Igor Matovič napadol SMER SSD! Hovorí o špeciálnej koalícii
11 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Špeciálna koalícia zložená zo Smeru-SD, SaS a SNS zakázala poslancom vyriešiť problém s migrantmi na Slovensku. Na tlačovej konferencii to uviedol líder hnutia OĽANO Igor Matovič.

"Ak by dnes tieto tri strany, respektíve pár ich poslancov, dnes hlasovali, do dvoch dní by na Slovensko zbytočne nevstupoval žiaden nelegálny migrant. Vedeli by, že žiaden papierik na legálny pobyt by nedostali," skonštatoval Matovič.

Zástupcovia Smeru-SD, SaS a SNS podľa neho za otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu nehlasovali preto, lebo nemajú inú tému do parlamentných volieb.

"Je to pokrytectvo, cynizmus a chrapúnstvo zo strany týchto strán," povedal líder hnutia.

Kritizuje aj Jaroslav Naď

Ak by sa odprezentovali poslanci za stranu SaS, mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k nelegálnej migrácii sa mohla otvoriť. Skonštatoval to nezaradený poslanec Jaroslav Naď z mimoparlamentnej strany Demokrati.

"Čarovný papierik", ktorý láka cudzincov na Slovensko, je podľa Naďa "maslo na hlave" expremiérov Roberta Fica (Smer-SD) a Petra Pellegriniho (Hlas-SD).

"Samozrejme, že nebudú oni tí, ktorí spôsobili ten bordel, za to hlasovať. Ale že za to nehlasovali ani tí z demokratického spektra, tak to je už pre mňa veľké prekvapenie," skonštatoval.

Strana má podľa nezaradeného poslanca Juraja Šeligu (Demokrati) záujem byť v tejto téme konštruktívnym partnerom. O situácii komunikujú aj s premiérom Ľudovítom Ódorom.

Boris Kollár kritizuje

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) kritizoval poslancov, ktorí nepodporili otvorenie mimoriadnej schôdze. Plénum malo riešiť zmeny pri vydávaní potvrdení pre cudzincov. Kollár tvrdí, že migranti na Slovensko budú chodiť, kým sa nezmení prístup pri vydávaní potvrdení.

Kollár sa pýtal politikov, ako chcú vysvetliť svoj postoj občanom v prihraničných oblastiach, ktorí zažívajú strety s utečencami. "Toto bude pokračovať, kým toto uznesenie nebude zrušené. Kým im to budeme vydávať, dovtedy k nám sem budú chodiť," povedal Kollár na tlačovej konferencii. Upozornil tiež, že vydávanie potvrdení cudzincom sa zaviedlo za vlády Smeru-SD a jeho poslanci schôdzu nepodporili.

Poslancom sa v pondelok nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k vládnemu návrhu novely zákona o pobyte cudzincov. Neprezentoval sa dostatok poslancov. Novela mala priniesť zmenu, podľa ktorej by už polícia nevydávala potvrdenie o zotrvaní na území Slovenska každému cudzincovi. Z povinnosti sa mala stať iba možnosť. Dostávať potvrdenie by nemali najmä tí, ktorí cez Slovenskú republiku iba migrujú do iného štátu. Vláda návrhom reagovala na zvyšujúcu sa nelegálnu migráciu. Parlamentu navrhovala materiál prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní. O návrhu mali poslanci rokovať už v piatok (8. 9.), ani vtedy nebol parlament uznášaniaschopný.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik