O čo ide poslancom NR SR, služobníkom ľudu?
08 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa ani v piatok ráno nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k téme nelegálnej migrácie. V rokovacej sále sa prezentovalo len 54 poslancov, NR SR nebola uznášaniaschopná. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto posunul začiatok schôdze o hodinu, keď sa majú poslanci pokúsiť opäť otvoriť rokovanie. 

O čo ide poslancom NR SR, služobníkom ľudu?

Mimoriadnu schôdzu inicioval Smer-SD. Chce, aby parlament uznesením požiadal vládu nariadiť dočasné obnovenie kontroly hraníc SR s Maďarskom. Vláda by tiež podľa návrhu uznesenia mala dôsledne uplatňovať readmisnú dohodu s Maďarskom.

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k novele Trestného zákona sa zatiaľ nepodarilo otvoriť

V úvode piatkového rokovania sa neprezentoval dostatok poslancov, prítomných bolo len 43 z nich. Ďalší pokus otvoriť schôdzu bude zhruba o hodinu.

Zmena Trestného zákona má zabezpečiť dostatočnú kontrolu osôb, ktorým bola uložená ambulantná forma ochranného liečenia. Vzniknúť by mala osobitná forma ochranného dohľadu osôb v ambulantnom ochrannom liečení.

Ani schôdzu k situácii s pediatrami sa poslancom zatiaľ nepodarilo otvoriť

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa v piatok ráno nepodarilo otvoriť ani mimoriadnu schôdzu k pediatrom. V rokovacej sále sa prezentovalo len 61 poslancov, NR SR nebola uznášaniaschopná. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) oznámil, že ďalší pokus otvoriť schôdzu bude o hodinu. Ak nebude prítomná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, Kollár schôdzu ukončí.

Poslanci by sa mali na rokovaní zaoberať novelou zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorú schválila vláda aj s návrhom na skrátené legislatívne konanie. Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí by sa mali skrátiť z 22.00 h na 20.00 h. Zvýšiť sa tiež majú poplatky za návštevu ambulantných pohotovostí a urgentov.

Kňaz Urbančok o klamstvách Denníka N!
Na klamstvá Denníka N upozorňuje na sociálnej sieti kňaz Ľubomír Urbančok. "Priatelia pozdravujem z letiska vo Viedni aj do redakcie denníka N. Dnes zverejnili článok v ktorom tvrdia, že som im odmietol dať rozhovor. Pravda je taká - mám ju... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!