ARCIBISKUP BEZÁK tvárou kampane proti HOAXOM. Odsúdi aj útočnú komunikáciu polície?
08 | 09 | 2023 I Ladislav Kováčik

Polícia a Ministerstvo vnútra aktuálne spustili kampaň s názvom Hoaxy sa na mňa nelepia, ktorá má reagovať na rôzne druhy „dezinformácií“. Tvárou tejto kampane sa stal aj emeritný trnavský arcibiskup Róbert Bezák.

Konšpirátori.sk ako hodnoverný zdroj?

Ministerstvo vnútra zdieľalo na sociálnej sieti fotografiu arcibiskupa s citátom: „Hoaxy tu boli už od nepamäti, už dvetisíc rokov. Dokážu ublížiť, dokážu zabíjať. Musíme si naozaj dávať pozor. Nedovoľme, aby nás hoaxy zničili.“

Ministerstvo ďalej v statuse k fotografii uviedlo: „Dezinformácie nie sú fenoménom posledných rokov. Boli tu od nepamäti, už od čias hieroglyfov, papyrusových zvitkov a prvých kresťanov. Cieľom hoaxov bolo vždy klamať, zavádzať a skresľovať realitu.

Dnes sa dezinformácie šíria hlavne na internete, ale majú presah aj do fyzického sveta, kde môžu spôsobiť vážne škody až ujmu na zdraví.“

Za tým nasleduje heslo: „Nedaj sa nachytať. Overuj informácie z hodnoverných zdrojov, napríklad:“

A ako takzvané hodnoverné zdroje sú tu uvedené stránky https://euvsdisinfo.eu/, https://fakty.afp.com či stránka Konšpirátori.sk, ktorá obsahuje zoznam webstránok s takzvane „sporným obsahom“ - pričom ide v praxi o zoznam médií, ktoré sa výraznejšie odchyľujú od propagandy médií hlavného prúdu.

Český kardinál spôsobil ROZRUCH! Vedel, že mu budú NADÁVAŤ a predsa nemlčal
"Teraz viem, že sa dostanem do novín a nevadí mi to," oznámil kardinál Dominik Duka počas sobotňajšej kázne v českom Koclířove. Kardinál spustil kázeň o Ukrajine a homosexuáloch Prvú septembrovú sobotu sa v Koclířove konala Mariánska sobota na... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Kňazi v konflikte s mainstreamom

Róbert Bezák zastával úrad trnavského arcibiskupa od roku 2009 do 2. júla 2012, kedy bol odvolaný vtedajším pápežom Benediktom XVI. V roku 2013 sa zúčastnil takmer hodinovej diskusie so Štefanom Hríbom na festivale Pohoda.

Už v tomto výbere miesta jeho vystúpenia bolo vidieť Bezákovu blízkosť k liberálnemu prostrediu. To však nebolo nič oproti tomu, keď v roku 2018 vyjadril podporu Zuzane Čaputovej ako vtedajšej jasne progresívnej kandidátke na post prezidentky.

A aktuálne spája svoju tvár s kampaňou Ministerstva vnútra a polície SR – pričom však nebolo počuť, že by arcibiskup Bezák odsúdil dlhodobo známu útočnú a jasne liberálno-progresívne vyhranenú komunikáciu facebookovej stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR, za ktorou má podľa medializovaných informácií stáť bývalý novinár Dávid Púchovský.

Bezák tak zrejme nebude patriť ku kňazom, ktorých sa liberálny mainstream snaží pranierovať. Takým kňazom je napríklad Marián Kuffa, o ktorom sa nedávno v súvislosti s jeho ocenením Štátnou cenou Jozefa Miloslava Hurbana komentátorka denníka SME Nataša Holinová vyjadrila ako o „nenávistnom kňazovi“.

Do konfliktu s mainstreamom sa aktuálne dostal aj kňaz Ľubomír Urbančok, o ktorom napísal článok Denník N. Urbančok tento text považuje za "predvolebný článok kde sa snažia Cirkev vykresliť v negatívnom svetle, útočia na otca arcibiskupa a ďalších biskupov". A podľa jeho slov len "potvrdili že sú manipulátori a klamári, pričom sa snažia oni byť tými, ktorí označia iných titulom "dezinformátori".

Arcibiskup Róbert Bezák si zjavne vybral inú cestu než spomínaní kňazi. V každom prípade - nemali by to byť aj také autority ako katolícki biskupi, ktorí by sa mali stavať na odpor častým útokom progresívne zmýšľajúcich ľudí voči ich oponentom? Nemala by zo strany takýchto autorít byť odsúdená aj jednoznačne agresívna komunikácia facebookovej stránky Hoaxy a podvody?

Keďže je nám jasné, že súčasná rétorika proti "hoaxom" a "dezinformáciám" je vo všeobecnosti namierená jednoznačne voči ideologickým protivníkom progresívnych liberálov, musíme aj angažovanie sa arcibiskupa Bezáka v spomínanej kampani vnímať veľmi kriticky...

Kňaz Urbančok o klamstvách Denníka N!
Na klamstvá Denníka N upozorňuje na sociálnej sieti kňaz Ľubomír Urbančok. "Priatelia pozdravujem z letiska vo Viedni aj do redakcie denníka N. Dnes zverejnili článok v ktorom tvrdia, že som im odmietol dať rozhovor. Pravda je taká - mám ju... Čítať ďalej
08 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré nechcú zverejňovať takzvané médiá "hlavného prúdu". Zatajujú Vám informácie a pokúšajú sa ovplyvniť Vašu mienku v ich prospech. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami, ktoré budú mať mimoriadny význam a rozhodnú o našom ďalšom osude. Naša spoločnosť prežíva zložité chvíle, priviedli ná do ekonomického, aj morálneho úpadku. Ohrozená je naša budúcnosť, budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte a nerozkrádajú ho, dôchodcov, detí, aj vnukov. Teraz stojíme  pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich spoločne zastavíme.

V Hlavnom denníku Vám budeme naďalej prinášať informácie, ktoré Vám zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.

Budeme radi, keď nám v tom pomôžete svojim darom. Môžete tak urobiť finančným príspevkom v akejkoľvek sume. Aj tá najmenšia, má pre nás veľký význam.
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Spoločne dokážeme byť silní!
Ďakujeme Vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik