Katolícky kňaz OSTRO proti Kolíkovej! Posiela otvorený list!
11 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Exministerka Kolíková (SaS) sa ešte v októbri minulého roku „vyznamenala“ výrokom, ktorým podľa cirkevného sudcu a kňaza ThDr. Štefana Mordela urobila veľmi vážny skutok – chce biť ľudí za iný názor. Ten na to exministerku upozornil otvoreným listom. Túto formu zvolil preto, lebo aj exministerka svoj postoj vyjadrila verejne.

V októbri minulého roku sa Mária Kolíková dožadovala podľa nej správneho výkladu Biblie, ktorý by mal hovoriť o tom, že láska medzi mužom a mužom, či ženou a ženou nie je hriech. Kolíková zašla ešte ďalej a vyjadrila presvedčenie, že Ježiš by sa dnes zúčastnil Pride pochodu. Doktor teológie Štefan Mordel jej adresoval otvorený list, v ktorom ju obvinil zo znevažovania jednak Boha, ale aj Biblie. Vo svojom liste ju upozornil aj na fakt, že ako exministerka spravodlivosti bola povinná rešpektovať názor podstatnej časti občanov Slovenska.

Kristus by šiel na Pride

Kolíková trvala na tom, aby boli vysvetlené časti Biblie, ktoré sa podľa nej vykladajú klamlivo. Nepáčilo sa jej, že hriechom by mal byť život v láske ako muž s mužom, alebo žena so ženou.

Screenshot z YouTube videa / Ctihodný občan Radek | Ilustračné foto / Pride Bratislava

„Proste sú to predstavitelia Cirkvi, ktorí veľmi jasne vysvetľujú, aj keď sa oprieme o Bibliu, tak je klamlivé to vykladať takto a určite by si to neprial Ježiš. Ja som o tom skalopevne presvedčená,“tvrdila Kolíková. Tá sa s Ním síce nestretla, nevie to priamo,  ale presvedčená je o tom, že aj On by sa zúčastnil Pride pochodu.

Zasadal Ústredný krízový štáb na ÚV SR! Ide o zrušenie mimoriadnej situácie
Mimoriadnu situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19 by mohla vláda zrušiť v stredu (13. 9.) s účinnosťou od piatka rána (15. 9.). Jej zrušenie pomôže pri vyhosťovaní migrantov z iných krajín ako Sýrie, kde je stále vojna. Po rokovaní krízového... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Je to hriech

Slová Márie Kolíkovej z minuloročného októbra si vypočul aj kňaz a cirkevný sudca Štefan Mordela.

Vážená pani Kolíková, chcem Vás upozorniť na veľmi vážny skutok osočovania a znevažovania náboženského presvedčenia, ktorého ste sa svojou výpoveďou dopustili. Nebudem sa s Vami púšťať do polemiky ohľadom biblických výpovedí vo vzťahu ku homosexuálnym vzťahom, ktoré Biblia jednoznačne odsudzuje ako hriešne. To isté tvrdí aj Katechizmus katolíckej cirkvi a mnohé iné dokumenty,“ vysvetľuje doktor teológie s tým, že sa političky v otvorenom liste pýta, či si vie predstaviť niečo podobné povedať o Mohamedovi. To by zrejme neprešlo mlčaním, lebo moslimovia by to hodnotili, ako rúhanie.

Ťažká urážka Krista

Podľa kňaza sa exministerka dopustila ťažkej urážky Krista. Zdegradovala Ho na úroveň bezzásadového hriešnika. Pripomína Ježišov výrok: „Kto z vás ma môže obviniť z hriechu?“ A keď ho farizeji obviňovali z hriechov, povedal im, že všetky hriechy sa ľuďom odpustia, ale nie hriechy proti Duchu Svätému.“ Podstata Kolíkovej hriechu spočíva v odporovaní evidentnej pravde.

Pár otázok

Exministerky sa teológ pýta, čo ju viedlo k prekrúcaniu Svätého písma a priamej potupe a znevažovaniu Krista a jeho evanjelia.

„Sv. Pavol apoštol v liste Korinťanom hovorí doslovne; „Neviete, že nespravodliví nebudú dedičmi Božieho kráľovstva? Nemýľte sa: ani smilníci ani modloslužobníci ani cudzoložníci ani chlipníci ani súložníci mužov, ani zlodeji ani chamtivci ani opilci ani utŕhači ani lupiči nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.“ (1.Kor. 6, 9-10),“ cituje kňaz Písmo.

„Pýtam sa Vás, pani Kolíková, kde beriete tú bezočivosť prekrúcať Sväté písmo? Akým právom tvrdíte, že Váš výklad je správny a autentický výklad Učiteľského úradu Cirkvi je klamlivý? Odkiaľ čerpáte tieto bludy, ktoré tak bohorovne šírite na internetových stránkach? Vy sa naozaj domnievate, že sa môžete takto verejne rúhať samému Bohu?

Hlas ľudu: Kam zmizlo 24 miliónov z pandemickej pomoci
Neviete koho voliť? Lucia Nicholsonová v predposlednom statuse odporúča Jablko. Oveľa zaujímavejší je však jej posledný status. Ten naozaj stojí za pozornosť. A niekoho bude stáť aj body v prieskume. Veď posúďte! Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka,... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Mária Škultétyová

Raz sa aj ona postaví pred Boha

„Neviem, či ste veriaca a do akého náboženského spoločenstva patríte. Odvolávate sa však na Bibliu, ktorú zrejme nepoznáte a jej výpovede hrubo znevažujete. Pripomínam Vám, že sa raz budeme za všetko zodpovedať pred Bohom. Ak máte aspoň štipku viery, tak potom Vás upozorňujem na to, že Bibliu musíme mať v úcte ako zjavené Božie Slovo a ho rešpektovať,“ pokračuje kňaz v liste s tým, že ak je ateistka a vieru nemá, vyzval ju, aby nezneužívala slová Biblie, ktorá je pre kresťanou Knihou kníh. Navyše, ako bývalá ministerka spravodlivosti by mala mať povinnú úctu voči náboženskému presvedčeniu veľkej časti obyvateľstva.

Zdroj pixabay.com | Biblia

„Kto chce psa biť, palicu si nájde“

Mordela pripomína bývalý režim, a pokusy súdruhov zničiť kresťanstvo tým, že ho označili za buržoáznu ideológiu ohlupujúcu masy a všemožne sa snažili z ľudu vykoreniť vieru.

„Dnes doba už pokročila a vedie sa neomarxistická kultúrna revolúcia, preto treba vymyslieť novú palicu, aby sa táto kultúrna revolúcia, oveľa sofistikovanejšia od tej predošlej, mohla presadiť. Dá sa to urobiť len tak, že stará kultúra, postavená na základoch židovsko-kresťanskej a grécko-rímskej kultúry musí byť zničená a nahradená novou kultúrou, ktorá už s tou pôvodnou nebude mať nič spoločné. Práve preto sa tak presadzuje ideológia homosexualizmu pod kepienkom empatie ku tzv. marginálnym skupinám,“ upozorňuje kňaz, podľa ktorého sa Kolíková za túto neznášanlivú ideológiu postavila a neváhala zneužiť aj Písmo.

Obavy o náboženskú slobodu

„Nezaostávate v ničom za tými, ktorí v minulosti prenasledovali veriacich a bili ich palicou, ktorú si našli ako bojovú zbraň. To isté sa deje aj teraz. Aký rozdiel je medzi tou predošlou palicou a tou súčasnou? Praktický nijaký. Obe majú jediný cieľ. Biť ľudí, ktorí majú iný názor, ako tí, čo chcú budovať „nový svet“ a Nový svetový poriadok. Som len zvedavý, ako to bude ďalej s náboženskou slobodou. To znamená, že ten, kto nebude súhlasiť so sobášom gejov, alebo lesieb, pretože mu to svedomie nedovoľuje, pôjde do basy?,“ pýta sa kňaz s tým, že zatiaľ svoj ostrý protest vyjadriť môže. Je to protest proti hrubému znevažovaniu náboženského presvedčenia.

Väčšina Slovenska je aktuálne bez rizika sucha
Väčšina Slovenska je aktuálne bez rizika sucha. Vyplýva to z klimatologického zhodnotenia 36. týždňa, ktoré na sociálnej sieti zverejnil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Skonštatoval, že medzi maximálnou a minimálnou dennou teplotou... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik