Karta sa obracia: Značku HD môžete vidieť aj v Českej televízii (VIDEO)
11 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Keď niektorí politici či osobnosti alternatívy hovoria, že mediálny priestor sa obracia a alternatíva začína byť mainstreamom, teda hlavným prúdom, mnohí asi veľmi neveria - na trhu stále dominujú staré „značky“. Prirodzene, že medzi ne patria aj verejnoprávne médiá, ako na Slovensku, tak aj v Česku. Čo sa týka Hlavného denníka, tak zrejme platí to staré "Doma nikto nie je prorokom".

Nás v redakcii zaujala relácia Českej televízie 168 hodin z 3. septembra. Tu redaktori využili aj zábery alternatívnych médií. Konkrétne z ankety, na ktorej sa podieľal aj Hlavný denník. Nehovoriac o tom, že v priebehu celej relácie boli použité zábery z YouTube kanála Online Tu a Teraz, čo je zoskupenie alternatívnych novinárov a reportérov.

Ak teda vydržíte znôšku rečí o tom, že Smer je postfašistická strana s militantnými postojmi a prezidentka je nositeľkou demokracie a zberateľkou vzácnych ocenení za demokratizáciu spoločnosti; vypočujete si názor pánov Kordu, Kisku, či Ilieva o obrazne povedané mordore, ktorý sem so Smerom prichádza, dočkáte sa takéhoto záberu.

Screenshot z videa

Od ČT je veľmi dobrý signál to, že preberá informácie aj z podobných zdrojov. Obráti sa karta aj na Slovensku?

Bude mäso skutočne zakázané? Nebudeme si môcť kúpiť nové oblečenie?
Zmenu klímu majú v úmysle spomaliť obmedzením spotreby. Aj takéto správy kolujú na sociálnych sieťach. Bude mäso skutočne zakázané? Bude obmedzené kupovanie oblečenia? Naozaj majú v pláne obmedziť krátke lety? Šíri sa ďalší hoax? Aj o týchto témach... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!