Cyklotrasa, alebo červený koberec pre Romanu? (FOTO)
12 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Aktuálne ešte nezaradená poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Romana Tabák má rozhodne aj zmysel pre humor. Svedčí o tom obrázok, ktorý zavesila na Facebook. Týkal sa nových cyklopruhov na jednej z najrušnejších ciest hlavného mesta, ktoré spôsobujú ešte väčší chaos a zápchy, ako tomu bolo doteraz.

Matúš Vallo je spokojný, napĺňajú sa jeho vízie. Čo na tom, že odborníci krútia hlavou, doprava kolabuje, tepna je neprejazdná pre záchranné zložky... Romana Tabák ironizuje, že nevie, či ide o červený koberec, alebo o cyklotrasu a jej príspevok vyvolal živú diskusiu. Pritom Ján Mažgút (Smer-SSD) už dávnejšie hovoril o možnosti ďaleko lepšieho riešenia cyklotrasy...

Hlavne, že Matúš Vallo je spokojný

„Mesto je živý organizmus, ktorý sa vyvíja, rastie, ale ktorý môže aj „ochorieť“, stagnovať, či v najhoršom prípade upadať. V každom prípade sa na jeho podobe podpisuje veľké množstvo ľudí, ktorých vízie a nápady sa postupne stávajú realitou,“ konštatuje primátor Bratislavy Matúš Vallo. Redaktor motoristického časopisu Auto Magazine Marián Bóna však tomuto princípu zúženia nerozumie, pretože ak chcel Vallo vybudovať cyklopruh v plnej šírke jazdného pruhu, mal to urobiť od začiatku po koniec.

Obavy sa naplnili

„Popoludní zhruba o tretej sa tu stala kolízia autobusu s električkou. Na zúženom mieste stáli vedľa seba dva autobusy. Jeden mierne zasahoval do električkovej trate a druhý do cyklopruhu. “Prichádzajúca električka preto ´štrajchla´ autobus, ktorému odletelo spätné zrkadlo,” opisuje situáciu očitá svedkyňa a uvažuje, ako to bude vyzerať v zime, keď napadne sneh, či „zaúraduje“ poľadovica.

Experti z Vallo TEAMu merali, merali, až namerali. Ale BLBO!
A vraj odborníci! Prvá kolízia na Vajanského nábreží je tu. Autobus sa s električkou vedľa seba jednoducho nezmestili, píše portál zoznam.sk. Už pár týždňov ľudia kritizujú bratislavského primátora Matúša Valla za novinky v dopravnom značení na... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Červený koberec pre Romanu

„Je to červený koberec alebo trojmetrový obojstranný cyklopruh? To je tak, keď v Bratislave nám vládnu progresívci a z dobrého gitaristu urobili primátora,“ lakonicky konštatuje Romana Tabák a pridáva fotku diskutovaného úseku, kde nedávno došlo ku kolízii autobusu s električkou.

Facebook / Romana Tabák

Niektorí diskutéri nepochopili

„Vysvetlite mi, čo je zlé keď niekto buduje cyklotrasy v Bratislave. V zahraničí to je bežné a chceš byť europoslanec. Vieš o tom že okolo Dunaja ide eurovelo 6 a na východe Slovenska sa buduje eurovelo 11 potom je cyklotrasa okolo Váhu. Celý princíp aby ľudia prešli na bicykel veď máš šport rada proti tomu nebojuj. Zisti si realitu ako funguje doprava, musíš sa ešte veľa učiť o doprave,“ snaží sa mentorovať Vladislav, evidentne človek z Prešova.

„Už tam bola zablokovaná sanitka, v oboch smeroch šli električky. Cyklotrasa je zabezpečená betónovými zátarasami, takze autá nemali kde uhnúť. Ale chápem – ľudia, čo tam bývajú, nech pre nich jazdia sanitky a hasíči na bike, hádam na zadné koleso sa zmestia...,“ ironizuje iná diskutérka. Ďalší si všímajú aj fakt, že cyklokoridor už vedie petržalským brehom Dunaja.

Dobrý postreh – farby

„Ten červený koberec bol nápad idiota neverím že ekoteroristi nespustili alarm nastriekať toľké litre chlórkaučuku. To je otras... ešte k tomu, ak na nástrek nepoužili dostatočné množstvo protišmykových pigmentov, za sychrava a zimy to bude hotové klzisko, budú tam padať ako muchy,“ poukazuje na iný problém ďalší diskutér, podpísaný, ako Jozef Drevenák. Ten zrejme vie, o čom hovorí, pretože ďalej vysvetľuje, ako za nehodu na podobnom povrchu, francúzsky motorkár vyhral súd.

Toto Bratislava rozhodne nepotreboVALLA (VIDEO)
"Architekti mesta Bratislava Vallo&Zápcha" v akcii a domáci zúria. Na nábreží v centre Bratislavy výrazne zmenia organizáciu dopravy. Pribudnú tam cyklopruhy aj buspruhy. Oznámilo to hlavné mesto s tým, že prácami na zmene, ktoré si vyžiadajú... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

&set=a.276198277664885

Iné riešenie videl aj Ján Mažgút

„Kúsok vedľa, popri Dunaji, majú cyklisti bezpečný priestor, kde navyše nemusia inhalovať výfukové plyny áut stojacich v kolóne. Pretože to je to jediné, čo týmto krokom dosiahne primátor Vallo,“ myslí si Mažgút, ktorý má na mysli chodník na dunajskom nábreží.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik