Nová kultúra Andreja Stančíka? Vôbec nie!
11 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Andrej Stančík, doslova niekoľko dní pred predčasnými parlamentnými voľbami si našiel novú asistentku. Ide o novú kultúru, ktorou sa tak rád pýši? Vôbec nie. Štát asistentke Andreja Stančíka má vyplatiť vyše 7000 Eur.

Andrej Stančik, ktorý odišiel z OĽaNO a dnes už je člen strany Demokrati nahradil na ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí Martina Klusa, ktorý odišiel zo strany SaS a dnes kandiduje za Sme rodina. 

Andrej Stančík, bývalý štátny tajomník si podľa denníka Plus 7 dní, mal na ministerstvo nájsť novú asistentku.

Štát jej vyplatí vyše sedemtisíc eur a to všetko iba pár týždňov pred predčasnými parlamentnými voľbami, ktoré sa uskutočnia 30. septembra.

S poslaneckou asistentkou Teréziou Kolarovičovou, zmluvu na pokyn Andreja Stančíka mala podľa denníka Pluska uzatvoriť Kancelária Národnej rady SR na jeho pokyn 10. augusta 2023.

„Z oficiálne zverejneného dokumentu vyplýva, že mladý poslanec dal svojej asistentke vyplatiť odmenu v najvyššej možnej sume. Mesačne je to 3 521 eur. Znamená to, že do konca volebného obdobia zinkasuje vyše sedemtisíc eur. Za čo presne, nie je známe, keďže parlament skončil svoju riadnu činnosť už v júni. Oficiálne už nezasadne, len v septembri na rozlúčku. Andrej Stančík na otázky týkajúce sa novej poslaneckej asistentky vôbec nereagoval. Pritom sme ich zaslali na oficiálny poslanecký e-mail,“ informuje Plus 7 dní.

Nová asistentka, Terézia Kolarovičová, nahradí Katarínu Šimnovú, ktorú si mladý poslanec do parlamentu dotiahol krátko po odchode z vlády, teda v máji.

„Aj s touto parlamentná kancelária uzatvorila zmluvu na plnú výšku odmeny. Už vtedy sa preto stal spolu s expremiérom Hegerom, ako i bývalými ministrami Jaroslavom Naďom, Romanom Mikulcom či Milanom Krajniakom terčom kritiky,“ píše Pluska.

Hviezdne maniere Stančíkovcov

O škandál sa stihol postarať aj otec poslanca, lekár piešťanskej nemocnice.

V decembri 2022 priniesol Erik Kaliňák a Ľuboš Blaha šokujúce informácie.

Poslanec Stančík mal urologičke Daniele Doležalovej „vybaviť“ odvolanie z pozície lekárskej riaditeľky Národného ústavu reumatologických chorôb v Piešťanoch.

Lekárka sa na tlačovej konferencii vyjadrila, že so Stančíkom starším, s otcom Andreja Stančíka, mala mať pracovné nezhody. 

„Pán doktor sa postavil, keď som mu vytkla, že robí len 3,8 pacienta za deň, ostatní lekári robili 17 až 20 pacientov za deň, že zle vedie zdravotnú dokumentáciu tak, že nie je v súlade s predpismi a mohli by sme byť za to pokutovaní. Prstom na mňa ukázal a povedal, doteraz som bol zdržanlivý, tak teraz ti to začne,“ priblížila.

Po krátkom čase, v júni, si Doležalovú zavolali na ministerstvo zdravotníctva. Tam jej radový úradník podal do ruky odvolací dekrét s uvedením organizačných zmien. Mala prísť o miesto.

Na základe toho Doležalová oslovila koaličných poslancov. Tí jej vysvetlili, že lekár, o ktorom hovorila, je otec „obyčajného človeka“ Stančíka, ktorý sa v tom čase zaprisahával, že nepodporí Matovičov „prorodinný balíček“. A že nebude hlasovať s fašistami.

Tiež jej povedali, že Matovič spolu so Stančíkom denne tlačili na ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (OĽANO), aby ju vyhodil. A spolu s ňou ďalších dvoch riaditeľov ústavu. To mala byť jedna časť dohody medzi ministrom a Matovičom. Ministerstvo zdravotníctva na informácie namietalo, Stančík reagovať oficiálne odmietol. Na Facebook však napísal, že to sú také hlúposti, že to nebude ani komentovať.

Stančík bol OĽaNO, Stančík utiekol k Demokratom

Andrej Stančík sa do parlamentu dostal so stranou OĽaNO, vo veku 24 rokov, v roku 2020.

Cez OĽaNO sa mu podarilo stať sa štátnym tajomníkom na Ministerstve zahraničných vecí, keď vystriedal Martina Klusa.

Klebetilo sa, že sa tak stalo výmenou za podporu Matovičovho rodinného balíčka.

V momente ako mladá tvár politiky zistila, že OĽaNO je Titanic, utiekol k Eduardovi Hegerovi.

Dnes kandiduje za Demokratov z 20. miesta.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik