Uhrík: NA PROGRESÍVNEHO FEŤÁKA PODÁVAME TRESTNÉ OZNÁMENIE! Napadol aj náš národný poklad Štefana Zimu (VIDEO)
09 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Europoslanec a líder Republiky Milan Uhrík toho má už vážne dosť! Reč je o agresii liberálov a progresívcov, ktorí si zo Slovenska urobili vlastnú bojovú scénu. Ako sám hovorí, tiež sa zúčastnil nedávneho protestu pred Divadlom P. O. Hvizdoslava. A pred kameru si pozval jedného z napadnutých seniorov - náš národný poklad,  folkloristu Štefana Zimu. Ten pôsobil aj na ministerstve kultúry ako hlavný štátny radca. Popísal, čo sa mu na proteste prihodilo. A nám je až nevoľno, keď to počúvame! Toto nás čaká s Progresívnym Slovenskom vo vláde?!

Kam to až dospeje?

“Bol som užasnutý, čo sa tam všetko deje,” povedal Zima. “Po pokojnom proteste sme tam ešte chvíľu zostali, rozprávali sme si zážitky v súvislosti s DPOH, keď tam odrazu vznikla trma vrma, dobehli tam progresívci, niečo vykrikovali, točili.. Ťahali tam zástavu slovenskú hore dole a ja hovorím Čo je? Čo robíte? A dobehol tam taký mladík a to mu hovorím: Vy máte vypité! A on pozrel na mňa a drgol do mňa, sotil do mňa a ešte mi strhol nálepku hnutia Republika. Škandál!” objasňuje zákulisie protestu Zima.

“Progresívneho feťáka, ktorý útočil na seniorov už síce vyhodili z roboty, ale podávame na neho aj trestné oznámenie. Toto im už nesmie prejsť!” píše v sprievodnom texte k videu Uhrík. “Pretože ak sa dostanú progresívci k moci, tak podobný osud čaká (nielen) všetkých dôchodcov. Zníženie dôchodkov, urážky ale aj fyzické útoky… Skrátka, úplný koniec. To nesmieme dopustiť!”

Takto liberalizmus nevyzerá!

A ja, ako redaktorka Hlavného denníka a folkloristka, môžem iba dodať, že mi puká srdce. Štefana Zimu, asi ako každý folklorista, poznám už od malička. Celý život reprezentoval Slovensko po celom svete. Rozširoval povedomie o tejto malej krajine, o ktorej väčšina sveta ani netušila, kde leží. Reprezentoval Slovensko našou neopakovateľnou kultúrou a folklórom.

A napadne ho nejaký agresívny pomätenec, ktorý si hovorí liberál. Kam speje Slovensko? Takto totiž liberalizmus nevyzerá! Čo na to Michal Šimečka, že reprezentatívna vzorka jeho progresívcov sa správa ako vagabundi? To nás čaká, ak bude PS zostavovať vládu, že tu budú beztrestne pobehovať zdrogovaní progresívci s dúhovými vlajkami a mlátiť kaťdého s iným názorom hlava-nehlava? A jeho PS na čele s Poliačikom to budú podporovať?

Progresívec Poliačik sa zastáva agresívneho Mihályho! A čo na to Čaputová?
„Dôchodcov? Myslíš starých ľudákov. Nemám problém im dať na hubu, nech má aj 80, tak ju dostane nácek starý,“ kasal sa hrdinsky na sociálnej sieti Róbert Mihály – človek, ktorý na matičnom proteste pred Divadlom P. O. Hviezdoslava zaujal miesto... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Štefan Zima

Je rodákom z Kežmarku a jedeným z popredných expertov s praktickými skúsenosťami v oblasti miestnej a regionálnej kultúry na Slovensku. Je profesionálnym umelcom, interpretom i autorom umeleckých programov. Pôsobil na viacerých vedúcich postoch v celoštátnych nezávislých organizáciách v oblasti kultúry a umenia. Aktívne pracoval desiatky rokov v profesionálnej oblasti metodiky a odborného usmerňovania ako autor úspešných koncepcií pre folklórne hnutie, záujmovú umeleckú a kultúrno-osvetovú činnosť na Slovensku.

Absolvoval Vysokú školu múzických umení so zameraním na scénickú umeleckú tvorbu a prezentáciu. V rokoch 1968 až 2014 pôsobil ako asistent, člen i tajomník Programovej komisie, scenárista, dramaturg a režisér scénických programov na Folklórnom festivale vo Východnej. Je aktívnym interpretom a sólistom, od amatérskeho súboru Marína, cez Lúčnicu, až po profesionálny Vojenský umelecký súbor VUS. Vyše sedem rokov pôsobil ako umelecký námestník v profesionálnom umeleckom súbore SĽUK, spolupracoval tam i na poslednom veľkoprograme „Moja rodná“ k 40. výročiu založenia SĽUK-u.

Je autorom desiatok v praxi úspešne implementovaných odborných metodík, odborných článkov a publikácií (napr. „Labanovo písmo v ľudovom tanci“ a iné). Je lektorom a organizátorom diaľkových školení, domácich i medzinárodných seminárov a sympózií. Okrem rodného Slovenska odborne pôsobil v Česku, Maďarsku, Juhoslávii, Španielsku, Belgicku, Nemecku a Taliansku.

Bol prizvaný ako pedagóg na Univerzitu Komenského, kde zostavil a obhájil vlastný voliteľný predmet „Analýza a kompozícia športových a tanečných zostáv“, prednášal aplikovanú choreografiu a ľudový tanec. Pracoval ako Hlavný štátny radca na Ministerstve kultúry SR. Je autorom konceptu predmetu pre základné školy: „Poznaj svoju Domovinu“ (Ministerstvo školstva SR, 2016 – 2019). Od roku 2006 pracuje ako dobrovoľník v Slovenskej koalícii pre kultúrnu diverzitu, ktorá zastupuje profesionálne umelecké spoločenstvo (ostatné roky je zvolený do Grémia SKKD). Je držiteľom významných celoštátnych i medzinárodných odborných ocenení za prácu v oblasti profesionálnej kultúry a umenia z Československa,  Mongolska, Slovenska, Maďarska, Činy, Česka.

Politológ o agresívnom progresívnom aktivistovi: Násilný hulvát, ktorého by mal niekto zastaviť! (VIDEO)
Agresívny aktivista Robert Mihály, ktorý na proteste Matice slovenskej napadol seniora a vyvolával konflikty, zverejnil na sociálnej sieti vyznanie. To nezostalo bez odozvy. Zatiaľ, čo progresívec Martin Poliačik jeho agresivitu schvaľuje, hostorik... Čítať ďalej
09 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik