Čo tí Rusi nevymyslia! Strašné mínové polia
11 | 09 | 2023 I Milan Laca

Nezvyčajná hrozba. Čo Rusko pripravilo pre ozbrojené sily Ukrajiny.

BI: neštandardné ruské mínové polia sa stali problémom pre ofenzívu ukrajinských ozbrojených síl.

Míny
Ruská armáda začala vytvárať neštandardné mínové polia, ktoré sa stali problémom pre postupujúce ukrajinské ozbrojené sily, píše Business Insider.„Ruské mínové polia, najmä tie, ktoré sú pokryté nepriamou paľbou, ako sú mínomety a delostrelectvo, alebo letecké útoky, napríklad z bojových vrtuľníkov, zostávajú pre Ukrajinu stálym problémom počas celej protiofenzívy,“ píše sa v článku.
Schyľuje sa k vojne na Kaukaze?
Azerbajdžan aktivoval letecký most: dodávky zbraní z Izraela pre novú vojnu? Len od 15. augusta do 5. septembra uskutočnila azerbajdžanská letecká spoločnosť Silk Way päť letov nákladnými lietadlami na izraelské letisko Ovda. Rušná letecká... Čítať ďalej
10 | 09 | 2023 | Milan Laca
Zvláštnosti

Komentátori poukazujú na to, že vzhľad mínových polí sa zmenil. Stali sa „neštandardnými“ z hľadiska ich veľkosti a umiestnenia v teréne, čo spôsobilo, že ukrajinská taktika na ich odstránenie sa stala menej efektívnou. "Minové polia predstavovali vážnu hrozbu pre postupujúcich ukrajinských  vojakovl a ich neštandardná povaha tento problém len prehĺbila".   

Napriek tomu sa im darí?

Ator článku píše, že ukrajinské sily tlačia na impozantnú Surovikinovu líniu a špekuluje sa, že hlbšie línie môžu byť menej náročné. To však nebude jasné, kým kyjevské jednotky neprelomia hlavnú obrannú líniu, ktorá zatiaľ zostáva tvrdým orieškom. Podľa článku, kyjevské sily napriek tomu napredujú  v niektorých oblastiach, hlavne na juhu.    

Šojgu to zhrnul
Ruský minister obrany Sergej Šojgu na stretnutí s vedením ozbrojených síl vyhlásil, že ukrajinská armáda prišla od začiatku ofenzívy o viac ako 66-tisíc ľudí a 7600 kusov zbraní. "Ruská armáda pokračuje v ničení vojenskej infraštruktúry Ukrajiny. V auguste bolo napadnutých jej 34 veliteľských stanovíšť. Okrem toho bolo za posledný mesiac zostrelených 159 rakiet HIMARS, viac ako tisíc dronov a 13 riadených striel", povedal Šojgu.
Ukrajincom zostáva 30 až 45 bojových dní a potom?
Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí je veľmi nahnevané na lídrov G20, ktorí sa stretli na rozhovoroch v indickom Naí Dillí. Ukrajinskému ministerstvu zahraničných vecí sa nepáči spôsob, akým bola formulovaná pasáž o ruskej invázii na... Čítať ďalej
10 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!