Prezidentka pripustila, že vláda neinformovala o krokoch v migrácii včas
10 | 09 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka SR Zuzana Čaputová pripustila, že vláda nekomunikovala o opatreniach v súvislosti s nelegálnou migráciou včas. Deklarovala však, že téma bola v exekutíve živá a prítomná celé leto a oznámenie konkrétnych opatrení po dvoch dňoch od verejného otvorenia témy bolo výsledkom predchádzajúcich krokov. Uviedla to v nedeľnej relácii TA3 V politike.

"Je to dobrý námet, aby vláda komunikovala proaktívne, obzvlášť preto, že má komunikovať čo," skonštatovala prezidentka. Potrebu väčšej komunikácie zo strany vládneho kabinetu pripustila aj pri iných témach.

Hovorí o krízovom riadení

K prvým sto dňom vlády poznamenala, že odborníci museli nabehnúť od prvého dňa. Za špecifikum označila aj to, že všetky politické strany sú voči vláde v opozícii. Naplnil sa však podľa nej cieľ, aby vláda negenerovala konflikty.

Tá istá pesnička

Hlava štátu zároveň ocenila, ako sa podarilo vláde odborníkov identifikovať problémy, ktoré môže riešiť v krátkom čase a s limitovanými právomocami. Vyzdvihla aj prípravu systémových opatrení pre budúci kabinet.

Vidí skôr personálne zlyhania

Napriek trestným stíhaniam dvoch riaditeľov Slovenskej informačnej služby prezidentka podľa svojich slov zatiaľ nemá dôvod povedať, že nedôveruje spravodajskej službe. Nevylučuje preto debatu o tom, ako im v budúcnosti zabrániť.

Nie je podľa prezidentky na politikoch, ale prokuratúre, aby vyhodnocovali opodstatnenosť krokov polície. "Keď dochádza k stíhaniu opozičných lídrov, musíme byť pozorní práve kvôli tomu, aby nedochádzalo k zneužitiu policajnej moci. (...) Ale ak sú na to dôvody, ktoré následne posvätí prokuratúra a potom súd, je to namieste a je to v poriadku," dodala.

Spisovateľ sa baví: Vzorní Čaputovej kamaráti
Vedec a spisovateľ Gustáv Murín považuje Muskovo vypnutie Starlinku Ukrajine za výborný ťah, pretože tá ju chcela využiť na útok voči námornej flotile Ruska. Musk vypol Starlink v snahe predísť sabotáži, no nespravil to bez porady s tými, ktorí... Čítať ďalej
10 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik