V ŠTÚDIU TO VRELO! Pellegrini a Heger na nože!
09 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

V súvislosti s migračnou krízou treba posilňovať ochranu vonkajších schengenských hraníc, a to najmä v lete, keď je počet migrantov vyšší. Myslí si to šéf trojpercentnej strany Demokrati a expremiér SR Eduard Heger. Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini vidí riešenie v lepšom zaistení nelegálnych migrantov a ochrane slovenských hraníc. Veď nie sme banánová republika!

Pellegrini: Heger klame! Čo ste robili, keď ste boli premiér?

Migračná kríza nie je strašením, ale realitou, tvrdí Pellegrini. Podľa Hegera sa téma pred voľbami zneužíva. Vyplýva to z ich vyjadrení v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Zvýšený nápor migrantov prechádzajúcich cez naše územie je podľa Hegera normálny. „Každé leto je nápor migrantov na hraniciach väčší,“ povedal v diskusnej relácii. 

„Migrácia dnes nie je strašením ani predvolebným humbukom. Migrácia je reálny problém na Slovensku,“ nesúhlasí Pellegrini. Ak niekto tvrdí, že sa na Slovensku nič nedeje, tak podľa neho klame.

Predstavy o riešení problému s narastajúcim počtom nelegálnych migrantov na Slovensku majú obaja predsedovia politických strán odlišné. Podľa Petra Pellegriniho treba vyslať jasný signál, že „zo Slovenska si nebude nikto robiť migračné eldorádo“. Docieliť by to chcel napríklad zaisťovaním tých, ktorí nedokážu preukázať svoju totožnosť.      

"Srbsko-maďarská hranica je miesto, kadiaľ chcú prechádzať a prechádzajú. Preto je potrebné posilňovať vonkajšiu hranicu práve v týchto exponovaných mesiacoch, a nie len z úrovne SR, ale všetkých členských štátov," skonštatoval Heger. 

Progresívec Poliačik sa zastáva agresívneho Mihályho! A čo na to Čaputová?
„Dôchodcov? Myslíš starých ľudákov. Nemám problém im dať na hubu, nech má aj 80, tak ju dostane nácek starý,“ kasal sa hrdinsky na sociálnej sieti Róbert Mihály – človek, ktorý na matičnom proteste pred Divadlom P. O. Hviezdoslava zaujal miesto... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

A čo Ukrajina?

Diskutujúci načrtli aj otázku vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Slovensko podľa slov Pellegriniho už možnosti svojej vojenskej pomoci vyčerpalo. "Už nič nemá, táto otázka nie je na stole," doplnil.

Heger označil pokračovanie pomoci Ukrajine za dôležité. "Je to v národnom záujme SR, aby aj Ukrajina bola demokratická a slobodná krajina," dodal. Hlas aj Demokrati zároveň vylúčili vzájomnú povolebnú spoluprácu.

Heger, Pellegrini, fotokoláž, screenshot YouTube RTVS

Vzájomnú povolebnú spoluprácu obaja vylúčili

Predsedovia strán navzájom vylúčili možnosť povolebnej spolupráce. „Nepôjdeme do koalície s nikým, kto bude hazardovať s touto republikou,“ vysvetlil Pellegrini. „My sme taktiež vylúčili z povolebnej spolupráce stranu Hlas,“ doplnil Heger.

Konkrétnejší bol Eduard Heger, ktorý jasne povedal, že potenciálnym partnerom Demokratov je Progresívne Slovensko. „Hnutie sa dlhodobo drží vysoko v prieskumoch a bude potrebovať konštruktívnych partnerov, ktorými Demokrati určite sú,“ zavtipkoval v závere.

Uhrík: NA PROGRESÍVNEHO FEŤÁKA PODÁVAME TRESTNÉ OZNÁMENIE! Napadol aj náš národný poklad Štefana Zimu (VIDEO)
Europoslanec a líder Republiky Milan Uhrík toho má už vážne dosť! Reč je o agresii liberálov a progresívcov, ktorí si zo Slovenska urobili vlastnú bojovú scénu. Ako sám hovorí, tiež sa zúčastnil nedávneho protestu pred Divadlom P. O. Hvizdoslava. A... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik