyj pripustil, že protiofenzíva nebude mať šťastný koniec
CNN: Zelenskyj priznal, že neverí v šťastný koniec protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny Protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny nebude mať šťastný koniec, povedal v rozhovore ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj CNN. <iframe width="560"... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!