Aha ho, už sú aj starí politici dobrí?
13 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) roky hovorí o tom, ako sa so starými politikmi nedá, pretože Slovensko len ťahajú do minulosti a on s jeho PS je predsa budúcnosť. Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) však upozorňuje na jeho stretnutie s Mikulášom Dzurindom. Konštatuje preto – starí politici sú zlí dovtedy, kým Progresívcom nejde o voľby.

Len pred pár dňami sa Michal Šimečka vyjadril, ako ho fascinuje, že starí politici sa tvária, ako keby tu vlastne vôbec nevládli, niektorí dokonca v jednofarebnej vláde. Preto podľa neho potrebujú dostať šancu noví ľudia, ktorí sa postarajú o to, aby sa tu žilo lepšie. Matúš Šutaj Eštok však „prichytil“ Michala Šimečku na stretnutí s Mikulášom Dzurindom. Zauvažoval preto nad možnými príčinami stretnutia týchto dvoch lídrov.

O starých politikoch

„Veľa teraz chodím na diskusie s inými lídrami. A jedna vec ma fascinuje. Ako sa všetci tvária, že tu vlastne nikdy nevládli. Že za všetky chyby, problémy a zlyhania môže niekto iný. A že teraz, keď dostanú dôveru od ľudí, tak to začnú robiť úplne inak a konečne Slovensko pohnú vpred,“píše na FB stránke PS Šimečka. Aj z fotky je pritom jasné, že hovorí o Robertovi Ficovi a Petrovi Pellegrinim.

Nový líder

„Musíme sa z tohto stavu dostať ďalej. Potrebujeme dať šancu novým ľuďom s čistým štítom, ktorí sa nebudú nenávidieť, a namiesto toho budú poctivo, deň za dňom pracovať. Aby naše deti a rodičov tu na Slovensku čakala lepšia budúcnosť,“ uzatvára Šimečka.

Šimečka vyzýva Fica na súboj (VIDEO)
Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) sa diskusie s Robertom Ficom (Smer-SSD) nebojí. On je presvedčený, že práve preto sa Fico ospravedlnil z dvoch predvolebných duelov, v ktorých sa mali stretnúť. Šimečkovi je to pritom ľúto, lebo tieto voľby... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Starí sú „fuj“. Dokedy?

„Starí politici (a zjavne aj starí ľudia vo všeobecnosti) sú skrátka pre progresívcov fuj. No fuj sú len do chvíle, kým sa zrazu ich voličská podpora nedá využiť v prospech Progresívneho Slovenska. Tuhľa sa minulý týždeň mladý a perspektívny politik Michal Šimečka stretol so starým a neperspektívnym Mikulášom Dzurindom. To je ten pán, ktorý sprivatizoval do rúk zahraničných firiem všetky slovenské ekonomické „zlaté sliepky“ vrátane strategických podnikov, vďaka čomu dnes štát nemá žiadne páky na skutočnú pomoc ľuďom s vysokými cenami energií,“ píše na Facebooku Šutaj Eštok.

Prečo sa stretli

Šutajovi Eštokovi napadli dve možnosti, prečo sa „dva rozdielne politické svety“ mohli stretnúť za jedným stolom.

„Šimečka nadával Dzurindovi za to, ako za jeho dvoch vlád nerástla kvalita škôl, nemocníc, súdov alebo dopravy, alebo Šimečka žiadal Dzurindu, aby jeho dvojpercentní Modrí z volieb odstúpili a podporili PS. Lebo keď ide o hlasy, zrazu pomoc „starých politikov“ progresívcom nesmrdí,“ uzatvára Šutaj Eštok

Karta sa obracia: Značku HD môžete vidieť aj v Českej televízii (VIDEO)
Keď niektorí politici či osobnosti alternatívy hovoria, že mediálny priestor sa obracia a alternatíva začína byť mainstreamom, teda hlavným prúdom, mnohí asi veľmi neveria - na trhu stále dominujú staré „značky“. Prirodzene, že medzi ne patria aj... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!