V stredu dával "ľudákom na p**u". Deň na to vyplakáva kvôli práci (VIDEO)
08 | 09 | 2023 I Eka Balašková

„Dôchodcov? Myslíš starých ľudákov. Nemám problém im dať na hubu, nech má aj 80, tak ju dostane nácek starý,“ kasal sa hrdinsky na sociálnej sieti Róbert Mihály – človek, ktorý na matičnom proteste zaujal miesto medzi provokatérmi, ktorí neváhali ukázať seniorom, kto je silnejší. Dnes je Mihály bez práce.

Pán Mihály zrejme neodhadol svoje sily a vo videu, kde s partiou provokovali partiu seniorov končí jeden zo starších pánov na zemi. Mihály pritom priznáva, že je v podstate zakomplexovaný a vo svojej zakomplexovanosti vidí všade fašistov a ľudákov, pričom seba vníma, ako veľkého bojovníka proti nim. Aj svoj koniec v práci vidí, ako vyhodenie kvôli tomuto incidentu, hoci mu dlhšie komunikujú niečo iné. Mihály je laureátom ceny Daniela Tupého, ktorú získal za esej, ktorú pripojil k svojmu príspevku. Martin Poliačik pritom ľudí, ako on považuje za "biele krvinky spoločnosti".

Horúce hlavy

Aby sme boli spravodliví, ani páni v rokoch sa nesprávali ako rozprávkoví láskaví deduškovia. Aby však senior skončil na zemi, to už je asi o neodhadnutej sile mladého človeka.

„Nenecháme sa na ulici obstrkávať fašistickými sráčmi. Tobôž keď znie z reproduktora Voskovec a Werich. A keď niekto dostal po papuli, tak pretože dal ranu prvý. Volá sa to sebaobrana,“ dodáva k videu jeho autor

Zakomplexovaný

„V roku 2007, keď som mal 15 rokov, ma v podchode na Hodžku napadli desiati naziskíni. Kopali ma do hlavy kvôli arafatke. Bolo to dva roky po vražde Daniela Tupého a ja som sa schúlil na zem a v duchu myslel na mamu a prosil transcendentálnu entitu aby nevytiahli nôž,“ popisuje Mihály svoj vskutku nepríjemný zážitok s tým, že o pár dní neskôr, už v nemocnici ho policajti obvinili, že si útok vymyslel aj napriek tomu, že všetko videli kamery.

NAŽIVO: Protest Matice slovenskej pred mestským divadlom DPOH
Spravodajský portál Online Spravodajský portál Online Tu a Teraz spustil NAŽIVO občiansky matičný protest proti nekultúrnym aktivitám na kultúrnej pôde Divadla P. O. Hviezdoslava. Zapozerajte sa spolu s nami <iframe width="560" height="315"... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Odvtedy sa angažuje

„Skúšali sme blokády. Skúšali sme humor. Skúšali sme antifašistické mobilizácie. Skúšali sme vzdelávanie a kultúrne aktivity. Dnes premýšľame o samovražde a lieky na spanie zapíjame drinkami. Osem rokov sme organizovali antifašistický festival. A dnes sme s mnohými priateľmi a priateľkami a priateľstvom vyhorení. Nevládzeme,konštatuje Mihály, z ktorého rečí máte pocit, že sa tu na ľudí, ako on roky robia čosi ako pogromy.

Vyhadzov? Naozaj za bitku?

„Elektronické petície? Blabotáme o organizovaní sa a fašisti rastú a pohlcujú inštitúcie a vy zatiaľ riešite videá a fackanie so senilnými agresívnymi nacionalistickými dedkami pred DPOH. Dnes ma kvôli tomuto incidentu vyhodili z práce. Dramaturg RTVS nevie odpovedať ani na piaty mail v priebehu roka a opakuje že nemajú prachy a je zložitá politická situácia. A ja tomu rozumiem. Sme hulváti, nekompromisní a slobodní ľudia, ktorí podobne ako Voskovec a Werich budú veriť v to, že fašistom treba dať na p**u a nenechať im ani centimeter verejného priestoru,“ cíti sa ukrivdený Mihály, pritom ale sám píše, že dramaturg RTVS mu niekoľkokrát odpovedal.

Prirovnáva sa k veľkým menám

„Podobne ako Orwell, Picasso, Einstein, Martin Luther King, Hemingway, Janko Kráľ, Emma Goldmann, Rosa Luxemburg. Budeme sa vždy stavať autoritárstvu aj za cenu degradácie z verejného života a obvinení z neslušnosti. Budeme sa do konca života ako Federico Felinni a Federico Garcia Lorca mlátiť s faškami v uliciach. Pretože s**ť na vaše normy a predstavy o slušnosti, ktoré fašistom len dláždia cestu do parlamentu. V týchto dňoch dostal Kuffa najvyššie štátne vyznamenania a vy držíte p**u. V čase kedy fašouni z Republiky so Smerom otvorene hovoria o zámere pohltenia silových zložiek. Kedy chcú zakázať mimovládne organizácie a určovať čo sa bude učiť na školách. Bubububu. Riešme facky sráčom pred divadlom,“chrlí vulgarizmami prešpikovanú síru pán Mihály.

Exkluzívne z Hrdí na Hviezdoslava!: Toto treba zastaviť (VIDEO)
Protest Matice Slovenskej Hrdí na Hviezdoslava! je za nami. Hlavný denník a Portál Online Tu a Teraz spravil anketu medzi rôznymi osobnosťami o tom, aký je ich názor na súčasné dianie na Slovensku. Čo povedali Jarjabek, Čarnogurský, Tabak, Uhrík,... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Zrazu mu to prekáža?

Škoda, že ju tak nechrlil, keď pred poldruha rokom bez akéhokoľvek súdneho príkazu, len zo svojvôle pár ľudí a bez varovania vypli pár médií. Kde bol pán Mihály, keď pán vtedajší minister Naď na jeseň 2020 protestujúcim nadával do opíc a dezolátov? A keď sa ľuďom nútili rúška ešte aj v prírode a vtedajšia ministerka spravodlivosti Kolíková „uťahovala skrutky“ sankciami za porušovanie nezmyselných pandemických pravidiel?

Ocenená esej

Mihály k príspevku priložil dlhokánsku esej, kde sa od boja Rosy Parksovej za rasovú rovnosť dostal až ku klimatickej aktivistke Grete Thunbergovej a získal za ňu cenu Daniela Tupého.

&id=1136735386

Facebook / Petra Demková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik