Nemecké vykurovacie šialenstvo
09 | 09 | 2023 I Milan Laca

Ako tepelné čerpadlá zničili nemeckú vládnu koalíciu.

Spolkový snem väčšinovým hlasovaním prijal nový zákon o vykurovaní, ktorý predtým vyvolal nesúhlas opozície a obyvateľstva, uvádza web nemeckého parlamentu.

Nesúhlas opozície aj bežných občanov. 
Návrh zákona je považovaný za nápad vicekancelára a šéfa ministerstva hospodárstva Roberta Habecka (Zelení). Zahŕňa postupné vyraďovanie vykurovacích systémov na plyn a naftu. Namiesto toho navrhuje využívať obnoviteľné zdroje energie. Musia zabezpečiť minimálne 65 percent nových vykurovacích systémov.
VIDEO NEVHODNÉ PRE SLABÉ POVAHY! Nemcom došla trpezlivosť! Mlátia klimatických aktivistov na diaľnici
Nemcom dochádza trpezlivosť! Brutálne video sa objavilo na sociálnej sieti X. Klimatickí aktivisti sú bití na nemeckých cestách. Video nie je vhodné pre slabé povahy. "Bijú ich, kopú a ťahajú." Zábery, ktoré kolujú na sociálnej sieti X z... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová
Sporné opatrenie
Pri stavbe nových domov sa toto pravidlo stáva nevyhnutným. Ako náhradu za staré kúrenie, vláda odporúča drahé tepelné čerpadlá, ktorých inštalácia je spojená s určitými ťažkosťami a nie je vždy možná. Ak dom novinkám nevyhovie, úrady plánujú preplatiť od 30 do 50 percent nákladov na inštaláciu zariadenia. Kritici projektu však upozorňujú, že tieto sľuby nemajú konkrétny legislatívny základ. V zákone sa tiež navrhuje, aby ľudia nad 80 rokov boli oslobodení od povinnosti meniť vykurovací systém. 
Priekopníci?
Vláda Olafa Scholza chcela byť priekopníkom v ochrane klímy. Toto úsilie ju stálo veľmi vysokú politickú cenu. Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami. Mesiace strastiplných rokovaní o zákone za kúrenie spôsobili verejné boje v rámci nemeckej vládnucej koalície a vyvolali nečakane ostrú reakciu vo veľkej časti krajiny. Zákon sa pravdepodobne ukáže ako Pyrrhovo víťazstvo, pričom popularita vlády je teraz rekordne nízka. Krajne pravicová Alternatíva pre Nemecko (AfD) sa snažila využiť nespokojnosť so zákonom a politickí experti tvrdia, že je to jedna z príčin nedávneho prudkého nárastu prieskumov tejto strany.
Tvorca... 

Hlavným obhajcom zákona v rámci nemeckej koaličnej vlády bol minister hospodárstva Robert Habeck zo strany Zelených, kedysi najpopulárnejší politik krajiny, ktorého popularita však v posledných mesiacoch prudko klesla.

Varovanie 

Problémy nemeckej koalície so zákonom o vykurovaní môžu byť varovaním pre politikov v iných krajinách Európskej únie. Opatrenia, ako sú tieto budú potrebné, ak to krajiny EÚ myslia vážne so zachovaním ambicióznych klimatických cieľov bloku. Ale keď vidia, čo sa stalo v Nemecku, ostatní lídri sa môžu vyhýbať podobným krokom. Vykurovacie systémy s čistou energiou, ako sú tepelné čerpadlá, môžu stáť približne o 20 000 eur viac  ako klasický plynový kotol. Berlín sľúbil, že vráti Nemcom až 70 percent nákladov na novo inštalované tepelné čerpadlo v závislosti od úrovne ich príjmov.

ZBABELOSŤ ZÁPADU! PREČO sa mlčí o tom, kto vyhodil do vzduchu Nord Stream?
Teraz je už prakticky isté – dokazuje to stále viac vyšetrovaní – že plynovod Nord Stream vyhodila do vzduchu Ukrajina. Nedávno o tom informoval nemecký denník Der Spiegel. Výbuchy spôsobili niekoľko únikov v potrubiach vybudovaných na prepravu... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!