RAFAJ: TRAFENÉ HUSI SOROŠOVSKÉ ZAGÁGALI!
08 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

„Trafené husi sorošovské zagágali. Keď poviete detskému ombudsmanovi, že chcete chrániť deti aj pred zhubným vplyvom progresívnej agendy... a angažované mimovládky to vnímajú ako „dehonestáciu rozvoja ľudských práv“, uvádza Rafael Rafaj vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

"Samozvaná sekta hodnotiteľov kádrových posudkov"

Kandidát na poslanca parlamentu za hnutie Republika a predseda odborného tímu tohto hnutia pre kultúru a médiá Rafael Rafaj sa rozhodol reagovať na výzvu 21 mimovládnych organizácií, ktoré žiadajú komisára pre deti Jozefa Mikloška, aby odstúpil z funkcie.

Čo si o sebe títo samozvaní „nadľudia“ vlastne myslia?!,“ pýta sa Rafaj v úvode svojho príspevku.

Podľa Rafaja nám stále viac prípadov odhaľuje, že sa nám vrátili totalitné praktiky. Poukázal na to, že tu máme rôzne skupinky samozvaných inkvizítorov, ktorí si osobujú určovať, čo je spoločensky a dokonca aj politicky „kóšer“.

Ako v bývalom nacizme, či bývalej totalite sa vraj nesmiete stretávať s hocikým, lebo je to "vnútorný nepriateľ"... nakazený... nedotknuteľný, ktorému sa musíte vyhnúť dlhým oblúkom... inak máte problém,“ píše Rafaj. „Inak vás začnú hejtovať a vyzývať ako istá skupinka angažovaných mimovládok, ktorá kvôli stretnutiu detského ombudsmana s predsedom hnutia Republika vyzvala J.Mikloška, aby urobil "správnu vec". A čo je tou správnou vecou"? - Vraj ospravedlnenie a odstúpenie,“ všíma si politik.

„Tieto agresívne maniere nám idú diktovať, čo smiete a nesmiete robiť. Už sú tu prípady, kedy nám určujú dokonca, čo si môžeme a nemôžeme myslieť a hovoriť,“ konštatuje ďalej Rafaj.

To, čo je podľa týchto fanatikov "správne" vychádza z ideologických dogiem, ktoré sa často skrývajú za "ľudské práva", poukazuje Rafaj a dodáva: „Ak si myslíte niečo iné, tak ste pre nich "menejcenná rasa", ktorá sa má zdekovať z verejného priestoru a funkcií...“

Podľa Rafaja tu ide evidentne o nebezpečné protispoločenské konanie ohrozujúce základné slobody. Preto je podľa neho potrebné „konečne urobiť poriadok s touto samozvanou sektou hodnotiteľov kádrových posudkov“. Po voľbách treba podľa Rafaja striktne zakázať ideologické pôsobenie mimovládok a urobiť opatrenia aj v trestnom zákone za šírenie nenávistných ideologických naratívov a prejavov voči nositeľom iných názorov a postojov.

„Hovorím aj z vlastnej, aj zo skúseností mnohých postihnutých ľudí v bývalom totalitnom režime, pretože tieto praktiky sú akoby ich jedna totalitná macocha mala. Ako vidieť, odstavenie takýchto angažovaných mimovládiek od verejných zdrojov je iba jedna časť mince. Tá druhá je zamedziť šíreniu a aplikácii ich ideových bludov a nenávisti k vlastnému rodu, národu, tradícii, suverenite či kresťanskej viere,“ myslí si Rafaj.

Nastal čas prestať sa brániť, prestať ustupovať, prestať sa vyviňovať. Nastal čas postaviť sa na obranu v nimi rozpútanej kultúrnej a ideologickej vojne proti našej podstate,“ píše politik v závere svojho príspevku. „Preto sa aj teraz ozvali a zagágali, lebo ich zmyslom je šíriť o.i. aj (z)vrátenú progresivistickú agendu,“ uzatvára Rafaj.

Exkluzívne z Hrdí na Hviezdoslava!: Toto treba zastaviť (VIDEO)
Protest Matice Slovenskej Hrdí na Hviezdoslava! je za nami. Hlavný denník a Portál Online Tu a Teraz spravil anketu medzi rôznymi osobnosťami o tom, aký je ich názor na súčasné dianie na Slovensku. Čo povedali Jarjabek, Čarnogurský, Tabak, Uhrík,... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Výzva mimovládok

Dvadsaťjeden mimovládnych organizácií vyzýva komisára pre deti Jozefa Mikloška na odstúpenie. Propagovaním spolupráce s hnutím Republika podľa nich závažným spôsobom porušil prísľub verejnosti, že bude obhajovať všetky deti. TASR o tom informovali signatári výzvy.

Úlohou komisára pre deti je ochraňovať všetky deti a mladých ľudí. Komisár pre deti by sa preto mal vždy jasne vyhraniť voči konaniu politikov, ktorí v rámci svojho verejného pôsobenia opakovane nerešpektujú demokratické princípy a základné ľudské práva,“ uviedli s výzvou na ospravedlnenie sa a odstúpenie.

Mikloško podľa výzvy závažne poškodil dôveryhodnosť Úradu komisára pre deti ako apolitickej inštitúcie, ktorá sa zameriava na ochranu ľudských práv, keď pred voľbami do Národnej rady SR prijal zástupcu politickej strany, ktorej viacerí predstavitelia opakovane násilne vystupujú voči iným, nerešpektujú menšiny, základné ľudské práva a svojimi názormi sa vymedzujú proti základným demokratickým princípom.


Výzvu podpísali napríklad mimovládne organizácie Koalícia pre deti Slovensko, Liga za duševné zdravie, Nadácia pre deti Slovenska, Nadácia Zastavme korupciu, IPČKO, Centrum sociálnych služieb Krupina, My Mamy, Žena v tiesni či Linka detskej istoty.

Mikloško v predchádzajúcom vyjadrení k diskusii po jeho stretnutí s predstaviteľmi hnutia Republika vyhlásil, že stretnutie sa uskutočnilo v rámci série stretnutí so všetkými demokraticky zvolenými politickými stranami zastúpenými v Národnej rade SR, ako aj so stranami, ktoré majú v predvolebných prieskumoch preferencie nad päť percent preferenčných ukazovateľov, a bolo vedené výlučne v odbornom duchu k témam spadajúcim do kompetencie úradu. Ohradil sa voči akýmkoľvek tvrdeniam týkajúcim sa spochybňovania nezávislosti jeho úradu.

Púchovský VYRÁŽA do BOJA! Dostaneme ZADARMO videá, nálepky a odznaky
Po Slovensku sa premáva obrovské množstvo nebezpečných nelegálnych migrantov s ktorými si vláda a vedenie polície nevie dať rady, ale verejnosť dostane nálepky a odznaky. Polícia a Ministerstvo vnútra (MV) SR spúšťajú preventívno-vzdelávaciu... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!