Verejnoprávna Česká televize ako súčasť antikampane voči Smeru
11 | 09 | 2023 I Eka Balašková

Proti slovenskej opozícii „bojuje“ už aj Česká televize. Tá vo svojej relácii 168 hodin vykreslila prezidentku Čaputovú ako tú, ktorá zbiera ceny za demokraciu a je symbolom toho najlepšieho, čo na Slovensku máme, kým Smer ide tvrdo proti tým najslabším, napríklad sexuálnym menšinám.

Účelovo zostrihanú antikampaňovú reláciu proti Smeru si všimol aj bývalý premiér Jiří Paroubek, ktorý otvorene hovorí o tom, že Česká televize by sa nemala prepožičiavať na takúto kampaň, či doslova diskreditáciu najsilnejšej opozičnej strany. V relácii sa vyjadrujú Iliev, Kiska, Korda či rôzni českí politológovia, pričom je prestrihaná vyjadreniami ako Ľuboša Blahu, tak aj Roberta Fica, z ktorých divák nadobúda dojem diktátorov.

Nechýbala Zámocká

Celú reláciu uviedla moderátorka pripomenutím toho, že neuplynul ani rok od toho, ako boli na Zámockej v Bratislave, pred barom Tepláreň, zavraždení dvaja mladí muži. No a práve Smer je počas celej reportáže vykresľovaný ako ten, kto bez hanby útočí práve na túto menšinu. Zatiaľ, čo prezidentka sa celou váhou svojej osobnosti zasadzuje za demokraciu nie len na Slovensku, ale aj v celom celoeurópskom priestore, za čo po celom svete zbiera rôzne ocenenia.

Dírerova dvadsaťminútovka riešenia si vlastných komplexov
Podpredsedovi Smeru-SSD Ľubošovi Blahovi na dnešnej diskusnej relácii v televízii ta3 prekážali dve veci. Prvou bolo, že moderátor Richard Dírer zase dokola rieši gejov. No a tá druhá s tým súvisí – Blaha sa pýta, či je normálne, aby moderátor... Čítať ďalej
10 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Množstvo voličov

Nie je žiadne tajomstvo, že práve v Českej republike žije mnoho Slovákov, ktorí sa na voľby určite chystajú domov, aby sa mohli ujať svojho voličského práva. Práve preto, že žijú v Česku nie sú v každodennom strete so slovenskou realitou a práve preto sú svojim spôsobom odkázaní na informácie, ktoré dostanú z médií.

zdroj: FB/Artur Bekmatov | Moderátor spravodajskej TV ta3 Rastislav Iliev

A tak sa pred kameru posadil napríklad aj Eugen Korda, aby oznámil, že „To, čo predvádza Robert Fico a jeho strana Smer, je naozaj to najodpornejšie, čo ja som v mojej novinárskej kariére zažil.“

Komu leží Blaha v žalúdku

„Jemu proste chýbala už len tá Leninova čiapka, pozdrav Česť práci a Internacionála, to bol taký zatuchnutá vôňa toho komunizmu, ktorá z neho sálala,“ hodnotí Andrej Kiska prejav Ľuboša Blahu na oslavách SNP vo Zvolene. Moderátor nezabúda pripomenúť, že práve Ľuboš Blaha ešte pred pár rokmi podporoval Pride v Bratislave a dnes LGBTI ľudí vníma, ako najväčších nepriateľov. V dokrútke počujeme práve Blahu hovoriť, že fašizmus sa vracia v dúhových farbách.

„Kedysi to bol heavymetalista, potom to bol liberál a teraz je to rusofil,“, hovorí o podpredsedovi Smeru moderátor Rastislav Iliev a hneď po ňom je prestrih na Věru Jourovú, ktorá vysvetľuje, ako fungujú niektoré praktiky propagandy, kedy sa z oponenta spraví nepriateľ.

„Zlízol si“ aj Fico

Historik a slovakista z Národního muzea Michal Stehlík na dokrútku s Ficovými slovami o Ukrajine konštatuje, že to je Putinova dlhodobá rétorika a konštatuje, že „nálepku“ fašizmu veľmi aktivne využíva hlavne Rusko. Podľa autorov reportáže to je vývoj, ktorý začal po smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a po výmene vlády, kedy sa podľa politológa Michala Malého zhruba desať ľudí z Ficovho najbližšieho okolia ocitla jednou nohou vo väzení.

„Primárnym cieľom Roberta Fica je zachrániť sám seba a svojich najbližších od väzenia a od trestného stíhania,“ myslí si Malý. V reportáži ho dopĺňa Eugen Korda, podľa ktorého Fico nepotrebuje demokraciu, nepotrebuje slobodu, okrem tej svojej a v mene toho je ochotný urobiť čokoľvek. Celá reportáž je poprekladaná výrokmi, ktoré z Fica robia militantného lídra, demagogického vodcu. Jedna z dokrútok je aj zo spolupráce Hlavného denníka s portálom Online Tu a teraz, kde starší pán vysvetľuje, prečo prišiel podporiť Roberta Fica.

Prezidentka pripustila, že vláda neinformovala o krokoch v migrácii včas
Prezidentka SR Zuzana Čaputová pripustila, že vláda nekomunikovala o opatreniach v súvislosti s nelegálnou migráciou včas. Deklarovala však, že téma bola v exekutíve živá a prítomná celé leto a oznámenie konkrétnych opatrení po dvoch dňoch od... Čítať ďalej
10 | 09 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Zásah do volebnej kampane

Bývalý český premiér Jiří Paroubek na blogu portálu Aktuálně.cz konštatuje, že Česká televízia v relácii 168 hodin zasahuje do volebnej kampane. Špeciálne moderátorkin vstup bol podľa neho minimálne nekorektný.

„K tomu by sa Česká televízia nemala znižovať, nemalo by k tomu vôbec dôjsť,”  kritizuje Paroubek vo svojom komentári.

Slovník postfašizmu? Čo to je?

„Neviem, čo to postfašizmus je. Či je to najvyššie štádium fašizmu alebo ešte niečo horšie. Nepoznám takýto politologický výraz. Teda aspoň nie v korektnej rovine,” poznamenáva Paroubek s tým, že prezidentka Čaputová získala „cenu útechy cisára Otta.

„Cisár Otto bol skutočne pozoruhodnou osobnosťou stredoveku. Ale priznám sa – a je to možno moja chyba – že som donedávna o takej cene nemal ani tušenie. Ale môže byť. Teda na jednej strane máme postfašizmus a na druhej strane ideálnu političku modernej demokracie, ktorá stratila podporu väčšiny Slovákov,”píše Paroubek.

Paroubek, zdroj: ČTK

Na margo Kordu a Kisku...

Paroubkovi sa nepáči, že sa na túto antismerácku kampaň nechali nahovoriť Eugen Korda, Andrej Kiska, moderátor Iliev či česká eurokomisárka Jourová, na margo ktorej „sexualizácie nepriateľa“ sa Paroubek vyjadril, že väčší blábol snáď ešte nepočul.

Analýza: Voľby v SR sa týkajú Maďarska i osudu V4
K otázke zastúpenia maďarskej menšiny v zákonodarnom zbore analytik poznamenal, že podľa prieskumov medzi Maďarmi na Slovensku rastie podpora slovenských strán a klesá ich ochota ísť voliť. V predčasných parlamentných voľbách na Slovensku koncom... Čítať ďalej
10 | 09 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Nechcú rozvrat Slovenska

„Muži typu podpredsedu Smeru, poslanca Blahu, iste neprevolávajú verejne slávu Slovenskému národnému povstaniu (čo dokonca zverejnila aj ČT v spomínanom programe), aby sa stali fašistami, protofašistami či postfašistami. Sú politicky normálni. Chcú zabrániť pokračovaniu rozvratu Slovenska, spôsobenému pravicovými vládami Hegera, Matoviča a prezidentky Čaputovej, krytými napomáhačmi v médiách a v zahraničí. Chcú viesť Slovensko normálnym smerom. Nenávisť, ktorá sála z európskeho mainstreamu voči Ficovi, je skutočne neslýchaná. Verím, že Smer tieto voľby aj napriek zásahom zvonku tohto typu, ktoré prídu aj z vplyvnejších miest, než je ČT, utvrdí väčšinu Slovákov, že je potrebné presadiť zmenu. Celý región strednej Európy na to čaká. A koniec koncov prospelo by to aj českej neparlamentnej i parlamentnej opozícii,” uzavrel Jiří Paroubek.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik