Padneme na papuľu. Ale strašne (FOTO)
08 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Kým sú Slováci výdatne kŕmení kauzami Kollárových zlatokopiek, LGBT témou, či predvolebnými kortešačkami, potichu sa tu na nás chystá ekonomická katastrofa. Doslova. Upozorňujú na ňu analytici z Dáta bez pátosu, ktorí zdôrazňujú, že onedlho môže mať Slovensko veľký problém.

Pred časom Robert Fico hovoril o otrasnej ekonomickej bilancií vlád po roku 2020.

Dáta bez pátosu zo stránky Ministerstva financií SR (MF SR) zistili, že Hegerova, ale aj Ódorova vláda míňa len za posledný rok dvakrát toľko, ako môže.

Dáta tiež vypracovali čosi ako účet za služby štátu, kde sú niektoré položky veľmi zaujímavé.

„Strašil“ už Robert Fico

Robert Fico na nedávnej tlačovej besede skonštatoval, že Slovensko sa za tri roky prepadlo medzi najchudobnejšie krajiny EÚ, čo je vizitka amatérskych vlád Matoviča, Hegera, ale aj Ódora. Pripomenul, že reálne mzdy klesajú a sme premianti v raste cien, ale slovenské verejné financie sú najhoršie v EÚ. Vlády na to roky odpovedajú, „lebo Smer“. Ponúkol pritom aj konkrétne informácie v číslach.

Tlačová beseda Smeru: Strašná bilancia verejných financií (VIDEO)
Po dlhšom čase sa tlačová beseda strany Smer v stredu (23. augusta) týkala niečoho iného, ako diania v polícii a bezpečnostných zložkách. Robert Fico sa venoval konsolidácii verejných financií. Smer, keďže má ambíciu vyhrať voľby považuje za... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Neveria ani oni

„Toto nemôže byť náhoda. To už ani na úsmev nie je. Rast výdavkov dvojnásobný ako rast príjmov? Ako chceme z tohto “vyrásť” tlakom na HDP? Veď 90% rastu HDP je dnes živených rastom fiškálnych stimulov = rastom dôchodkov (tento rok +24%), platov vo verejnej správe (tento rok +21%) a sociálnych dávok,“ konštatujú Dáta bez pátosu na svojej stránke, pre ktorú čerpali informácie z oficiálnych údajov Ministerstva financií SR.

Facebook / Dáta bez pátosu

Rečou neekonóma – ukážková grécka cesta

Laicky povedané, štatistika MF SR hovorí o tom, že príjmy oproti minulému roku za rovnaké obdobie boli vyššie o takmer 15 percent. Výdavky za rovnaké obdobie oproti minulému roku boli takmer 29 percent. Celkové medziročné zhoršenie hospodárenia so štátnym rozpočtom robí takmer 149 percent.

Dostala som blok, ako z obchodu

A dostali ste ho Vy, Vy, Vaše dieťa, aj Tvoj starý otec. Dáta bez pátosu tiež pripomínajú, že všetky služby, ktoré „štát“ poskytuje, si platíme my sami. Cenu štátu za rok 2023 ponúkli v prepočte na jedného obyvateľa Slovenska. Vrátane batoliat a seniorov.

„Už v ďalšom roku pôjde určite hore úrok z pôžičiek - dlhu štátu, asi o stovku ročne. Dávajte pozor, čo vám budú polici sľubovať, lebo na konci dňa to zaplatí kto? Správne, vy,“ uzatvárajú Dáta bez pátosu.

O čo ide poslancom NR SR, služobníkom ľudu?
Poslancom Národnej rady (NR) SR sa ani v piatok ráno nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k téme nelegálnej migrácie. V rokovacej sále sa prezentovalo len 54 poslancov, NR SR nebola uznášaniaschopná. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina)... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Zaujímavé položky

Najviac zaplatíme za starobné dôchodky (1402 eur) a o tristo eur menej za zdravotnú starostlivosť. Na políciu sa každý z nás skladá sumou 151 eur a na armádu vynaložíme 392 eur. Na podpore v nezamestnanosti sa každý z nás podieľa sumou 140 eur a trebárs členstvo v EÚ stojí každého občana 310 eur.

Podčiarknuté, zrátané – 9123 eur.

Facebook / Dáta bez pátosu | Takto o rok bude vďaka splácaniu dlhu položka vyššia minimálne o sto eur

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!