Elon sa zľakol jadrovej vojny!
08 | 09 | 2023 I Milan Laca

Musk odstavil Starlink neďaleko Krymu pre strach z ruského jadrového útoku.

CNN: Elon Musk zmaril sabotáž ukrajinských ozbrojených síl pri pobreží Krymu.

Mal obavy

Americký podnikateľ Elon Musk tajne nariadil zamestnancom, aby v roku 2022 deaktivovali satelity Starlink neďaleko pobrežia Krymu, aby tak zmarili útoky ukrajinskej armády na ruské námorníctvo. Musk sa obával, že v prípade úspešného útoku by Rusko mohlo použiť jadrové zbrane. Informovala o tom CNN, s odvolaním sa na životopis podnikateľa Elona Muska od Waltera Isaacsona, ktorého predaj sa začne 12. septembra.

ZBABELOSŤ ZÁPADU! PREČO sa mlčí o tom, kto vyhodil do vzduchu Nord Stream?
Teraz je už prakticky isté – dokazuje to stále viac vyšetrovaní – že plynovod Nord Stream vyhodila do vzduchu Ukrajina. Nedávno o tom informoval nemecký denník Der Spiegel. Výbuchy spôsobili niekoľko únikov v potrubiach vybudovaných na prepravu... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nemohli nič

Ako sa uvádza v knihe, keď sa ukrajinské podvodné drony priblížili k ruskej flotile, „stratili kontakt a vyplavilo ich na breh bez toho, aby spôsobili akúkoľvek škodu“.

Radil sa...

Elon Musk diskutoval o vypnutí Starlinku s poradcom pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom, predsedom Zboru náčelníkov štábov generálom Markom Milleym a ruským veľvyslancom v Spojených štátoch. Podpredseda vlády Ukrajiny Michail Fedorov napísal Muskovi a „prosil ho, aby obnovil komunikáciu pre podvodné drony“.

Nepresvedčili ho

Elon Musk sa po rozhovoroch s vysokými ruskými predstaviteľmi začal obávať, že by Rusko mohlo použiť jadrové zbrane v reakcii na úspešný útok na Krym. Kniha však poznamenáva, že obavy Muska z „mini-Pearl Harbor“ neboli oprávnené. „Starlink nebol navrhnutý na boj vo vojnách. Bol vytvorený tak, aby ľudia mohli sledovať Netflix, relaxovať, pripojiť sa na internet v škole a robiť dobré mierové veci namiesto náletov dronov,“ povedal Elon Musk v rozhovore pre knihu s Walterom Isaacsonom.

Pomáhal Kyjevu

Po vstupe ruských vojsk na Ukrajinu poskytla SpaceX Ukrajine najmenej 24 tisíc staníc Starlink. V decembri 2022 Kyjev oznámil, že by mal dostať ďalších 10 000. Vo februári tohto roku SpaceX obmedzila ukrajinskej armáde prístup k satelitnej komunikácii Starlink na ovládanie dronov. V júni Pentagon oznámil  plány na dodávku terminálov Starlink na Ukrajinu.

Prejav vďaky od Volodymyra. Chce žalovať EÚ!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že sa Kyjev odvolá na arbitrážny súd, ak Európska únia rozšíri obmedzenia na dovoz ukrajinských poľnohospodárskych produktov. Je presvedčený, že Brusel porušuje svoje sľuby, asociačné dohody a... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik