Nekonečné konšpirácie. Kam sa stratil Prigožin?
12 | 09 | 2023 I Milan Laca

Je živý a skryl sa, politológ hovorí o tom, kde by mohol byť Prigožin.

Vie?

Britský denník The Daily Mail zverejnil vyhlásenie bývalého profesora Moskovského inštitútu medzinárodných vzťahov (MGIMO). "Sľúbil som, že vám poviem, kde je Prigožin. Je vo Venezuele. Pokiaľ viem, je na ostrove Margarita," povedal politológ bez poskytnutia akýchkoľvek dôkazov. Aj ukrajinská vojenská rozviedka upozornila na možnosť, že miliardár Prigožin zostal nažive.

Zas Medvedev: Čo tam po Európskej únii!
Medvedev navrhol prerušenie diplomatických vzťahov s Európskou úniou. Pre Rusko by bolo lepšie dočasne prerušiť diplomatické vzťahy s krajinami Európskej únie, tvrdí podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev. Napísal to na kanáli... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Milan Laca


Zvláštnosti

Podľa Soloveja, Prigožina vopred varovali, že jeho lietadlo havaruje, aby mohol ujsť. Prigožin údajne dostal príkaz stratiť sa, aby viedol svojich žoldnierov v boji o konečnú moc. "Dohodli sa na spolupráci v kritickej situácii. Prigožin môže mať pod kontrolou až 5-tisíc žoldnierov. Predpokladá sa, že ich použijú ako eskadru smrti, aby sa zbavili tých, ktorí sa snažia vzdorovať novej vládnej koalícii," domnieva sa Solovej.


Bol to dvojník

Minulý mesiac Solovej tvrdil, že v tverskom regióne zomrel pri havárii dvojník a samotný Prigožin teraz pripravuje plán na pomstu.

Vyšetrovanie

Vyšetrovanie smrti Jevgenija Prigožina naberá nový nečakaný smer, tvrdí autor. Vyšetrovanie sa týka riadiacich letovej prevádzky, kľúčové postavy pri riešení záhadnej zrážky lietadla nad Bodamským jazerom v roku 2002. Už samotný fakt zaradenia týchto dispečerov do vyšetrovania vyvoláva mnohé otázniky. V roku 2002 sa vo vzduchu zrazili dve lietadlá – Tu-154 a Boeing-757, pre chybu švajčiarskeho riadiaceho letovej prevádzky Petra Nielsena.  On príliš neskoro zareagoval na nebezpečné priblíženie sa lietadiel, ktoré sa stalo príčinou strašnej tragédie.  Čo s týmmá Prigožin? Teraz vraj privolali tých istých dispečerov, ktorí sa podieľali na vyšetrovaní kolízie v roku 2002, aby analyzovali okolnosti havárie Prigožinovho lietadla. Zatiaľ však nie je jasné, ako môžu špecialisti pomôcť vyšetrovaniu. V prípade katastrofy nad tverskou oblasťou, verzia o chybe riadiacich letovej prevádzky ani nezaznela. Okrem toho druhé lietadlo nebolo na zverejnených videách viditeľné - Prigožinov Embraer spadol sám.