Visolajský TVRDO do Ódora: ZAVÁDZATE, STE POKRYTECKÝ! Vaše prázdne sľuby by nikto nepodporil
09 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Napriek mnohým sympatiám, ktoré stále prechovávam k pánovi premiérovi Ódorovi, v piatok 8.9.2023 vo svojich vyjadreniach, kde kritizoval parlament, že poslanci neschválili skrátenie detských pohotovostí, žiaľ zavádzal, uviedol to na sociálnej sieti predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský.

ÓDOR TVRDO SKRITIZOVAL PARLAMENT

Parlament neberie do úvahy potreby občanov, pre väčšinu poslancov sú na poslednom mieste. Vláda vyčerpala všetky možnosti, keďže schváliť legislatívne zmeny môže len Národná rada (NR) SR. Skonštatoval to premiér Ľudovít Ódor po tom, ako parlament v piatok neotvoril mimoriadne schôdze, na ktorých sa malo rokovať o vládnych návrhoch týkajúcich sa nelegálnej migrácie, situácie s pediatrami a novelou Trestného zákona.

"Bohužiaľ, každý deň počúvame na tlačovkách, čo všetko by táto vláda mala urobiť, aby sa občanom žilo lepšie, a keď parlament má možnosť niečo urobiť pre týchto ľudí, tak ani len pracovať sa im nechce," skritizoval premiér poslancov.

„Rád by som vám tlmočil to, čo vám dnes Národná rada hovorí: vážení pediatri, kašleme na vás, na čo sem chodíte s vašimi malichernými problémami, neotravujte, tu sme v predvolebnej kampani,“ uviedol Ódor.

Visolajský: Čaputovej poverený premiér zavádza!

"V prvom rade: Pán premiér, pediatri sú aj v nemocniciach a na ich plecia by ste im vašimi zmenami ešte prihodili viac práce. Teda problém z jedného pediatra v ambulancii len prehadzujete na druhého pediatra v nemocnici. ( V mojom meste na jedného nemocničného pediatra vyjde 4 až 5 služieb mesačne, čo je 4-5x 24hodín v práci, popri týždennému pracovnému času 40 hodín . Na jedného obvodného pediatra však vyjde len jedna služba na pohotovosti do mesiaca, čo je 6hodín mesačne. Týchto 6h hodín žiadajú skrátiť na 4 hodiny, ale pacienti skrátením pohotovosti nezmiznú, len miesto pohotovosti pôjdu k nemocničnému pediatrovi, ktorému sa pridá práca za dvoch. Teda o akej "pomoci" pediatrom pán premiér hovoríte?," pýta sa šéf lekárskych odborov

(A áno, sú ojedinele aj okresy, kde obvodným pediatrom vyjde viac služieb, ale prečo neriešime len týchto pár lokalít ?)

ÓDOR TVRDO SKRITIZOVAL PARLAMENT
Parlament neberie do úvahy potreby občanov, pre väčšinu poslancov sú na poslednom mieste. Vláda vyčerpala všetky možnosti, keďže schváliť legislatívne zmeny môže len Národná rada (NR) SR. Skonštatoval to premiér Ľudovít Ódor po tom, ako parlament v... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Neklamme si

"Tento návrh vlády a ministerstva zdravotníctva na skrátenie detských pohotovostí o dve hodiny pediatrov vo vysokom veku neomladí. Neklamme si, že toto je "záchrana pediatrie na Slovensku". Skutočná záchrana pediatrie na Slovensku a pomoc pediatrom i pacientom sú opatrenia, ktoré prinesú nových mladých lekárov do pediatrických ambulancií," upozorňuje Visolajský.

Citované vyjadrenie Ódora je však, žiaľ, podľa Visolajského aj nefér z viacerých dôvodov:

1. Pokrytectvo

"Súkromní obvodní pediatri žiadajú okrem skrátenia hodín pohotovostí aj pozlučovanie bodov pohotovostí, aby nemuseli obvodní lekári slúžiť v miestach, kde pacienti chodia minimálne a tieto pohotovosti sú využité málo. Viacerí obvodní lekári sa vyjadrili, že je to pre nich dokonca dôležitejšie ako skrátenie o 2 hodiny. Túto požiadavku nespokojných obvodných lekárov môže splniť pán minister úradníckej vlády BEZ parlamentu. Na pozlučovanie a lepšie rozmiestnenie bodov pohotovostí totiž stačí vyhláška ministra. PREČO teda túto požiadavku obvodných pediatrov vláda pána Ódora a jeho minister nesplnili? Minister úradníckej vlády, pán Palkovič, to, čo nespokojným obvodným pediatrom môže sám splniť, nesplnil a čo vedel dopredu, že v parlamente neprejde, to im neseriózne sľúbil. A na konci dňa ešte skritizuje poslancov, že mu jeho prázdny sľub nesplnili," krúti hlavou lekár.

V ŠTÚDIU TO VRELO! Pellegrini a Heger na nože!
V súvislosti s migračnou krízou treba posilňovať ochranu vonkajších schengenských hraníc, a to najmä v lete, keď je počet migrantov vyšší. Myslí si to šéf trojpercentnej strany Demokrati a expremiér SR Eduard Heger. Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

2. Netreba sa čudovať poslancom, že tento návrh neschválili

"Návrh k pohotovostiam, ktorý dala vláda odborníkov do parlamentu nijako nepomôže pacientom - obyvateľom. Naopak ich problémy zhorší. Skrátila by sa pohotovosť na celom Slovensku. Zdôrazňujem, že veľa obvodných ambulancií funguje napriek systému dobre. Ale dnes máme často aj situácie, že rodič s chorým dieťaťom má problém sa dostať k svojmu pediatrovi - musí sa ohlásiť telefonicky, často sa ani nedovolá a poobede už v ambulancii lekára nenájde. Nezostáva mu teda nič iné, len s dieťaťom ísť na pohotovosť. Návrhom, pána ministra Palkoviča, takýto rodič bude na pohotovosti ešte dlhšie čakať, a nakoniec za to bude musieť ešte zaplatiť poplatok 25 eur. Čudujeme sa poslancom, že sa pod toto nechceli podpísať?," pýta sa Visolajský.

(to, že problém nedostupnosti niektorých obvodných pediatrov existuje, potvrdzuje samotný zámer ministerstva prikázať aby tieto obvodné ambulancie fungovali aspoň 35h týždenne a 5 dní v týždni - toto totiž nespokojní súkromní obvodní pediatri nežiadali )

Uhrík: NA PROGRESÍVNEHO FEŤÁKA PODÁVAME TRESTNÉ OZNÁMENIE! Napadol aj náš národný poklad Štefana Zimu (VIDEO)
Europoslanec a líder Republiky Milan Uhrík toho má už vážne dosť! Reč je o agresii liberálov a progresívcov, ktorí si zo Slovenska urobili vlastnú bojovú scénu. Ako sám hovorí, tiež sa zúčastnil nedávneho protestu pred Divadlom P. O. Hvizdoslava. A... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

3. Nie je pravda, že súčasný parlament problémy pediatrov a lekárov neriešil

"Síce pod tlakom výpovedí nemocničných lekárov, ale predsa len, v posledný novembrový deň roku 2022 drvivá väčšina! poslancov Národnej rady schválila:

- viaceré zmeny rezidentského programu, ktorý slúži práve na to aby priniesol nových mladých pediatrov do ambulancií (napr. sa schválilo, že absolvent rezidentského programu po jeho ukončení, nemôže zostať v nemocnici, ale musí hneď nastúpiť do ambulancie a nemocnica ho ani nemôže nútiť zostať pracovať v nemocnici)

- skrátil sa čas vzniku aj nového pediatra minimálne o 7 mesiacov

- významne sa navýšil rozpočet pre zdravotníctvo, čo umožnilo navýšiť platby ambulanciám od 1.1. a aj neskôr mimoriadnu kompenzáciou za zvýšené energie

- zákonom sa umožnil ľahších odchod mladých lekárov z nemocníc do ambulancií (nemocniciam sa obmedzila možnosť zaviazať si lekárov po ich atestácii)

Progresívec Poliačik sa zastáva agresívneho Mihályho! A čo na to Čaputová?
„Dôchodcov? Myslíš starých ľudákov. Nemám problém im dať na hubu, nech má aj 80, tak ju dostane nácek starý,“ kasal sa hrdinsky na sociálnej sieti Róbert Mihály – človek, ktorý na matičnom proteste pred Divadlom P. O. Hviezdoslava zaujal miesto... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Za to, že tieto zmeny súčasní poslanci Národnej rady odhlasovali, im ja ako lekár, pediater ale aj ako otec detí ďakujem.

Na druhej strane opäť musím napísať, že aj Vláda odborníkov mohla /bez poslancov parlamentu/ urýchliť aj produkciu nových pediatrov a nespravila to - napríklad sa Ministerstvo zdravotníctva zaviazalo pri výpovediach nemocničných lekárov (v Memorande) , že lekárka počas materskej alebo rodičovskej dovolenky môže ísť na povinné prednášky potrebné na atestáciu. To dnes totiž nie je na Slovensku možné a zbytočne to predlžuje dobu vzniku nových pediatrov. Na toto stačí ministerská vyhláška, a Ministerstvo zdravotníctva sa písomne v novembri zaviazalo, že to splní do mesiaca, žiaľ po stiahnutí výpovedí lekárov Ministerstvo zdravotníctva v tejto veci nekoná. Žiaľ ani to súčasné. A pánovi premiérovi Ódorovi som to zdôrazňoval osobne pred dvoma mesiacmi.

Pomôcť pediatrii sa dá aj bez poslancov parlamentu, pán premiér," upozorňuje Ódora vo svojom statuse Visolajský.

Progresívnu novinárku Kovačič Hanzelovú zmietol Richard Sulík: TOTO SI CHCE DOVOLIŤ PS! (VIDEO)
Kto si váži svoj majetok a z nejakého dôvodu zvažoval voliť Progresívne Slovensko, mal by vedieť, čo majú pripravené na Slovákov!!! Vážení naši čitatelia! Už niekoľko rokov Vám prinášame... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik