Uhrík: Vláda posiela 500 vojakov na pomoc imigrantom. Hanba!
07 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Vláda na svojom zasadnutí 6. septembra vyčlenila na pomoc pri migračnej kríze 500 profesionálnych vojakov. Tí majú byť k dispozícii pri ochrane objektov, či doprave migrantov. Rozhodnutie vlády pobúrilo europoslanca Milana Uhríka (Republika), podľa ktorého boj s ilegálnou migráciou vyzerá inak.

500 vojakov bude s políciou spolupracovať do konca roka, pretože v poslednom období sú počty ilegálnych migrantov ďaleko vyššie, ako v minulých rokoch. Uhrík je pohoršený, pretože celé je to podľa neho o strategickom rozmiestnení migrantov po celej republike tak, aby neboli koncentrovaní. Podľa predsedu hnutia Republika však títo vojaci mali byť využívaní na to, aby uzavreli hranice tak, ako sa to dalo počas covidu. Republika preto zvolá mimoriadnu schôdzu NR SR.

Spoločné hliadky s políciou

Podľa rozhodnutia vlády môže byť denne až do konca roka nasadených až 500 profesionálnych vojakov.

"V ostatnom období je evidovaný výrazný nárast sekundárnej tranzitnej migrácie, pričom ide o počty, ktoré už od roku 2021 výrazne presahujú stav sekundárnej tranzitnej migrácie počas tzv. migračnej krízy v roku 2015," zdôvodnil predkladateľ. Sily a prostriedky Policajného zboru podľa neho nepostačujú. Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko avizoval, že v najbližších hodinách očakáva spresňujúcu požiadavku od vedenia polície.

V súvislosti s migráciou plánujú nasadiť vojakov
Do spoločných hliadok s políciou môže byť denne nasadených do 500 profesionálnych vojakov. Pomáhať majú pri zabezpečovaní strážených objektov a logistickej podpore spojenej s dopravou osôb v súvislosti s nelegálnou migráciou. Návrh v stredu... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nech nekolú oči

Milan Uhrík si myslí, že celé rozhodnutie vlády je o tom, aby vojaci v spolupráci s políciou rozložili migrantov v rámci územia SR, aby neboli koncentrovaní. Nemali by tak domácim prekážať. Nepáči sa mu ani ubezpečenie premiéra prezidentkinho premiéra Ódora o tom, že nie je možné uzavrieť hranice.

„Pritom počas covidu, alebo GLOBSEC-u sa uzavrieť samozrejme, že dali,“ konštatuje Uhrík.

Premiérska a prezidentská zhoda

„Takisto povedal, že vláda bude pokračovať v tom, aby imigrantom poskytla jedlo, pitie, alebo aj zdravotnú starostlivosť, pričom nemusím upozorňovať, že kedy vláda dala nejakému Slovákovi, nejakému dôchodcovi, jedlo, alebo pitie zadarmo a aj o tej zdravotnej starostlivosti by sme mohli hovoriť,“ nepáči sa ďalej predsedovi Republiky, ktorý nezabudol pripomenúť, že prezidentka s opatreniami, navrhnutými  jej vládou súhlasila.

Otvorený list pre prezidentku! Trpezlivosť dochádza aj športovcom
Aktuálna situácia na Slovensku v súvislosti s nelegálnou migráciou dvíha žlč väčšine Slovákov. Mnoho politikov to označilo ako priame zlyhanie prezidentky a jej úradníckej vlády a samozrejme aj vedenia polície. Trpezlivosť dochádza bežným občanom,... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Republika nesúhlasí

Hnutie Republika podľa jej predsedu bude trvať na zvolaní mimoriadnej schôdze. Podľa Uhríka vláda musí poslať tých 500 vojakov na hranice, kde budú migrantom brániť príchodu na Slovensko.

„Nie im otvárať dvere dokorán a vítať ich tu, ako vzácnych hostí. To je naša politika, žiadni migranti na Slovensko,“ ubezpečuje Milan Uhrík.

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!